Ett utav mina främsta tips till dig som inte orkar lägga ner någon större energi på sminket när du ska svida om till en Aw, middag eller fest efter en lång arbetsdag är att investera i en produkt som gör skillnad direkt. En Glitter Eyeliner är just en sådan produkt som kan vara smart att införskaffa sig.
Urban Decay Heavy metal eyeliner
I samband med att jag testade Urban Decay’s snygga Heavy metal eyeliners [Klick] härrom dagen så slog det mig att jag knappt skrivit om just glitter eyeliner.
glitter eyeliner heavy metal
Färgerna Punk rockCatcall | Grind | Pyro  är bara några utav de fina färgerna som finns. Min favorit är Midnight Cowboy!

Det spelar ingen roll om du är 40+ eller yngre, om du hört att du absolut inte ska använda glitter efter en viss ålder eller att du just nu kanske tänker att det känns svårt. Det handlar bara om att lägga den på rätt sätt så att den passar dig!

Här kommer några tips på hur du kan använda en glitter eyeliner:
glitter eyeliner tips
Hur applicerar du en glitter eyeliner?
För det första begränsa dig inte till en linje bara för att penseln är som en klassisk eyeliner. Som du ser ovan så kan du få flera olika texturer på glittret. Jag brukar både använda penseln för att dra linjer, dutta med penselns längd för att få linjen skarp/tjock, använda toppen på penseln för att göra “klickar” och ibland lägger jag ut en klick på min hand och sprider ut glittret över locket med mitt finger. Självklart kan du använda den hur du vill och på så många andra sätt också!

Några exempel:
rosa makeup glitter
1. Klassiskt linje
Detta är väl egentligen den vanligaste varianten och den kan verkligen förvandla en vardagsmakeup till en festmakeup på 5 sekunder. Det behöver inte alltid vara rakt och symmetriskt med glitter, det gillar jag! Dra linjen längs med hela franslinjen eller lägg den bara i mitten om du vill det. Smaken är som baken!
glitter eyeliner hooded eye
2. På undre franslinjen
För dig med hodded eyes (hängande ögonlock) så kan det vara en smart idé att böja huvudet bakåt medan du tittar dig i spegeln vid applicering. Se till och låta glittret stelna för att undvika att du får glitter över hela ögonlocket när du tittar upp. Ett annat knep är att helt enkelt undvika den övre sidan. Applicera istället glittret på den undre franskanten där du vet att glittret verkligen syns! Perfekt både för dig med hooded eye eller för dig med starka glasögonbågar!

glitter lock
3. Glitter över hela ögonlocket
Vill du glittra lite mer eller ge effekt åt en ögonskugga kan det vara snyggt att dutta lite av eyelinern över hela ögonlocket. Dutta av en klick på handen, använd fingret och “rör om” för att separera glittret en aning och lägg sedan försiktigt över locket. Ta daa!

glitter Eyeliner

Fler tips på hur du kan använda en glitter eyeliner?

På naglarna – Har man en liten “utväxt” som jag har kan man faktiskt lägga glitter eyeliner i utväxten. Avsluta med en transparent top coat och naglarna ser nygjorda ut!

På ögonbrynen – Så snyggt om man gillar att vara lite extravagant;)

På franstopparna – Applicera glitter eyelinern längst ut på dina fransar. Snygg effekt varje gång du blinkar.

Som ett smycke – I stället för en ring, ett armband eller ett halsband…måla ett eget mönster i stället. Visst är det inte lika hållbart alla gånger men det är en väldigt fin detalj som jag själv använt flera gånger.

På läpparna – Blanda ut glittret med lite läppglans eller markera amorbågen.

Listan är lång. Lek och var kreativ! En sak är i alla fall säker. Att ha en Glitter eyeliner i väskan ÄR ett säkert kort <3 Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

4 Kommentarer

  1. Hej Lina!
    Har du någon tutorial på makeup nummer två här i inlägget? Så fint!!

Skriv en kommentar