Tagg

Parfym

Browsing
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, SEPHORA, IDA WARG BEAUTY
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, SEPHORA, IDA WARG BEAUTY

Nu ska vi alldeles snart kliva in i 2023 men innan dess ska vi kora dom sista Månadens favoriter för i år. Decembers stjärnskott består av årets absolut bästa damparfym, en gnistrande ögonskuggspalette för alla festlägen samt av den produkt som varit mig närmast och använts mest under hela året! Det här är månadens favoriter December 2022 …

1. Shimmer Saga (lyko) | 2. Youth (lyko)| 3. Silk Pillow Case Beige (lyko) 

Vad innebär Månadens Favoriter? Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya skönhetsprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett Månadens Favoriter-inlägg här på bloggen och sen ger jag en muntlig genomgång och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.


Produkter använda i looken:

Bas:
(Förprep) Luxurious face mousse (Idawargbeauty.se)
Radiant Glow Veil (Lyko)
Fair 1N Concealer (Lyko)
Teint idole ultra wear foundation spf 38 (Lyko) Nyhet! feb release
Smart Wheel Berry (Face sthlm) Nyhet!

Ögon:
Under Eye Brightening Corrector 01 Fair/Light (Lyko)
Shimmer saga (Lyko)
Satin eyeliner Margaux Bordeaux (Lyko) Nyhet!

Bryn:
Thick it. Stick it! Brow Mascara Cool Ash Brown (Lyko)
Kybrow 006 Ebony (Sephora)

Läppar:
Cream Lipstick Kärlek (Lyko)
Smart Wheel Berry (Face sthlm) Nyhet!


1# Shimmer Saga | LH cosmetics

Här har ni en av årets absoluta favoriter till ögonen som verkligen tagit mig med storm. Till en början använde jag den ganska så sparsamt men längs med vägen har den varit med i nästan varenda festmakeup som jag skapat under det sista halvåret. Både i jobb och privat. 

Shimmer saga är en ögonskuggspalett med 4 skimrande pastellskuggor, alla krämiga i nyanser som gnistrar i ett brett spektrum trots att alla 4 har en huvudfärg som dominerar. Skuggorna är så pass skira så dom gör sig otroligt bra som fristående men extra bra ovanpå andra ögonskuggor. Skuggorna är däremot multifunktionella så du kan också använda dom ovanpå läppglans eller på kropp och kinder. Skuggorna ger en fantastisk glittrande effekt utan minsta ansträngning, SÅÅÅÅ fina!! Därför blir paletten utan tvekan en månadens favorit!

Pris | Shimmer saga 429 kr och hittas på >>lyko<<

2# Youth | Zarkoperfume

Ett spray och jag var totalt fast i den här doften! Det är inte många parfymer som kan snärja mig runt lillfingret på studs men den här doften är enkel och spännande på samma gång. Det tog lång tid innan jag kunde placera den mest framträdande doften i parfymen, nämligen persika, för den blandar sig så otroligt väl med dom pudriga mysknoterna och den lena doften av sandelträ. Den blir liksom väldigt vardaglig samtidigt som den lyfter någonting extra. Att den verkligen sitter och håller långt in på småtimmarna sätter guldkant på hela upplevelsen och den här doften vill jag aldrig vara utan. Vilken dunderupptäckt så här i slutet av året!

Topp – Persika, päron, melon, grönt äpple
Hjärta – Jasmin, bulgarisk rosenolja, vita blommor, plommon
Bas – Sandelträ, dream wood, pudriga mysknoter

Pris | Youth kostar 1190 kr/100 ml och hittas på >>lyko<<

3# Bybarb | Silk Pillow Case Beige

Sist ut har vi en silkeslen lyxprodukt som jag bokstavligen vilat ansiktet mot varje gång jag gått till sängs under året – mitt älskade örngott i  mullbärssiden från Bybarb. Betydelsen av detta silkesörngott skulle visa sig bli extra viktigt under året eftersom jag efter graviditeten tappade så mycket hår. Att sova på siden sliter nämligen mindre på håret och därför blev det en självklar investering för mig under den här perioden. Nu har alla hormoner stabiliserat sig och jag tappar inte lika mycket hår längre men jag kan inte sluta använda örngottet!För att sova på det här ljuvliga örngottet känns inte bara superlyxigt, det minskar även på slitage på huden vilket bidrar till färre sovrynkor. Att du slipper morgonfriss är också en positiv aspekt;) Örngottet håller länge och ska tvättas skonsamt i 30 grader helst utan sköljmedel!

Pris | Silk Pillow Case Beige (Sidenörngott 22 momme*/ Storlek: 50 x 60 cm) kostar 885 kr och hittas på >>lyko<<

*ett mått på sidenets tjocklek


Vilken favorit blev du mest sugen på att testa? /Kram Lina
 

ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE
ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Doftgeniet Linda Landenberg med team släpper 7 nya parfymer under namnet Savour! Jag älskar hennes syn på dofter då hon jobbar utifrån filosofin Doftgarderob. Därför har jag utmanat mig själv att bära en av dofterna per dag den här veckan.

savour parfym Doften November Violet är en av Savour’s mest populära dofter.

Jag kommer ihåg när jag fick Linda som bordsällskap på en middag för ett par år sedan. Minns att jag tänkte då på vilken fantastisk närvaro hon hade när hon pratade om dofter, hon glittrade i blicken när hon beskrev dess olika uttryck. Därefter bad hon mig beskriva vilka dofter jag drogs till och efter det berätta hon om mina personlighetsdrag bara utifrån doften jag beskrev. Spot on, glömmer det aldrig!

Savour linda landenbergLinda jobbar alltid utifrån filosofin Doftgarderob™.

Vilken är din Doftgarderob?
Filosofin Doftgarderob™ handlar om att lyfta fram din personlighet vid olika tillfällen beroende på vilka uttryck, humör och beteenden du möter på dygnet. Det blir med andra ord svårt att bara låta en doft representera dig resten av livet eftersom det finns en doft för varje tillfälle. Därför är det ett bra tipsa att utforska dig själv och visa upp lite olika sidor beroende på vilken situation du befinner dig i.

Känn in, känn efter – vilket avtryck vill du göra idag?
Innan du väljer parfym för dagen, ställ dig tex frågor som:

  • Hur vill jag bli uppfattad?
    Ska du sitta i ett möte, umgås med en vän, spendera stunden med din partner eller har du kanske kastats in i ett oplanerat spontant möte?
  • Hur vill jag känna mig?
    I din yrkesroll eller som privatperson, som vän, syskon, förälder eller livskamrat?
  • Vad är mitt mål i den givna situationen?
    Att vara en lagspelare, att vara beslutsfattare, att vara en trygg punkt, att vara kreativ, att vara attraktiv?

savour discovery box


I vanliga fall brukar jag faktiskt stå framför min parfymhylla och välja doft efter vad jag känner för men denna vecka har jag som sagt utmanat mig och gjort tvärtom. Jag har testat Savour’s Discovery-box (Lyko) med alla 7 dofter, en doft varje dag, för att istället se hur dom får mig att känna. Nedan följer min recension, avslöjar favoriterna i slutet. Kom ihåg att vi alla har olika doftnäsor 😉

savour Bells in May Måndag | Testar Bells in May 

Beskrivning: Skir, Stark & Explosiv. Framträdande noter: Liljekonvalj.

Så upplever jag parfymen:
Bells in May känns väldigt mycket blommigare än de dofter jag vanligtvis bär men den har mer elegans i sig än den där söta, gulliga doften som jag tidigare benämnt som blommig. Den här skulle jag bära på en middag, dejt eller kanske ett annat tillfälle när jag vill känna mig extra kvinnlig utan att behöva anstränga mig för mycket.  En lyxig “clean” doft!

Bells in May hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

Citrus Spell savour

Tisdag | Testar Citrus Spell

Beskrivning: Mjuk, rik & Elegant. Framträdande noter: Neroli, Apelsinblom & Mysk

Så upplever jag parfymen:
Mmmm! Det här är en doft som triggar igång min mest personliga sida. Reagerar direkt på Neroli-noten som brukar vara en av dom gemensamma nämnarna i parfymer jag vanligtvis faller för. Däremot är den bittra cittrusdoften mer påtaglig, så den känns mer sportig än de dofter jag brukar bära men efter ett par minuter framträder basnoten, mysken, som direkt får mig att känna mig hemma igen! Den här vill jag bära på min fritid, när jag är ledig och träffar folk jag älskar.

Citrus Spell hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

savour bee mine

Torsdag | Testar Bee Mine

Beskrivning: Mjuk, Luftig & Somrig. Framträdande noter: Limeblom, Neroli, Gran

Så upplever jag parfymen:
Den här doften var en av de mest intressanta, då jag känner att jag är ute på outforskad mark (trots att den innehåller Neroli). Delvis för att det är en obekant doft som jag aldrig upplevt tidigare men också för att den väcker något nostalgiskt som jag inte kan placera. Den är mycket träigare än de jag burit innan och känns väldigt nordisk med sin specifika grandoft samtidigt som den avslöjar en stor dos av bergamot (vilket jag personligen har lite svårt för). Den här vill jag bära utomhus en sen sommarkväll.

Bee mine hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

savour patio

Onsdag | Testar Patio

Beskrivning: Akvatisk, Kvardröjande. Framträdande noter: Pomerans, Kamomill , Cederträ

Så upplever jag parfymen:
I like! En fruktig doft som balanseras med mysk. Får mig att tänka på varmare breddgrader och upptäcktsfärder utomlands. Jag upplever den otroligt frisk, den sitter bra och det är definitivt en doft jag skulle bära på resande fot, uppklädd i mina allra bästa semesterkläder.

Patio hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

November Violet savourFredag | Testar November Violet

Beskrivning: Stark, Jordig & Unik. Framträdande noter: Rosépeppar, Heliotrop, Ekmossa

Så upplever jag parfymen:
Vilken unik doft! Först sticker den ut med sin framträdande viol- och blåbärsdoft för att sedan lämna plats för en jordigare bas med mycket sandelträ och hintar av patchouli. Den här skulle jag kunna bära både på jobbet och privat, särskilt en sådan där dag då man kastas fram och tillbaka mellan båda platserna.

November Violet hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

Fougère Sombre savour

Lördag | Testar Fougère Sombre

Beskrivning: Mörk, Fängslande & KlassiskFramträdande noter: Muskatellsalvia, Lavendel & Cederträ

Så upplever jag parfymen:
Nu börjar vi närma oss dofterna jag brukar bära. Lite mörkare, lite mystisk, mycket power och magi. Den här doften får mig att vilja slänga på mig en snygg kostym inför en partykväll! Däremot hade jag likaväl kunnat tänka mig att bära den framför en varm brasa i mina favorit mysbyxor. Älskar doften av cederträ, tonkaböna och amber. Den här doften osar lyx och pondus! Skulle kunna bära den alla kvällar i veckan men framförallt på helgen after dark.

Fougère Sombre hittar du här på Lyko.se för 995 kr.

Steel by Naim savourSöndag | Testar Steel by Naim

Beskrivning: Innovativ. Framträdande noter: Svartvinbärsknoppar (Cassis), Metallisk & Patchouli

Så upplever jag parfymen:
Den här doften har Savour tagit fram tillsammans med modeskaparen Naim Josefi. Det här skulle jag beskriva som en unisexdoft även om den upplevs väldigt manlig vid första sniffet. Doften inspireras av den skandinaviska stjärnbeströdda midnatten och det svenska kalla stålet. Det är verkligen den ultimata beskrivningen! Den upplevs väldigt frisk, krispig och modern vilket får mig att vilja bära den på jobbet. Dessutom kommer den göra sig väldigt bra på sambon!

Steel by Naim hittar du här på Lyko.se för 995 kr.


Min slutreflektion efter den här veckan är att jag hittills inte varit i närheten av att utforska så olika typer av dofter innan. Jag har säkert 15 dofter hemma som jag varvar emellan men när jag tänker efter så har många av dom en gemensam doftnot (neroli, mysk eller patchouli). Dessutom drar jag mig lätt till dom mörkare dofterna som kan klassas som unisexa.

Dofterna jag föredrar från Savour kitet var helt klart Citrus Spell, Patio & Fougère Sombre (favoriten). Tre dofter som kanske fortfarande är lite out of my comfort zone men som är nya spännande varianter av det som känns jag. Det här var en riktigt kul utmaning!

Har du några dofter du alltid faller för? Kram Lina

ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Är det något som gör mig lite extra exalterad inom skönhet så är det parfymer (och basprodukter) och jag har en förmåga att samla på mig många doftfavoriter! Detta  blev mina mest använda parfymer 2020 …

Mina 6 bästa parfymer 2020

Om jag blickar tillbaka på det här året som gått så kan jag snabbt rada upp mina favoritdofter. Jag gjorde faktiskt en mega rensning nu när jag håller på att flytta och då var det dessa 6 nya parfymer från 2020 som fick följa med till det nya badrumsskåpet.

Nu råkar faktiskt alla favoriterna finnas på Lyko.se (som jag samarbetar flitigt med) så jag teamade ihop mig med dem för att skriva det här “bäst i test” – inlägget!

Bästa parfymen dam 2020

Mina 6 bästa parfymer 2020 (rangordnade)
Här kommer mina favoitdofter från året som gått!

Oscar de la Renta Bella Essence Eau De Parfum

1# Oscar de la Renta Bella Essence Eau De Parfum

Bella Essence beskrivs som en glittrande orientalisk doft med en förtrollande skönhet. Inspirerad av en blomsterfylld trädgård. Doften öppnar med glittrande färska toppnoter av hallon, som dansar med ett delikat blommigt hjärta. Basen består av en oförglömlig vanilj och varm mysk.”

Toppnot: Hallon
Hjärta: Blomster
Bas: Vanilj, Mysk

Varför jag gillar den:
Bella Essence är en av de dofter som jag använt mest! Jag är vanligtvis inte så förtjust i söta dofter, mer dofter som går åt unisex hållet, men den här känns sensuell och flörtig. Den har en varm mysk i basen tillsammans med en krämig vanilj vilket får mig att känna mig sexig! Älskar!

Pris |
575 kr  [Ord.pris 640 kr] >>Du hittar Bella Essence här<<

Narciso Rodriguez Ambree Eau De Parfum

2# Narciso Rodriguez Ambree Eau De Parfum

“Narciso Rodriguez är en magnetisk och varm doft som förmedlar känslan av sensuell, solkysst hud. Narciso’s emblematiska signatur ”hjärtat av mysk” får extra värme från ett ljuvligt amber-ackord och blir extra magnetisk tack var en bukett av förföriska blommor.”

Toppnot: Ylang Ylang & Frangipani blomma
Hjärta: Ett hjärta av mysk och amber
Bas: cederträ

Varför jag gillar den:
Wow, den här doften föll jag pladask för och inte bara pågrund av den urläckra designen! Doften har en träig, orientalisk doft av amber med en untz av min favoritblomma, frangipani (som jag skrivit om tusen gånger på bloggen). Den här doften känns trendig, lyxig och alldeles rätt i tiden. Påminner en del om Tom Fords soleil blanc, älskar den!

Pris | 759 kr  [Ord.pris 980 kr] >>Du hittar Narciso Rodriguez Ambree här<<

Hugo Boss Boss Alive Eau De Parfum

3# Hugo Boss Boss Alive Eau De Parfum

“Doften utvecklas med noter av friska äpplen, syrliga svarta vinbär, solkyssta plommon, varm kanel och tongivande inslag av äkta madagaskarvanilj. I den blommiga hjärtnoten hittar vi arabisk jasmin och timjan som väcker sinnena. Doften vilar på en sprudlande och kraftfull bas med noter av kinesiskt cederträ, krämigt sandelträ, olivträ och nutkacypress från Alaska.”

Toppnot: Äpple, svarta vinbär, plommon, kanel & vanilj
Hjärta: Jasmin & timjan
Bas: Cederträ, sandelträ, olivträ & nutkacypress

Varför jag gillar den:
Jag har så länge jag kan minnas haft en Hugo boss parfym i badrumskåpet. Det är något med dofterna från dem som känns hemma och denna gång är doften något kryddigare och något träigare än tidigare vilket kändes lite spännande! Lina 2,0 liksom. Den känns mogen, elegant och bossig på samma gång!

Pris | 672 kr  [Ord.pris 840 kr] >>Du hittar Boss Alive här<<

Boucheron Serpent Boheme Eau De Parfum 

4# Boucheron Serpent Boheme Eau De Parfum 

“Serpent Bohème Eau de Parfum är en feminin doft med ett unikt och tidlöst spår, chic men samtidigt modern. Inspirationen till Serpent Bohème är hämtad från juvelhusets välkända smyckeslinjer och en av de mest ikoniska kreationerna, ett diamantprytt halsband formaterat som en orm.” 

Toppnot: Svartvinbär och saftig mandarin.
Hjärta: Blomsterbukett av ljuv ros, jasmin sambac och ökenros
Bas: Sandelträ, patchouli, mysk och amber.

Varför jag gillar den:
Detta underbara parfymmärke hittade jag förra året då jag utnämnde en tidigare doft från deras sortiment till en Månadens favorit. Serpent Bohème är så otroligt kvinnlig och jag har burit den sååå mycket. Älskar att bära den till en vit slirkig skjorta och ett par svarta kostymbyxor. Mega like!

Pris | 760 kr  [Ord.pris 980 kr] >>Du hittar Boucheron Serpent Boheme här<<

Gucci Bloom Profumo Eau De Parfum

5# Gucci Bloom Profumo Eau De Parfum

“En naturlig, grön doft för kvinnor som vågar blomma ut och vara sig själva. Magnetisk och beroendeframkallande, med essens av tuberos och jasminknoppar samt absolut av arabisk jasmin för en mer omedelbar effekt.”

Toppnot: Jasmine Sambac and Rangoon creeper
Hjärta: Tuberose, Jasmine,  Ylang-Ylang;
Bas:  Varm mysk, Sandelträ Träiga Benzoin och Orris.

Varför jag gillar den:
Oh, den här var så sjukt spännande då Jasminen fullkomligt slår över på ett alldeles underbart sätt. Den doftar så där beroendeframkallande som de marknadsför, man vill bara dofta igen och igen och igen. Det här har varit en parfym som jag mer än gärna velat ha på mig när jag vill känna mig ledig, fri och bekymmerslös! Fantastisk!

Pris | 792 kr  [Ord.pris 990 kr] >>Du hittar Gucci Bloom här<<

lean Reserve Sel Santal Eau De Parfum

6# Clean Reserve Sel Santal Eau De Parfum

“Skarpt grön med bara en antydan av kryddor som skapar äkthet. Detta är en del av den orientaliska gröna familjen. Inspirerad av ett oöverträffat engagemang för skönhet, mod och inre styrka.

Topp: Bergamott
Hjärtnoter: Viol
Basnoter: Dekadent bärnsten och styrax

Varför jag gillar den:
Det här är min lite mer friska och sportiga doft från i år som ändå ger mig känslan av lyx. Som alla clean dofter så är den fräsch och sticker inte ut så där som en parfym kan göra men den här har ett djup i den som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Älskar! Dessutom … vem gillar inte Bergamott!? Den är perfekt för den som inte vill ha för mycket

Pris | 599,29 kr  [Ord.pris 830 kr] >>Du hittar Clean Sel Santal här<<

makeupbylina

Vi måste prata lite om NCP! Doftmärket klev in i mitt liv för två år sedan och tog sig snabbt in i min badrumshylla! Parfymerna är framtagna i Paris och är speciellt anpassade för att kunna kombineras med varandra, så kallad layering!

ncp doft

Minns ni att jag nämnde en doft från N.C.P olfactives i Månadens Favoriter tidigare i år?
Jag har inte skrivit så mycket om märket innan men idag tänkte jag ge er en liten inblick i doftmärket! N.C.P olfactives grundades för ett par år sedan av fyra vänner, där i bland filmstjärnan Noomi Rapace! De startade märket med att ta fram ett par unika och sofistikerade dofter som går att kombinera med varandra. Att kombinera parfymer, så kallad “layering“, är ju riktigt smart då man kan blanda sin egen doft baserad på sina personliga preferenser.

Min favorit?
Märket har 14 dofter (om jag inte räknat fel) och av dem är N.C.P olfactive facet 601 Amber Gaiac Wood  den doft som jag gillar mest! Den får jag alltid komplimanger för varje gång jag bär den!

ncp olfactive facet 601

Det jag älskar är att de även erbjuder alla dofterna i 10 ml förpackningar (205 kr) så att du kan testa doften först innan du bestämmer dig för en hel parfym på 50 ml. Dessutom är det ju perfekta att ha med på resan!

ncp olfactive facet 701

Sen har vi doftmärkets egna lilla dyrgrip – N.c.p’s signaturdoft 701 Leather & Vetiver! Denna unisexa doft är väldigt markant och vid första doftintryck så tror man att det är långt ifrån en doft som alla skulle vilja bära. MEN den funkar konstigt nog jätte bra på mig.

ncp the piece

Signaturdoften är väldigt unik och passar inte alla men om du gillar den så går doften även att bära i märkets exklusiva The Piece (1349 kr 1895 kr)!

ncp olfactive the piece

The piece är en exklusiv doftaccessoar som används som ett halsband! Det finns i guld och svart och säljs i begränsad upplaga! Den har designats för att du ska kunna bära med dig signaturdoften i en roll-on-ampull som rymmer 5 ml! I förpackningen får du med två ampuller!

ncp olfactive

Märket har även lanserat sin egen hudvård sedan de startade och den är lite mer prisvänlig. Deras ansiktskräm är en riktigt härlig unisex kräm men annars måste jag säga att parfymerna är det jag tycker dem är extra duktiga på! 🙂

makeupbylina