Tagg

Moonsun organic of Sweden

Browsing
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO & SKINCITY.
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO & SKINCITY.

Under månaden som gått har jag lyckats notera tre produkter som används lite extra i min skönhetsrutin. En nyfunnen favorit, en gammal goding och en nyhet för i år. Det här är Månadens Favoriter …

Linas favoriter september 2021


Vad innebär Månadens Favoriter?

Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya sminkprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett Månadens Favoriter-inlägg här på bloggen och sen ger jag en muntlig recension och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.

Fler produkter använda i looken:

Vitamin C Glow Getter Ampoule | Makethemake 
3D Firming Serum foundation | Babor
Hyaluronic Hydra-Concealer 300 Medium Fair | By Terry 
Hyaluronic Hydra-Powder | By Terry 
Endless Summer Bronzer Faux Tan | Bareminerals
E Vitamin Blush & Glow Ruby/Bronzed Balm | Makethemake
Ultimate Shadow N Liner Primer Medium | Nyx professional makeup
Eye Shadow Palette Vibrant Nudes 1.0 | Hickap
Eye contour pencil 12 h Cocoa shimmer | Sephora
 38 C Volumising 01 Black | Sensai Mascara

Suede Matte Lip Liner Sandstorm | Nyx professional makeup
Majestick Lipstick Dusty Pink | Lh Cosmetics

 

Vitamin E Blush & Glow

1# Vitamin E Blush & Glow  | Makethemake

Min andra favorit som bokstavligen fick mig att gapa när jag öppnade pressproverna som skickades ut är deras Vitamin E Blush & Glow som kommer i 4 olika duo-förpackningar med ett silkeslent och krämigt rouge på ena sidan och en matchande highlighter på andra sidan.

Vad innehåller dem och hur används dem?
De här godingarna används främst som rouge och highlighter men kan också användas på läpparna. Rougen innehåller E-vitamin och squalane medan den balmiga highlightern är berikad med E-vitamin och bland annat arganolja.

Från vänster: 1. Ruby/Bronzed Balm , 2. Flirt/Crystal balm, 3. Poppin/Golden Balm, 4. Juicy/Golden Balm.

Vilken rouge nyans ska du ha?
Alla 4 färger är byggbara och ganska så snälla vilket innebär att du kan göra dem både starka och svaga i färgen. Skräms därför inte av de skarpa tonerna. De är med andra ord väldigt lätta att bära oavsett hudton men vill du matcha så skulle jag välja en varmare rouge med gulare underton om du har varma pigment i huden. Har du kalla pigment i huden så väljer du ett kallt rouge som går mer åt det blå hållet. Neutral eller olivfärgad hud? Då är Ruby superfin på!

1. Ruby/Bronzed Balm (kallare) 
2. Flirt/Crystal balm (varmare)
3. Poppin/Golden Balm (kallare)
4. Juicy/Golden Balm (varmare)  


Varför jag valt den som favorit?

Min kärlek till krämrouge är stor sedan innan men vid första användningen av den här produkten så log jag för mig själv och tänkte på vilken utveckling sminkprodukterna har gjort sedan jag började som makeupartist 2005. Det här är bra smink på riktigt och då tänker jag både på dess pigment, sin mysiga formula, sina hudvårdande ingredienser och sin extremt smarta förpackning. Den blir liksom så lätt OCH rolig att använda. Jag applicerar produkten direkt med fingrarna men vill du helst skippa det så släpptes en smidig borste i och med lanseringen, Retractable Blush & glow brush (149 kr). Den gör sig toppen både vid applicering och utsuddningen.

Pris | 279 kr Du hittar dem alla här på Skincity.se

Shade & Diffuse Eye Brush

2# Shade & Diffuse Eye Brush  | BareMinerals

När jag håller mina sminkkurser på salong rekommenderar jag oftast att investera i ett borstkit istället för att köpa penslar styckvis. På så sätt kommer du ner i pris och får oftast ett par extra borstar på köpet. Dock är det alltid två specifika borstar som inte följer med i kitet som jag rekommenderar att investera i separat. En av dem är Shade & Diffuse Eye Brush från Bareminerals då den underlättar markant när du ska applicera concealer.

Vad är det för typ av borste?
Jo, detta är en paddelformad borste med syntetiskt hår som jag använder främst för concealer applicering men också för att applicera ögonskugga. Det som är speciellt med borsten är att den kombinerar korta och täta strån för att bygga upp färgintensiteten tillsammans med långa hår som ska blanda och tona ut färger.

Jag älskar att använda den här typen av borste till concealern då jag tycker att resultatet blir tunnare i jämförelse med en vanlig platt concealerborste. Men smaken är som baken!

Varför du ska investera i den?
Ni har hört mig nämna den här penseln tusen gånger förut, både på Instagram och här på bloggen. Shade & Diffuse Eye Brush är en av de absolut bästa borstarna i både mitt privata kit och i min jobbväska så denna månad förtjänar den att hyllas lite extra! Den här penseln är en guldprodukt och hjälper dig att få till concealern tunt men täckande, ett av de vanligaste svårigheterna som jag stöter på hos mina kunder. Den suddar ut utan att egentligen tabort vilket jag tycker är en av de bästa egenskaperna som penseln har. Ett måste i penselkitet om du frågar mig!

Pris | 325 kr Du hittar dem alla här på Lyko.se

 

Refreshing Face Mist

3# Refreshing Face Mist | Moonsun Organic of Sweden

En produkt som gjort sig välförtjänt av titeln Månadens favorit är utan tvekan Refreshing Face Mist från svenska märket Moonsun Organic. Den här ansiktsmisten är en av de absolut bästa jag någonsin testat och jag har haft den på salongen som en avslutande fuktmist efter mina brynkonsultationer. Varpå i stort sätt ALLA utbrister ” … Men herregud, vad är det där för mist!”

Varför du borde ha den?
Refreshing Face Mist är alltså ett återfuktande ansiktsmist som du även kan använda som ett ph-reglerande ansiktsvatten, ett steg som vi oftast hoppar över i vår hudvårdsrutin. Den appliceras då direkt efter rengöringen innan applicering av kräm, olja eller serum. Dessutom använder jag den flera gånger om dagen uppepå sminkningen då jag under höst/vinter blir så lätt yttorr. Så sitter du framför datorn, i en torr miljö och oftast blir torr eller blank under dagen … Investera i den!

Vad doftar den?
Misten innehåller Litsea cubeba frukt och har en härlig unisex doft av citrus. Frågar du mig så doftar den lite lätt av citrongräs vilket skänker en känsla av spa när du sprayar produkten. Den känns så lyxig och har blivit en jättefavorit hos både mig och mina kunder!

Pris | Refreshing Face Mist 200 ml hittar du på Lyko.se för 265 kr.

 

 


Hoppas du hittar en favorit bland produkterna!
Kram Lina