INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, SKINCITY, GLOWID, BANGERHEAD, ÅHLÉNS MFL

2024 är här! Och för att hålla sig i framkant av vilka som blir årets skönhetstrender besökte jag enligt tradition, Daisy beauty Expo, en branschmässa för skönhetsjournalister och influencers. Här nätverkar vi, träffar utställare och varumärken, och får en förhandstitt på årets nyheter. Här är har du mina personliga produktfavoriter från årets mässa!

Tidigare besök på Daisy Beauty Expo:
Daisy beauty expo 2023 | Daisy beauty expo 2022 | DB Expo 2020 | DB Expo 2019 | DB Expo 2018 | DB Expo 2017

Hair Beautification™ – naturens bästa, kliniskt bevisade ingredienser för strålande, hälsosamt hår och 50% minskning av håravfall.

Health royals – MÄSSANS sötnosAR

Vi börjar med ett exklusivt kosttillskott för håret, Hair beautification! Den innehåller 100 % naturliga växtbaserade ingredienser som vårdar ditt hår från rot till topp men det som gör den unik bland marknadens utbud är att den innehåller Keranat™, en ingrediens som tightar till hårsäcken. Kapslarna innehåller en daglig dos och innehåller också ceramider, miliacin, zink, biotin och vitamin B6. En förpackning innehåller 90 kapslar/3 månaders förbrukning, vilket är det som rekommenderas om du vill se resultat.

Linas första intryck:
Vilken ursöt förpackning! Keranat var inget jag hade hört talas om innan men det här verkar spännande och med tanke på att jag fortfarande kämpar med att få tillbaka min hårkvalité efter allt håravfall efter barn, har jag redan börjat testa kapslarna. I health royals sortiment fanns också Wellness, Beauty & Mind™ som är ett kosttillskott för både in och utsidan. Jag ska testa den också. Ser fram emot att se hårets kvalité efter att kapslarna är slut! Forts. följer.

Pris | Hair Beautification,  790 kr, lägre pris vid prenumeration (länk till healthroyals.se)

Daisy beauty – Mer än bara ett expo

På mässan gick jag som alltid runt med den glittriga, Monas Universum, som har en av Sveriges största bloggar inom livsstil. Vi träffades faktiskt på en resa till Rom tillsammans med Daisy beauty 2016 (!) och sedan dess har hon både blivit en nära vän och kollega. Det är exakt det här som är så häftigt med Daisy beautys arrangemang varje år. Det sammanför verkligen oss som sysslar med sociala medier, ett yrke som ibland kan verka ganska ensamt.

Glowid – korianska villhöver produkter

*samtliga länkar nedan är reklamlänkar till glowid

En av favoritmontrarna blev Glowid som för första gången ställde ut på Daisy beauty expo. De har nischat in sig på koreansk hudvård och säljer flera varumärken och produkter som jag älskar. En välkänd favorit är bla
Dr. Ceuracles, Vegan Kombucha Tea Essence* – en dryg favoritessence som jag använder regelbundet i min rutin. Misse inte att testa den, för ingen essence är som den!

Nyheterna som lockade lite extra på mässan var:

Dr. Ceuracles, Hyal Reyouth Oil Drop Mist*NYHET! En lystergivande oljemist med 10 olika typer av hyaluronsyror. Detta är som ett serum i mistform som förhindrar fuktförlust och bistår huden med en glowig finish utan att kännas klibbig.

Cosrx, Advanced Snail Radiance Dual Essence*NYHET! En effektiv 2 i 1 essence som ger huden elasticitet och lyster. När du pumpar, kommer det ut lika delar snigelessens tillsammans med en lystergivande essens för en effektiv kombination av plumpande och utjämnande effekt. 74,3 % trippelsnigelkomplex. I Mars/april släpps dessutom Eye patches och sheet mask i samma serie! NYHET!

Sen har vi korianska märket HYGGEE som jag testat väldigt lite. Blev superintresserad av deras All-in-one produkter som bla innehåller rengöring, mist och kräm! Villhöver allt-ihop!

Robin @Elecktraofficial representerar några av varumärkena på Scanco. Älskar hans Instagram och kan inte få nog av hans kreativitet och papegojor!

scanco – guldkorn under ett och samma tak

*samtliga länkar nedan är reklamlänkar till lyko

Scandinavian cosmetics (eller Scanco som vi kallar dem) hade en av de största rummen på mässan fylld med varumärken. Här hittar vi märken som Nars, Tweezerman, Verso, Peter Thomas Roth, Artdeco, Bioderma och många fler. Ni hör ju!

Tweezerman, är ett märke som jag använder flitigt både jobb och privat. Jag älskar deras pincetter, särskilt denna*. Deras Retail brow razor* är dessutom en av branschens bästa men den är en vattendelare eftersom många anser att den kanske inte ska användas direkt av privatperson. Inom kort släpps den i en storlek större. Perfekt för den som vill trimma skägget hemma tex.

Art deco, har gjort ett otroligt lyft under de senare åren tycker jag. Ett av de senaste släppen, Glittery Eyeshadow Palette 1-Gold och Glittery Eyeshadow Palette 2-Pink  sålde tex slut direkt!


Det kan dock ha och göra med att den här donnan, Margareta Gräs, visade upp dem i hennes kanaler. Alltid lika kul att få krama om en smålänning. 🙂


Bioderma, märket som är kult för oss makeupartister släpper ett nytt micellärvatten med olja i som ska vara särskilt effektivt på vattenfast makeup. DEN blev jag verkligen sugen på. Sensibio Micellar Cleansing Oil släpps inom kort men går reda nu att köpa här (reklamlänk lookfantastic)

Peter Thomas Roth, har släppt en hel del spännande produkter sedan jag testade dem sist. Jag har alltid tyckt att de varit särskilt bra på produkter som fokuserar på fasthet, en fantastisk känsla för kund när man blir sminkad. Hade en gammal favorit i en “porslinsflaska” för ett par år sedan som utgick och dra mig baklänges. Tror den kommit tillbaka i ny skepnad* utan att jag noterat det. Måste stämma av om det är samma!

Instant FirmX Lip Filler (reklamlänk revolt) är en av deras NYHETER! Detta är en läpp-treatment som synligt ska släta ut och plumpa läpparna. Den tillsammans med Collagen Hydra-Gel Face & Eye Patches, som ska vara särskilt effektiv på linjerna mellan mun och kind (vad kallar man dem!?), villhöver jag också!

Verso, cleansing balm* är också något jag dök på i montern. Jag har inte hunnit utforska den! Har du testat den?

Caudalie, ett franskt, familjeägt hudvårdsvarumärke med rötterna i Bordeaux, blev nytt för mig. Produkterna görs på vingården Château Smith Haut Lafitte och bygger på aktiva ingredienser som tas från vinrankor och druvor. Deras bäst säljare är deras Face mist Elixir Prep, Set, Glow* och deras Detox mask* men jag blev också riktigt sugen på att testa deras NYHET CC Cream, Vinorush* (kul namn!) och Resveratrol-Lift Firming* serie. Som sagt, allt som ger fasthet, gillar vi:)

Elie Saab, utmärkte sig lite extra i montern med sin doft Le Parfum Bridal*. Precis som namnet antyder är doften en perfekt parfym till bröllop, eftersom den varken tar över eller försvinner. Doftade underbart!

Noter
Topp: Neroli, rissmör
Hjärta: Vanilj, ambrette, rosépeppar
Bas: Mysk, ambroxan

C9 – CBD FÖR DEN KÄNSLIGA

Hudvårdsmärket som vann Årets bästa hudvård i Swedish beauty week awards 2023 var på plats och var enligt mig en av de mest spännande utställarna i år. De har CBD, den kontroversiella drog-associerade, ingrediensen i sina produkter, vilket tros vara extra bra för känslig och reqaktiv hud. Min känsliga hud älskar CBD! Alla formuleringar hos C9 (står för Cloud 9) är anpassade så att den som ”inte kan använda vanlig hudvård” också ska kunna använda skön och glammig hudvård med (lagom) aktiva ingredienser.

Jag satte igång med deras rutin redan samma kväll och jag blev väldigt imponerad av speciellt oljan och krämerna. Doftar fantastiskt och känns otroligt återfuktande och rika på. Rengöringen ska vara deras lilla guldkorn, med lite allt i ett känsla. Därför har de inte haft en toner i sortimentet … Tills inom kort. Jag tror det är ett bra tillskott för jag blev fortfarande väldigt torr efter rengöringssteget (vilket rengöringen skulle motverka). Ser därför väldigt mycket fram emot en toner!

Vilket underbart märke. Varma rekommendationer!

Pris | C9 Beauty of Sweden kostar mellan 599-899 kr och finns att köpa på deras hemsida.

INDY BEAUTY – snigelslem och korianska favoriter

Indy beauty, som tidigare imponerat på mig med sin relativt nya glow-serie, breddar sig ytterligare i hudvårdskategorin genom att släppa produkter till ansikte OCH kropp med hudvårdande ingredienser. Detta är en trend som man kan se bli allt vanligare 2024. Testar produkterna, as you read!

Bland nyheterna hittar du också en grön serie med lugnande egenskaper från favorit ingrediensen Cica. Produkter jag ska testa inom kort.

Produkterna du ser till höger i bild är de allra senaste nyheterna som släpps 25/1!

HICKAP – SMINKSORTIMENT SOM BUBBLAR I KULISSEN

*samtliga länkar nedan är reklamlänkar till Hickap

Efter ett besök i Hickapsmonter insåg jag att jag faktiskt är en ganska så bra ambassadör för märket. Jag har i stort sätt testat hela sortimentet! Hickap, som slog ner som en bomb med deras fantastiskt enkla, men grymma sminkborstar* har sedan dess utökat sortimentet några produkter i taget. Nu hintade personalen om att det bubblar i kulisserna och det kommer hända en hel del på sminkfronten framöver.

Är du helt ny med hickap så se för gudsskull till att du inte missar deras penslar, den prisvänliga läppennan Toasted apricot och deras fantastiska bronze&contour* stick i den genialiska färgen Icy chai som är grym på en något ljusare hudton.

Läs mitt tidigare inlägg om: Vårens och sommarens bästa sminktrender 2024

DERMAROME – RÖTT LEDLJUS & FAVORITMÄRKEN

I montern hos Dermarome kunde jag bla få klämma på några av mina absoluta favoritmärken, Elemis (reklamlänk lyko) och By Terry (reklamlänk lyko). Två märken som alltid ger mig lyxkänsla i vardagen och som hängt med mig sedan hedenhös. Under ett par välbehövliga minuter fick jag dessutom en ansiktsbehandling med kavitationspeeling, där man med hjälp av ultraljudsvibrationer gör rent huden på djupet. Det var första gången för mig, men absolut inte den sista. Till sist boostades huden med massor av gott-i-gott från Elemis sortimentet och jag gick därifrån med bebishud!

Jag passade också på att ställa lite frågor om ett bestående blåmärke som jag haft i pannan sedan två år. Efter lite diskussion med hudterapeuten kom vi fram till att jag borde testa mig på rött ledljus, som förhoppningsvis kan vara lösningen för att få bort det. Det vore ju magi! Priori, har en Led light mask för hemmabruk (reklamlänk skincity) som jag blev väldigt nyfiken på. Fortsättning följer!

 

depend – geniprodukten som säljer smör

*samtliga länkar nedan är reklamlänkar till Lyko

När vi är inne på favoriter så måste vi prata om Depend. Deras monter är fylld med glada nagelentusiaster, som brinner för deras sortimentet och det är alltid lika roligt att besöka dem. Sedan deras geniprodukt Gel Iq start kit* lanserades har de haft mig i sin lilla ask, för jag ÄLSKAR verkligen detta. Jag korade den till en månadens favorit när den lanserades och jag hade kunna kora den igen och igen och igen. Vad det är? Jo, de har tagit fram en ny gelformula med UV/LED lackteknologi och har skapar ett kit där det ingår en egen lampa för hemmabruk så att du kan göra ett par salongsnaglar själv!! Genialiskt!

Ovan ser du två nya nyanser som jag ska missbruka samt en sneak peek på höstens (!) kollektion 2024:

Tropical waters*
Soaked in sand*

 

Träffade bloggkollegan @kajsamaria i L’Oreáls monter som inspirerade mig med en brun eyeliner.

L’ORÉAL – prisvärda Trendprodukter  som inspirerar

*samtliga länkar nedan är reklamlänkar till Lyko

Ja, det är en sak som är säker. Går man in i L’Oréals monter kan man förvänta sig produkter som ligger i framkant. Med sin enorma insyn i konsumenternas beteende lyckas de alltid ha produkter redo när en trend blir viral. Och de släpper massor av spännande nyheter som du inte får missa.

  • Essie släpper bla Good As New Nail Perfector* en nagelbehandling med semi-matt finish. Formulan kamouflerar synbart ojämnheter på dina naglar och förbättrar nagelns naturliga utseende. Ska testas!
  • Maybelline släpper supermascaran Sky high i 3 färgade nyanser:
    Burgundy Haze*, Blue mist* och Pink Air*.Jag slängde mig över den lila/vinröda (burgundy haze), som jämfördes med Charlotte Tilburys Dream pop som jag använder hemma. På, skulle jag inte säga att de är lika men Maybellines version ger en diskret lila ton som är ett fantastiskt alternativ till dig som vill framhäva blå och gröna ögon utan att det syns för mycket.
  • L’Oréal Paris släpper en ny mascara i Volume Million Lashes familjen, Panorama*. Den har en Superflexibel formula och kommer med en grym borste och släpps dessutom i både svart OCH brunt! Gillade väldigt mycket faktiskt!

  • Nyx släppte massor av roliga produkter och den som föll mig mest i smaken var Fat oil slick click* en prisvänlig dupe på bla Makeupby Marios moisture glow eller Hourglass Phantom Volumizing Glossy Balm.

 Mässans två kioskvältare?

Sist men inte minst har vi två kioskvältare. När vi besökte L’Occitanes monter så började vi dofta runt bland parfymerna. Plötsligt spred sig en doft som fick alla att stanna upp. Vad tusan var det där!?

Néroli & Orchidée (reklamlänk Åhléns), jesus vad härligt den doftade. Jag hade nog aldrig kunna föreställa mig att jag skulle gilla en så pass “söt” doft men jag är ju en Néroliälskare och kommer förbli en sådan så länge jag lever. Den beskrivs som mjuk, pudrig och elegant i doften och det är exakt så jag upplever den. Villhöver NU!

Sen har vi Clinisoothe’s Skin Purifier (reklamlänk Hudoteket), produkten för 279 kr som Bianca Ingrosso pratat varmt om och som sålt som smör efter det. Vad det är? Jo , det är en toner som appliceras på de områden där man önskar bli av med rodnad, känslighet och akne eller när man önskar en förbättrad återhämtning av huden som efter tex rakning, kemisk peeling, microneedling, mindre kirurgi eller läkemedelsbehandling. Den ska tydligen var sjukt effektiv! Ska testas!

 

Och där tog årets bastanta blogginlägg om Daisy beauty expo slut. Tack kära Kicki & Sam som tillsammans med sitt team byggt upp en fantastisk plattform genom Daisy Beauty. Vilket arbete ni lägger ner för att inspirera och föra oss samman!  / Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar