Tagg

Tips för gravida

Browsing
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL KAPPAHL, MEDS, LINDEX, LACE LABRATORY & HM.
INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL KAPPAHL, MEDS, LINDEX, LACE LABRATORY & HM.

Letar du efter bra basplagg som passar dig både under och efter graviditeten? I slutet som gravid hade jag svårt att hitta smarta mammakläder som även kunde funka efter förlossningen men tillslut hittade jag ett par viktiga nyckelplagg som underlättade både för mig och bebis!

Det enda du kommer vilja bära i slutet av graviditeten (och efter) är mjuka, funktionsdugliga plagg som underlättar för dig och bebis.

Att hitta bra gravidkläder tyckte jag egentligen var svårt under hela graviditeten. Utbudet hos de lite större kedjorna var inte särskilt stort och det som fanns gick främst i kalla färger som grått, beige, rosa eller pastell. Färger som kanske inte alltid är så smickrande på någon som behöver varma eller mörka färger.

Det finns säkert jättebra alternativ om man går upp i prisklass eller har tålamod att titta runt på nätet men jag tycker verkligen att det är så trist att shoppa. Samtidigt ville jag inte lägga en förmögenhet på gravidkläder eftersom perioden man ska ha dom är så kort.

Det finns däremot vissa basplagg som jag tyckte var värda att investera i när jag var gravid. Dom har jag använt massor både under och efter graviditeten och jag har tom köpt fler av dom i olika storlekar.

Läs också: Testar gravidolja mot bristningar

bra gravidkläder att köpa

Bästa baskläderna under och efter graviditeten

Kom i håg! Alla graviditeter och förlossningar är olika vilket såklart leder till olika behov. Ta därför till dig det som du tror kommer passa dig och skippa resten:)

1. Det bästa amningslinnet (om du ammar)
Efter ett ex antal felköp hittade jag det bästa amningslinnet hos Kappahl. Jag testade runt bland massor av märken men jag hade svårt att hitta en bra passform runt bysten då jag tyckte att dom flesta linnen var så rundade i ringningen och gick jag upp en storlek satt linnet så slappt. Just det här linnet säljs i två-pack, satt bra och höll bra kvalité. Jag köpte en storlek när jag var som störst och en lite mindre storlek som jag använt efter förlossningen. Tro mig det går åt eftersom jag behöver tvätta dom ofta pga bebis. Använder linnet utan bh eftersom det sitter tight över brösten vilket uppskattas SÅ mycket när brösten varierar i storlek under dagen (pga mjölkproduktionen) och underlättar för mig vid amning. Toppen tips!

Pris | Amningslinne Två-pack Maternity kostar 299 kr och hittas här på Kappahl.

2. Amningstopp (om du ammar)
I slutfasen av graviditeten och under den första tiden efter förlossningen uppskattade jag att bära toppar i stället för bh, utan hårda byglar och åtsittande sömmar. En hård bygel under brösten kan leda till mjölkstockning. På HM hittade jag jättebra amningstoppar i 2-pack i olika varianter, med eller utan spets som passade mig perfekt både innan och efter förlossningen!

Pris | MAMA 2-pack seamless amningsbh kostar 299 kr och hittas här på HM

3. Gravidtrosor
Om ni visste hur många felköp jag gjorde när det kommer till trosor. Det enda som funkade var trosor utan resår (älskade dessa trosor i början/mitten av graviditeten) och när jag beställde hem “seamless trosor” kom många med en tunn resår som satt åt i midjan likt förbenat. Så i slutet av graviditeten satsade jag på ett par höga trosor som gick över hela magen. Dom har funkat utmärkt efter förlossningen, delvis för att förlossningsbindan får plats i dom, för att magen som dröjer sig kvar ett par veckor får plats i dom och dom ser till att inget spänner över ett kejsarsnitt (som jag fick). Skulle köpt dom tidigare!

Pris | 2-pack Brief mammatrosor kostar 249 kr och hittas här på Kappahl.

3. Mjuka leggings
Samma gäller för byxor. Sista tiden ville jag inte ha något som satt åt alls. Tro mig, det enda som blir viktigt är att plaggen du bär ska vara mjuka, funktionsdugliga och se till att underlätta både för dig och din kommande bebis. Det tar ju som sagt även ett tag för magen att gå ner efter förlossningen så leggings var det bästa för mig. Beställde hem flera olika men dessa från HM var de bästa och mest prisvärda jag testat. Har beställt ytterligare ett par nu efter förlossningen som är något mindre i storleken bara för att dom är så sköna.

Pris | MAMA Before & After Leggings kostar 149 kr och hittas här på HM.

4. Stödstrumpor
Något som jag hade räknat med i slutet av graviditeten men INTE efter förlossningen var svullna fötter. Det är ganska vanligt med vätskeretention, speciellt vid kejsarsnitt, men håller svullnaden i sig längre än 2 veckor ska man söka vård. Mitt höll i sig exakt i 14 dagar och sen försvann det spårlöst över en natt men under den tiden var stödstrumpor (och massage) det enda som funkade. Minns inte vart jag köpte mina stödstrumpor då jag haft dom hemma länge men detta är verkligen något jag rekommenderar att skaffa!

Pris | Stödstrumpor kostar mellan 89-159 kr och hittas här på Meds.

5. Bh-förlängare
I takt med att bröst och kropp förändras längst med graviditeten kan du behöva ändra bh-storleken (ett par ggr). Jag köpte ny bh alldeles för tidigt vilket resulterade i att jag fick köpa större nästan direkt. Nu i efterhand inser jag att jag bara skulle köpt en bh-förlängare från start och väntat till kup-storleken blivit större. En bh-förlängare hjälper till att anpassa bh:n efter dina former och jag använde dom konstant. Ett måste!

Pris | Bh-förlängare kostar 59 kr och hittas här på Lindex.

Hoppas att det här inlägget leder till lite mindre felköp för dig!
Stor kram och lycka till /Lina

Ps. Vill du ha fler smarta gravid-/barntips. Läs fler inlägg under denna kategori.