INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, SKINCITY OCH BANGERHEAD

Nu har 2023 kickat igång på riktigt och som alltid startar den nya säsongen med ett besök på Daisy beauty Expo, en branschmässa för oss som jobbar inom skönhet och driver sociala medier på ett eller annat vis. Här nätverkar vi, träffar utställare och varumärken och får en glimt av årets nyheter. Här har du några av produkterna som lyckades fånga mitt intresse …

Tidigare besök på Daisy Beauty Expo:
Daisy beauty expo 2022 | DB Expo 2020DB Expo 2019 | DB Expo 2018 | DB Expo 2017

Rodial – Mässans up and coming

En av mässans höjdpunkter var lyxmärket Rodial. Jag kom i kontakt med dom 2016 när dom klev in på den svenska marknaden och förälskade mig i massor av deras produkter. Dessvärre hände inte så mycket mer efter det och sakta rann varumärket ut i sanden, i alla fall när det kommer till den nordiska marknaden. Gissa om jag var glad över att få pratade med Rodial’s representanter. Förhoppningsvis blir det skillnad från och med nu! Jag håller er uppdaterade.

Jag tillsammans med grundaren Maria Hatzistefanis 2016 på ett pressevent i Stockholm.
Produkter från Rodial som jag tycker är riktigt bra och som jag tycker du ska hålla lite extra koll på:
länkar till rodial.com

Snake Serum – Bland det bästa jag testat när det kommer till uppstramande serum. Den har inte gått att få tag på i Sverige men förhoppningsvis blir den mer lättillgänglig inom kort.

Glasspowder – Ett ikoniskt finishing puder som ger en glaslik finish på din bas. Det här pudret är som silke och blurrar ut ojämnheter visuellt!
Banana lowlighter – Ett utjämnande serum att lägga innan basen för att få en hälsosam glow samtidigt som den verkar något anti-puffing kring ögon. Den är något gul i tonen så den jämnar även ut röda partier. Snygg att använda som grund innan foundation som sagt.

Naturie – Mässans mest prisvärda

Jag har totalt missat den här essensen, troligtvis för att jag inte använder Tiktok men det är där Hatomugi skin conditioner trendar just nu. Essensen från Naturie jämförs med Dr Ceuracle’s megastjärna Vegan Kombucha Tea Essence som blev en Månadens favorit Maj 22 men är en aning billigare!! Det är absolut en väsentlig skillnad på produkterna men vill man börja med en essence på budget nivå så är Naturie’s väldigt prisvärd.

Hatomugi skin conditioner (länk lyko) kommer nämligen i en 500 ml för 109 kr (!!) flaska till skillnad mot Dr Ceuracle’s 150 ml för 499 kr! Det ni, ett megakap så att säga!

Läs mitt tidigare inlägg: Därför ska du använda en essence i din hudvård!

Stila | Mässans glammigaste

Älskade Stila, sminkmärket känt för sin grymma eyeliner (länk lyko) är sedan en tid tillgängligt i Sverige! Jag har främst klämt och känt på produkterna när jag varit i Usa men nu finns dom som sagt på hemmamarknaden, så jag kommer definitivt skaffa mer från märket. Är det något man ska testa från dom, förutom eyelinern, så är det deras krämögonskuggor (länk lyko) i glitter eller metallic. Älskar!!


Läs mit tidigare inlägg: Vårens 6 bästa sminktrender 2023

En av Revitalash mest sålda produkter som jag själv använt dom senaste 8 veckorna, Volume Enchansing foam. Kommer berätta om den när jag “testat färdigt den”.

Revitalash – Mässans snackis

Ögonfransnäring eller ögonfransserum är en skönhetsprodukt som verkligen peakar just nu och märket Revitalash är en av dom största aktörerna inom det området. På fredagens föreläsningar på Daisy beauty expo fick vi en föreläsning av märket och fick sätta oss in i både märkets historia och teknologi.

Jag själv har inte varit så stormförtjust i ögonfransserum tidigare eftersom jag alltid får en reaktion längs med franskanten vid användning. Under föreläsning fick vi dock förklarat för oss att fransserum alltid ska appliceras direkt på fransarna! Alltså inte i fransroten längst med franskanten …Va?! Detta var mässans stora snackis för det var något vi aldrig hört tidigare. Kan det vara så att vi gjort fel hela tiden? Nja, det var delade meningar om hurvida serumet ska appliceras men det är absolut något jag ska undersöka vidare.


Senaste nyheten från märket är Revitalash ® Advanced Sensitive  (länk bangerhead) 879 kr/2 ml, ett effektivt fransserum numera anpassat för en känsligare hud. Denna har jag börjat testa nu så håller tummarna att den håller vad den lovar.

Amika – Produkten som alla hyllade från förra årets mässa

Hårmärket Amika tillsammans med headbrands var på plats för att både ge oss en föreläsning i hårets uppbyggnad och presentera ett par nyheter. Bland deltagarna på Daisy Beauty expo pratades det dock friskt om förra årets nyhet Dream routine, som jag själv missat eftersom jag tyvärr låg hemma i feber förra året. Den ska tydligen vara galet bra!

Dream Routine Overnight Hydration Mask kostar 349 kr och hittas på Lyko.se

Patyka – En av mina mest sålda produkter på bloggen

Pratar man naturliga och ekologiska skönhetsprodukter så tänker jag direkt på Patyka och den fantastiska gravidolja som jag bla använde under min egen graviditet. Det här är ett märke som både doftar otroligt gott men som också är duktiga på formulas!

I montern på årets Daisy Beauty expo ficka jag möjligheten att känna och klämma på ett par produkter som ger en åtstramande och plumpande känsla på huden. Jag älskar att jobba med den typen av produkter när jag sminkar. Kombon på bilden ovan ska jag se till att testa så fort jag får möjligheten! Där ser du bla Firmness & Wrinkles Advanced Plumping Serum, Instant Wrinkler Filler och Patyka Pro-Collagen Lift Mask (länkar till lyko)

M Picaut – En kombo som ska vara något alldeles extra på huden

Ett kärt återbesök blev det i M Picaut’s monter! Älskar deras kroppsprodukter och tycker att kvinnan bakom märket är en riktig klippa. Det var väldigt länge sen jag testade något från dom så jag fick en rekommendation att inte missa dom här två produkterna som ni ser på bild ovan. Detta ska tydligen vara en kombo som lämnar huden vansinnigt härlig. Nu längtar jag efter att testa.


Den stora nyheten av M Picaut var ansiktsmisten/-vattnet Aquamarine Bliss Treatment Toner 469 kr (länk bangerhead)! Den tog jag med mig direkt till salongen för att spray på slutet av mina brynkonsultationer och jag säger bara wow va skön den är på! Däremot hade jag lite problem med sprayfunktionen som var ganska så “blöt” och inte så “puffig” som man kan önska att en mist ska vara. Tror den är bättre att applicera på pads eller direkt i handen. Mysigt innehåll, fylld med probiotika bla.

Ida warg beauty – Glowprodukter jag vill hylla

En välkänd aktör på mässan var Ida Warg beauty och gissa om jag tycker att dom steppat upp när det kommer produkter! Dom här två produkterna använder jag som smör för resultatet (och formulan) är magisk! Är det två produkter man ska testa så är det dess! Du kommer tacka mig!

Radiant Glow Niacinamide Glow Essence 279 kr (länk lyko)
Soothing Rich Water-in-oil Face Cream 349 kr (länk lyko)

Underbart att få umgås lite med Mona och Isabelle (hamnade tyvärr bakom kameran) på mässan. Det är oftast vi tre som springer runt på mässan tillsammans.

Vilken dag! Det är ju helt omöjligt att nämna alla utställare som man fick träffa under dagen men oj vad lärorikt det är varje år! Nu är jag så peppad och jag ser fram emot allt som ska testas och utvärderas under de kommande månaderna!

Tack Kicki & Sam som tillsammans med sitt team byggt upp en fantastisk plattform genom Daisy Beauty. Vilket arbete ni lägger ner för att inspirera och föra oss samman! Längtar redan till 2024!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar