ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

En av de första investeringarna jag gjorde som gravid var att skaffa mig en olja för att undvika hudbristningar och stretch marks under graviditeten. Det var inte helt lätt att hitta den bästa gravidoljan, så här kommer ett par tips i ditt letande.

I takt med att min kropp började förändras började jag googla efter den bästa krämen eller oljan för att hålla huden återfuktad och elastisk.

Vad gör en gravidolja?
En bra gravidolja ser till att din hud är återfuktad och mjuk vilket i sin tur gör att huden lättare följer kroppens förändringar. För under graviditeten växer inte bara magen fort utan andra kroppsdelar tänjs även ut som brösten, höfter mm.

Funkar en gravidolja?
En gravidolja är absolut ingen garanti för att du inte ska få dem där bristningarna men oljan ser till att mjukgöra huden och gör den mer elastisk och återfuktad vilket bidrar till reducerade bristningarna.

Smörjer magen, brösten och höfter ca 4-5 ggr i veckan nu under graviditeten!

Hur ska man använda en gravidolja?
Vanligtvis brukar man säga att man med fördel kan börja använda en olja från den första månaden av graviditeten till efter födseln. Applicera oljan på kroppen varje morgon och kväll genom att smörja in dig med cirkulära rörelser på bröstet, magen, höfterna och låren.

Vad ska man tänka på i valet av olja?
Det är en djungel av gravidoljor där ute och jag började testa olika oljor ganska så tidigt för att hitta min favorit. Från andra trimestern (v.15) började jag sedan smörja in mig flitigt med den/de jag gillade mest.

Det som jag tyckte var viktigt i mitt test:

  • Oljan får inte vara för kladdig eller för torr.
  • Den ska sjunka in ganska så fort men inte lämna en varken för torr eller kladdig yta.
  • Doften måste vara diskret och bra då jag som gravid blivit extra känslig för vissa dofter.


Mina favorit-oljor som jag hittat under graviditeten!

Bästa gravidoljan?
Jag har testat runt 10 olika gravidoljor i samarbete med Lyko som återförsäljare då dem har ett stort utbud av olika varumärken. 5 stycken gillade jag lite extra:

1. Anti-Stretch Mark Oil, Patyka – 285 kr Doften och konsistensen är magisk!
En av de bästa oljorna som jag testat hittills. Kommer i en smidig förpackning av plast, är lagom rinnig och är supermysig att smörja in. Doften är underbar, något fruktig och avslöjar innehållet av bla plommonolja, vitaminrik ros tillsammans med mandel- och solrosoljor. Mums! Formulan har en ekologisk sammansättning, utan eteriska oljor och allergener, vilket också gör den bra för känslig hy. Perfekt både under graviditeten och under en ev amning.

2. Bio-Oil 279 kr Populär favorit bland gravida!
Även denna är en av de bästa oljorna som jag hittills testat. Svag, mysig doft av nytvättat, tillräckligt oljig för att återfukta, tillräckligt torr för att sjunka in lagom mycket. Bio-Oil har dessutom fått runt 349 utmärkelser och är den bäst säljande produkten mot ärr och bristningar i 24 länder sedan den globala lanseringen 2002 (enligt Kronans apotek!). Ett extra plus för den smidiga, snygga och lätta förpackningen i plast.

3. Stretch Mark Oil, The Organic Pharmacy – 410 kr Kryddigare doft av neroli!
För dig som gillar en lite kryddigare men mild doft så rekommenderar jag denna olja! Även denna är ekologisk och innehåller extrakt av nypon, apelsin (svag för neroli), ringblomma, jojoba och lavendel. Funkar bäst när den värms upp i händerna och masseras in direkt efter duschen. Så ljuvlig och lämnar huden återfuktad men inte lika oljig som de ovan (vilket är positivt)! Oljan kan även användas efter graviditeten. Kommer i en glasflaska vilket gör den lite lyxigare i sig!

4. Stretch Mark Massage Oil, Weleda – 229 kr Ren och naturlig olja!
Detta är en ren, naturlig olja som vårdar och mjukgör huden under hela graviditeten. Oljan innehåller mild mandelolja, E-vitaminrik, vetegroddsolja och extrakt av ekologisk arnika, som vid regelbunden massage minskar risken för bristningar. Den är precis lagom oljig för att gnidas in med och sjunker in utan att man blir allt för torr, doftar skog och naturligt för dig som gillar det! Bra både innan och efter graviditeten. Mumma i glasflaska!

5. Bariéderm Dermatological Cica-Oil Stretch and Skin marks, Uriage – 179 kr Doftfri favorit som jag älskade!
En fantastisk olja med lite mer avancerade ingredienser som till 99,9% är naturlig. Oljan innehåller allt från tamanuolja, squalen, jojobaolja till avokadoolja mm. Den kommer i en plast förpackning och är helt oparfymerad vilket gör den guldvärd de tillfällen man är lite extra känslig för doft (vilket jag va). Även denna funkar under hela graviditeten och efter. Grym, köpte tom om den!

Vill du ha mer tips inför din kommande barnresa? Spana in alla inlägg i kategorin Min Graviditet eller Barn . Kram Lina

 

Läs också:
Min förlossningsberättelse

5 Månader med Frans
Smarta formar till Smakportioner
6 produkter varje småbarnsmamma behöver i sin sminkväska
4 Månader med Frans
Ett av de smartaste baby hacksen!
Slutet på bebisbubblan
6 tips inför första tiden med bebis
6 Månader med Frans
6 tips om du tappar hår efter graviditeten
7 månader med Frans

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar