Tagg

K18 Behandling

Browsing
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO CONCEPT HAIR OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO CONCEPT HAIR OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Har du slitet eller sönderblekt hår? Den nya snackisen i hårindustrin just nu är K18 (hittas här på lyko), som med hjälp av molekylen K18Peptide™ återställer skador på håret på fyra minuter! Under mitt senaste frisörbesök på Lyko concept hair fick jag testa behandlingen!


K18 har jämförts med succé behandlingen Olaplex. Vad är skillnaden? Du finner svaret längre ner i inlägget!

Vad är K18?
K18  är en hårbehandling/mask som sägs vara den stora banbrytande produkten inom hårvård. K18 Peptide är patenterad och har tagits fram i samarbete med hudvårdsforskare och den europeiska bioteknikforskaren professor Artur Cavaco Paulo. Själva genombrottet är att man med hjälp av biomimetisk teknologi kan styra hårfibrernas form och beteende som ger förmågan att återställa kemiska skador på håret.

Vad gör K18?
K18Peptide™ återställer hår som har skadats av kemiska behandlingar, värmeverktyg, UV-strålar och hårtvättar, inte bara tillfälligt utan permanent pga biometik! K18 reparerar och läker håret och skapar mjukt, frissfritt, starkt hår med flexibilitet på 4 minuter.


Dessa två behandlingar testade jag under mitt senaste besök på Lyko Concept Hair

Vilka produkter har lanserats?
2 produkter har lanserats med molekylen K18peptide™:

– Professional molecular repair mist (endast för professionell salongsbehandling)
Leave In Molecular Repair Mask (kan köpas och användas för hemmabruk)


K18 på salong. Misten sprayas i fuktat hår, innan kemiskbehandling. Låt verka 4 min.

K18 Vid professionella salongsbehandlingar
Jag passade på att testa behandlingen under mitt senaste frisörbesök, hos CatrinLyko Concept Hair, där jag gör mitt hår. Professional molecular repair mist, är som sagt en del i salongsbehandlingen och används före en kemiskbehandling. Den påverkar varken nyans eller förändrar själva behandlingen annat än att man adderar 4 minuter på behandlingstiden. Den andra delen av behandlingen görs sedan i schamponeringen. Applicera Professional molecular Repair Mask efter schampo/innan toning och låt även den sitta i 4 minuter! Klart!

Vem kan använda K18?
K18 fungerar på alla olika typer av hår och åldrar.

Vill du göra en K18 behandling hemma?

Så här gör du:
1. Börja med ditt vanliga schampo och skölj ur det. Använd INTE balsam efteråt utan handdukstorka håret direkt.

2. Börja med 1 pumptag K18 Mask och applicera mer efter behov beroende på hårlängd, tjocklek och hårkvalitet. Arbeta in jämnt i håret, ett pumptag åt gången, från botten till topparna. Överdosera ej.

Kort hår: 1-2 pumptag
Axellångt hår: 1-3 pumptag
Långt hår: 2-4 pumptag

3. Låt verka i 4 minuter. Skölj INTE ur.
4. Styla sen håret som vanligt.

Pris | 895 kr/50ml

Här köper du hemma-behandlingen: Leave In Molecular Repair Mask  (finns även i mindre doser om du vill testa)

Resultatet?
Ni vet ju att jag alltid är nöjd när jag kommer från Catrin men den här gången var det extra kul att få testa just K18 behandlingen då jag sett den överallt i sociala medier. Håret kändes faktiskt så otroligt starkt/lent efteråt och resultatet har faktiskt hållit i sig (i skrivande stund är det 2 veckor sedan jag besökte salongen). Frisörerna på salongen känner dock tydligare skillnad än vad jag som kund gör och älskar den nya “innovationen”.

Vad är skillnaden på K18 och Olaplex?
Om du haft problem med slitet hår sedan innan så har du nog även hört talas om Olaplex som också slog ner som en bomb i hårindustrin för en massa år sedan. Den kan tyckas vara en ganska så lik produkt till K18 men de kan faktiskt inte riktigt jämföras då de har lite olika funktioner och jobbar på lite olika sätt. Enkelt förklarat:

  • Olaplex innehåller en molekyl som stärker håret inifrån och är framtagen för att hålla ihop svavelbindningar. Appliceras i kemiskbehandling
  • K18 innehåller en molekyl (aminosyra) som länkar ihop proteinbildningarna i vårt hår. Appliceras innan och/eller efter kemiskbehandling) och gör håret starkare med en tydlig visuell skillnad.

Ingen är egentligen bättre än den andra utan de arbetar som allra bäst tillsammans.  Vill du lära dig skillnaden lite mer detaljerat så kan jag varmt rekommendera att lyssna på när frisören Olivia PRO förklarar skillnaden i en video.

Vill du testa behandlingen proffesionellt? Varma rekommendationer att besöka Lyko Concept Hair  /Lina