Events

WINNER OF DAISY BEAUTY AWARDS – THE BASE OF THE YEAR

 

   

 

DAISY BEAUTY AWARDS
För några veckor sedan fick jag äran att sitta i juryn i kategorin Årets Bas inför Daisy Beauty Award’s som avgjordes för ett tag sedan. Detta har publicerats i senaste numret av Daisy Beauty. Jag tillsammans med Linda Hallberg, Jennifer Ruska, Maria Levin, Kicki Burman och Daisy beauty’s medarbetare har tillsammans utsett vinnaren…

Missat mitt tidigare inlägg om detta? Läs HÄR!

 

Produkterna som blivit nominerade var: 

Bare Minerals bareSkin Pure Brightening Serum Foundation

Estée Lauder Perfectionist Youth Infusing Makeup

Chanel Poudre Universelle Libre

YSL Encre de Peau Foundation

Shiseido Future Solution Rx Total Radiance Foundation

 


Produkterna poängsattes med 1, 2, 3, 4, 5 där 1 är sämst och 5 bäst. Detta blir mest rättvist då alla tycker så olika beroende på vad och hur man gillar att jobba med produkten.

VINNAREN

Estée Lauder Perfectionist Youth Infusing Makeup

Med Motiveringen: ”Lätt att jobba med, fjäderlätt formula och perfekt finish där huden får ett fräscht utseende med naturligt glow. Medelhög täckning som maskerar rödheter väl. Absolut värd vartenda öre!”

Så tyckte jag om produkterna:

 


Shiseido Future Solution Rx Total Radiance Foundation 
Pris: 745 Kr

Betyg: 1

Förpackning: Lyxig och jätte fin burk att ha i badrummet. Lite otymplig att med sig dock då den väger en del. Då produkten ligger i en burk form blir det ju även lite svårare att hålla produkten fräsch hygieniskt sätt. Gissar att många inte använder sig utav en spatel utan sticker ner fingrarna eller penseln direkt ur förpackningen.

Konsistens och känsla: En tjock och matt konsistens.  Gav en ganska torrkänsla när man applicerade den så jag skulle skippa att använda puder uppe på produkten. Efter ett tag sjunker den däremot in och känns väldigt behaglig på!

Doft: En kraftig doft som påminner om en ansiktskräm. Denna doft håller i sig men detta är snarare till det positiva! 

Täckfunktion: Täcker mycket bra men den är så pass tjock så att den lägger sig ganska synligt på huden. Väldigt dryg däremot, du behöver inte alls mycket! Resultatet blir däremot för torrt för min smak. Passar säkert jätte bra för en riktigt blank hy som är mer behov utav att täcka!

 

Estée Lauder Perfectionist Youth Infusing Makeup Pris: 535 Kr

Betyg: 2

Förpackning: Snygg lyxig pumpförpackning som är smidig och smart! Bra kvalité på pumpen!

Konsistens och känsla: Väldigt flytande/”vattnig” i konsistensen och känns ganska oljig vilket är positivt för en trött och torr hud! Sjunker inte in direkt utan ger en lite kladdigare yta. När den väl fått sjunka in ger den ett fint resultat och ger en skön känsla efteråt. Kändes väldigt behaglig!

Doft: Kraftig “blomväxt doft” som jag inte gillade så mycket. Den försvinner däremot efter ett tag, tack och lov men detta var ett utav mina minus då jag inte alls gillade den vid applicering.

Täckfunktion: Medium täckande men kan ibland kännas lite väl tunn. Lämnar dock ett jätte slätt och fint resultat som funkar super om du vill ha en naturlig bas. Vid appliceringen kan det lätt bli lite ränder av produkten så jobba ut den noggrant. Upplevs väldigt dryg!

                                                     

 

 

 

Chanel Vitalumière Loose Powder Foundation Pris: 735 Kr

Betyg:3

Förpackning: Lätt förpackning i plast som är smidig att ta med!

Konsistens och Känsla: Detta är en bas i puderform som appliceras bäst direkt på en tunn bas enligt mitt tycke. Applicerade jag pudret direkt på huden tyckte jag nog att den blev lite för torr för min smak. Känslan är däremot silkeslen vid applicering! 

Doft: Svag doft som verkligen symboliserar Chanel! 

Täckfunktion: Då jag som sagt tycker att man får det bästa resultatet genom att applicera en “krämig bas” i tunn mängd först så är detta ett jätte bra komplement. Super fin i både täckning och yta! Kan appliceras i både ett tjockt och tunt lager! Helt okej produkt som hamnade på mitten platsen!

 

 

YSL Encre de Peau Foundation Pris: 470 Kr
Betyg: 4

Förpackning: Skruvkork med spatel i locket vilket gör den praktisk. Doftar svagt av parfym, super gott. 


Konsistens och känsla: Väldigt lättarbetat och fuktgivande. Silkeslen i konsistensen. Trots detta lämnar den huden relativt torr fast på ett bra sätt!! Den kladdar inte alls utan lägger sig bara tunt. Känns väldigt behaglig!

Doft: Fantastisk doft, den tar inte över! Doftar lite sötare..melon kan det vara!

Täckfunktion: Ganska medium täckande den med! Ger en super fin slät yta med fin lyster. Lite torrare i konsistens än bareminerals men ger ändå ett ganska liknande resultat! Helt klart värd pengarna. Me like a lot!

 

 

                                                   

 

Bare Minerals bareSkin Pure Brightening Serum Foundation Pris: 395 Kr
Betyg: 5

Förpackning: Tunn och lättförpackning. Positivt när det är plast och inte glas för den som reser! Produkten får man skaka om innan användning sedan “plutta” ut produkten på handen. Detta är lite bökigt men hjälper en att inte ta för mycket!

Konsistens och känsla: Denna har också en ganska flytande/”vattnig” i konsistensen och känns ganska oljig på ett positivt sätt. Den här känns däremot mer som ett väldigt mjukgörande serum vilket håller huden återfuktad hela dagen! Lämnar verkligen huden silkeslen! 

Doft: Ingen specifik doft, väldigt neutral!

Täckfunktion: Medium täckande och lämnar huden fuktig och fräsch! Huden ser väldigt naturlig ut och utstrålar en fin lyster! Det här är en produkt man antingen älskar eller hatar känns det som. Jag tyckte den var bäst!

Sammanfattning
Smaken är så olika! Vad som kan tyckas vara den bästa för den ena kan vara den sämsta för den andra haha. Snackade med Linda Hallberg efteråt och hon hade satt BareMinerals sist och jag satte den först! Jag älskar ju tunna baser med lyster och hon matta tunna baser. Som sagt det beror på när och hur och på vem man ska använda den! Tough case! Hoppas ni fått lite inspiration!

 

 


 


English: BIG foundation review! This time i didn’t have the time to translate the text. Please press the translation button on the upper right on my page to get the text in your language. XO 

Lämna en kommentar

MINA FAVORITER JUST NU