Tagg

hår

Browsing
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Har du ett bra värmeskydd hemma? Om inte så är det den första hårprodukten du ska prioritera för att skydda håret när du använder värmeverktyg eller fön. Då undviker du sprött och torrt hår, kluvna toppar och avbrutna hårstrån.


Vad gör ett bra värmeskydd?

Ett värmeskydd ska som sagt alltid användas i håret innan du använder värmeredskap för att förhindra att håret slits eller tar skada av för hög värme! Värmeskyddet lägger sig då som en skyddande hinna runt de känsliga hårstråna och ser till att håret inte kommer i direktkontakt med värmen. Ett värmeskydd är dock så mycket mer än bara ett värmeskydd.

Värmeskyddet verkar även återfuktande då det låser in fukt, tillför glans och mjukhet till håret samt ger en flexibilitet och mjuk stadga i håret. Det motverkar också statisk elektricitet och slätar ner frissigt hår. Vissa värmeskydd innehåller också ett UV-skydd som skyddar mot solens starka UV-strålar om du tex är på stranden.
Vilken typ av värmeskydd ska du välja?
När du ska välja värmeskydd kommer du snart upptäcka att det finns i många olika varianter. De kan komma i spray, olja, skum och kräm. Där är smaken som baken men generellt kan man tänka så här:

Är du ute efter ett platt och glansigt hår? Då kan en olja passa bra.
Vill du ha mycket volym i håret? Då är det bättre att satsa på en spray!
Har du ett ostyrigt hår som frissar mycket? Då kan en kräm göra det lite lättare för dig.

Mina favoriter hemma
Jag har alltid varit svag för bra hårprodukter och lägger mer än gärna en extra peng för att vara säker på att jag får både kvalité och resultat, speciellt när det kommer till värmeskydd! Här har du 5 av de bästa värmeskydden som jag testat och har hemma, alla i olika prisklasser.

1. Ida Warg, Heat Protection Spray | 99 kr (Idawargbeauty.se)
2. Ghd, Wetline Bodyguard Heat Protect Spray | 189 kr (Lyko)
3. Sebastian, Professional Trilliant | 223 kr (NordicFeel.se)
4. Oribe, Gold Lust Mystify Restyling Spray | 525 kr (Lyko)
5. RCo+ Bleu, Hypersonic Heat Styling Mist | 549 kr (Lyko)

Har du någon favorit när det kommer till värmeskydd? Kommentera gärna!
Kram Lina