Marocko! I Fredags natt anlände vi äntligen till kuststaden Agadir där jag och Rebecca ska spendera en vecka. Det här är första gången jag sätter mina fötter på Afrikans mark så det här blir en upplevelse utöver det vanliga! Har du varit här i Marocko?

Läs också: Marocko Del 2 

Agadir Marocko
Hela syftet med den här resan är delvis att få lite sol och ny energi men utöver detta har jag och Becca bestämt oss för att detta ska bli en inspirationsresa där vi tillsammans ska ‘Brain storma’ kring våra egna företag och sätta nya mål och visioner.
Agadir
Det är både nyttigt och lärorikt att byta erfarenheter, trots att vi kommer från olika branscher. I grund och botten jobbar vi ju trots allt med människor båda två och det är bra att ha någon utifrån som tycker till och utmanar med frågor för att du ska kunna utvecklas ytterligare. Det är svårare sagt än gjort men omgivningen spelar stor roll så jag måste resa iväg för att kunna tänka utanför boxen.
Agadir beach
Agadir är egentligen inte så typiskt “Marocko” om man refererar till de klassiska tankarna om färgglada hus fyllda med mosaik och magiska mönster. Det ser man faktisk ingenting av här nere.
Agadir marina
Under 60-talet drabbades nämligen kuststaden av en svår jordbävning (nästan 20 000 pers förlorade livet) vilket förstörde i stort sätt alla ursprungliga byggnaderna. När återuppbyggnaden började lockade det till sig massor av turism som sedan kom att influera staden rejält och gav den en relativt europeisk touch. Stadens kärna flyttades också till ett mindre utsatt område för att öka tryggheten bland befolkningen.
palmer i marocko
Staden har idag runt 400 000 invånare och ligger längs med atlantens fantastiska kust. En mysig strandpromenad på 6 km sträcker sig längs staden och den kläs av klassiska palmer, parasoll och restauranger. De flesta restaurangerna är däremot tomma konstigt nog då de flesta drar sig mot marinan om kvällarna.
pariserhjul i marocko
Ett pariserhjul nere vid strandpromenaden var ju ett måste, haha. Här kan man njuta av den fantastisk solnedgången från högre höjd. Det mesta här nere är faktiskt fransk inspirerat då stor del av kulturen pratar just franska.


Turismen då? Trots att det flyger in ganska mycket turister till Agadir (1 plan från sverige 6dgr i veckan per) så tycker jag inte att man känner av det särskilt mycket. De flesta åker nog till Taghazout (20 min norr om Agadir) för att surfa.


Byxor från Line of Oslo, jag är kär i dom just nu-> Du hittar dom här!

Första dagarna var det därför ganska svårt att “smälta in” om man säger så. Det lyser skandinav om dig oavsett om du bär sjal och täcker det mesta av huden. Det är däremot ingenting du “måste” göra men det känns mer bekvämt och respektfullt än att springa ringa runt i en blommig kort klänning.

marina
Den finare delen av stan är nog Marinan skulle jag säga. Här finns massor av goda restauranger och här samlas de flesta under kvällarna för att äta middag.
agadir marina town
Här kunde man hitta en Mac butik (!) och en Zara men utöver det skulle jag inte säga att det fanns så mycket mer att shoppa runt i.

makeupbylina travels
Igår var det fokus på Rebecca när det kom till jobbplanering så vi tog en promenad hit för att äta middag och bolla idéer.
pure passion agadir
Hon hade valt restaurang så vi landade på Pure Passion som hade topp recensioner på Trip Advisor.


Restaurangen låg precis vid vattnet och…

…menyn bestod av allt från skaldjur till kött och bearnaisesås.
tuna agadir pure passion
Agadir är främst känt för sin havsinspirerade mat så här njöt vi av en magisk tonfisk! Mums!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

    • Användarens profilbild
      Lina Ekh Reply

      Åh, vad härligt! Jag kan säga att jag älskar dom. Trodde inte jag skulle använda dom så mycket men gjorde det hela tiden!

Skriv en kommentar