Idag tänkte jag att ni skulle få lite förvaringstips för ert smink där hemma! Jobbar man med smink på heltid och har sånna mängder med produkter så är det verkligen en utmaning att försöka hålla alla produkter organiserat men alla har vi våra knep.

Sminkrum förvaring

När jag tänker efter är det nog första gången jag släpper in er i mitt arbetsrum här hemma. Jag har tagit en yta utav sovrummet där jag förvarar allt mitt privata smink men för att förvara mitt lager av smink som jag använder i jobbet så har jag en annan lösning.

lådor sminkförvaring
Drömmen! Ok, när jag köpte lägenheten föll jag pladask för att det fanns en extra garderob inne i min garderob. Det var genialiskt att kunna använda det här utrymmet för sminkförvaring med tanke på hur mycket prylar jag har. Byråerna står från golv till tak och alla lådor är markerade med etiketter för att jag lättare ska hitta.

organisera smink
Om vi tittar närmare på mitt lilla privata sminkrum eller yta så använder jag mig utav akrylboxar från Muji och gamla ljuslyktor från Ikea.

(Uppdatering 16/8-19! Muji har nu öppnat upp Europas största butik inne på Åhlens city. Läs mer om det här)

akryllådor

Boxarna är lätta att flytta om, städa ur och det rymmer perfekt med produkter i varje låda. Slukar lådan för mycket produkter blir det ju oftast bara rörigt och oorganiserat.

organisera makeup

Just det här akrylstället för verktyg köpte jag i New York för några år sedan men det finns ett annat ställ från Muji som funkar lika fint!

sortera läppstift

När akryllådorna är transparenta så blir det ju så mycket tydligare vart allt ligger.

ordning och reda

Älskar att man ser nummer och namn på produkterna trots att jag ibland får panik på att det ser så rörigt ut när man ser allt innehåll. 🙂

makeupartist knep

Favoritprodukterna blir i alla fall väldigt lättillgängliga och ligger prydligt i varje akryllåda!
sminkförvaring akryllådor

Nu ska här tipsas om en akryl-serie som har smidiga och bra boxar att förvara sminket i! Boxarna kommer alltså från Muji och går att beställa hem >>här<<.

Uppdatering: Åhléns har slutat sälja Mujis förvaring online tyvärr. Spana direkt i butik eller på Muji nya hemsida! /Lina


Nedan har du direktlänkar till alla varianter ovan.

1 | Acrylic Box Wide – 2 Fack [klick] –  Denna box är stapelbar så att de inte glider om du staplar dem på höjden. Den har två skjutbara lådor och finns i en smal variant också.

2 | Acrylic Flip Top Box – 2 fack [klick] – Den här boxen har också två skjutbara lådor men den har ett fliplock till skillnad från den första. Ska man inte ha något stående på så är detta perefkt för att komma åt det översta smidigt! Finns även den i en smal variant.

3 | Avdelare Acrylic Partition Desk Tidy [klick] – En låda med sex fack som är perfekt att förvara tex penslar eller andra typer av verktyg.

4 | Acryl Unit – 1 fack [klick]  – En skjutbar låda som är lite högre än de andra där du kan förvara foundations, serum eller kanske puder. Allt som behöver mer plats!

5 | Acrylic Pot – 3 fack [klick] – Perfekt för att organisera kajalpennor och läppennor om du inte vill ha dem liggandes i någon av de andra akryllådorna.

6 | Acrylic Unit – 3 fack [klick] – Dessa är perfekta att använda separat eller så kan du sätta ihop två likadana och förvara alla mindre produkter i.


Hoppas att du fick lite inspiration till att organisera upp allt smink där hemma! Kommentera jätte gärna om ni gillade denna typ av inlägg eller dela era egna knep för hur ni förvarar ert eget smink! Trevlig helt på er!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

4 Kommentarer

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Bra fråga! Jag vet tyvärr inte då jag fick dessa innan de skulle slängas på ett företag. Måste säkert finnas något liknande någonstans där ute!

  1. Den där lådan med öppningsbart lock, om man staplar såna så kan de alltså glida till skillnad mot den som är likadan fast utan lock?

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Ja, den är egentligen gjord för att vara överst och har därför inga spår på övre locket. Jag har dock haft dem staplade så ändå och det har funkat fint!

Skriv en kommentar