Kicks egna skönhetsmärke har uppdaterats och resulterat i multifunktionella sminkprodukter med kvalité och innehåll som ska passa alla! Jag har testat runt i sortimentet och kommit fram till vilka sminkprodukter från BeautyAct du inte får missa!

Beauty act by kicks

Kort om märket | Det här behöver du veta om BeautyAct

Kicks nya smink- och hudvårdsmärke, BeautyAct, är resultatet av en riktigt grov uppdatering av deras tidigare sminksortiment som kallades Kicks beauty! Produkterna lanserades vecka 40 i år (2020) och har bubblat i kulissen under en ganska så lång tid! Att som skönhetskedja ta fram egna produkter (ofta med inspiration från bästsäljare från olika varumärken som säljs i deras varuhus) är inget konstigt. Det är en smart idé som allt fler kedjor gör för att kunna kontrollera sin egna marknad genom att både speeda på produktion/transport samt pressa kostnader och priser ut mot kund.

Kicks BeautyAct sortimentet består av tre olika kategorier:

  • Hudvård
  • Makeup
  • Skönhetsverktyg

beautyact penslar
BeautyAct har också ett eget sortiment av penslar med hår gjort på fin syntet. 

Innehåll?
Produkterna är 100% veganska, fria från parfym och de vänder sig till alla hudtyper. Det mesta i sortimentet är producerat i Italien, hudvårdsserien är dermatologiskt testad och sminkprodukterna är även oftalmologiskt testad (testad på människor). Dessutom är produkterna icke-komedogen vilket betyder att de inte täpper till porerna (bra att veta om du har en aknebenägen hud). Sminkverktygen är tillverkade av återvunnen aluminium och borsten är tillverkat av syntetiskt hår.

Design?
Den yttre delen är inte fy skam den heller. Sortimentet är riktigt vackert och kommer i enkla förpackningar gjorda av både glas och plast. Guld och metalliska detaljer på korkar och loggor gör att sortimentet får en riktigt lyxig känsla över sig trots plånboksvänliga priser. Designen har dock tagit en hel del inspiration från deras tidigare sortiment och succé märken som Fenty Beauty och Real Technique (om du frågar mig)!

Priser?
Sortimentet ligger från 79 kr – 399 kr men erbjuder även kit för runt 599 kr.

Vilka är de bästa makeupprodukterna från BeautyAct?
Här kommer en kort recension / review på mina favoriter från BeautyActs sminksortiment.

Prickly Pear Hydra primer

BeautyAct UltraCalm Skin Primer / Prickly Pear Hydra primer

Om vi ska börja från sminkningens grund så erbjuder BeautyAct en hel del primeralternativ. Allt beror på vilken effekt du vill ha på din makeupbas. Då jag är lite känsligare i huden, är lite torr och har tendens till att blossa upp så fastnade jag direkt för två stycken som jag testade och som jag använt samtidigt under sminket genom att punktbehandla områden:

BeautyAct UltraCalm Skin Primer | 249 kr
Ett återfuktande serum i primerformat som med en blandning aktiva ämnen lindrar och skyddar en stressad hud. Älskar konsistensen, en mix mellan gel och silikon kan man säga och den har en ganska så fruktig kokosdoft! Använt mycket i mitten av ansiktet samt på kinder.

Prickly Pear Hydra primer | 179 kr
En uppföljaren till bästsäljaren Hydrating Primer från det tidigare KICKS Beauty. Detta blev en favorit deluxe! Primerna har en lättabsorberande gelkonsistens som ger huden naturlig lyster samt massa återfuktning. Dessutom innehåller den Prickly Pear som stimulerar produktionen av kollagen (gör att huden ser fräsch & återfuktad ut). Denna har jag använd i hela ansiktet förutom i mitten av ansiktet, där jag haft primern ovan). Perfekt för torr och känslig hud som jag har!

Vilken effekt/finish vill du åstadkomma med hjälp av din primer?

Dewy (glans) -> Välj denna!
Matt (oljefri) -> Välj denna!
Utjämnande -> Välj denna!
Glow (lyster) -> Välj denna!
Skyddande (lugnande mot rött) -> Välj denna!
Fukt (återfuktning) -> Välj denna!


Vill du lära dig mer om primer? Läs mer här :
 Vilken är den bästa primern för ansiktet?

BeautyAct Luminous Complexion Foundation

BeautyAct Luminous Complexion Foundation

Den första produkten från BeautyAct som jag gladeligen vill tipsa om är deras foundation (luminous)! Den är däremot inte så lystergivande som man kan tro när man hör just ordet luminous. Den torkar ganska så fort men blir väldigt fin på, extra fin om man har rikligt med fukt under. Typ en semimatte känsla a’ la budget! Ett riktigt guldkorn för dig som vill ha ett tunt men täckande resultat utan att det blir allt för matt!  Funkar både för dig som är torr/normal till dig som är kombinerad/fetare i hyn.

Jag blev riktigt imponerad av denna måste jag säga och reagerade lite extra på att den var så sjukt dryg samtidigt som resultatet blev fin i finishen! Dock så kan färgerna vara lite knepigare. De kommer i 24 nyanser och jag blandar just nu 2 stycken (05w + 08w)

Pris | 249 kr >>Du hittar alla nyanser här<<

 


Bra att veta

En produkt jag däremot inte rekommenderar är deras Niacinamide cc foundation! Denna gick jag och köpte då jag var nyfiken på den men nä, fy! Den var allt vad en tunn foundation inte ska vara. Torkade på en halv sekund och blev ojämn i finish vad jag än gjorde.

Prebiotika fan som jag är blev jag nu sugen på att testa Prebiotic Defence Creamy Foundation för att få revansch!

Vill du ha ett mattare resultat i din bas?
Spana då in deras foundation Mattifying Complexion Foundation

BeautyAct Iconic Contour Kit

BeautyAct Iconic Contour Kit
(En förbättrad version av KICKS Beautys bästsäljande Contour Kit)

En av de bästa produkterna från BeautyAct är utan tvekan deras pigmentrika och smidiga paletter! Iconic contour kit innehåller tex fyra pigmenterade kompaktpuder som du kan använda för att ljusa upp, forma eller definiera och framhäva ditt ansiktes konturer. Färgerna är matta vilket jag älskar och förpackningen är ursnygg. Stor tumme upp!

Light/Medium
Medium/Dark

Pris | 299 kr

BeautyAct Iconic Blush Kit

BeautyAct Iconic Blush Kit

Du har även deras rouge palette som kommer i samma format som ovan! Jag har använt den sen dagen den klev in i mitt hem och jag är så nöjd med nyanserna då jag gillar att varva färgerna i min vardagsmakeup. Känns fyra färger något för överkurs så finns det enskilda färger att köpa.

Pris | 299 kr >>Du hittar rougepaletten här<<

BeautyAct Multi-Task Dewy Face Gloss

BeautyAct Multi-Task Dewy Face Gloss

Den här lilla filluren påminner en hel del om en annan produkt som jag tipsade om i mitt inlägg Steg för steg | Så fixar du rätt glow! Det är en slags gel som du kan använda för att förstärka din naturliga lyster! Använd den uppepå din makeup, på kinder, på läpparna eller ögonlocken.

Pris | 299 kr >>Du hittar produkten här<<

BeautyAct Settingspray

BeautyAct Settingspray

Sist men inte minst så har jag använt deras settingspray uppe på makeupen en hel del måste jag säga!

Dewy Coco Setting Spray älskade jag delvis pågrund av den härliga kokosdoften men också för att det är perfekt komplement i basen de dagar jag råkat få en för matt bas. Den här sprayen mjukar upp makeupen och ger en fräsch glow och lyster utan att ta över! (En förbättrad version av KICKS Beautys bästsäljande Dewy spray)

Hydra Prep Setting Spray gillar jag massor för att den boostar huden med fukt om jag känner att min sminkning stelnat till eller blivit för torr! Dessutom innehåller den Aloe vera som har lugnande effekt. Perfekt att använda under hela dagen för en omedelbart uppfriskande känsla.

Pris | 179 kr

Tro det eller ej men ögonskuggorna har jag inte hunnit testa så det får jag göra en uppdatering på längre fram. Intrycket hittills är iaf att de är noga med pigment så ser fram emot att testa!makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar