I morgon är det dags för att fixa färg/klipp inför jul hos frisören. Denna gång har jag låtit det gå mer tid mellan färgningarna men all väntan har funkat bra då jag kunnat piffa upp håret hemma under tiden. Idag kommer ett tips på en smart quick fix som du kan göra hemma!color refresh peach maria nila

För första gången på flera år har jag vågat mig på att testa en Colour refresh! Det är en vårdande inpackning med färgpigment som snabbt fräschar upp hårfärgen! Jag testade Maria Nilas Color refresh Peach [klick] som ger en något persikofärgad ton men det finns 14 toner till!

color refresh peach
Jag blev så nöjd med min färg och på mig har den suttit kvar fram tills efter 7 tvättar! 

Så här fräschar du upp håret mellan färgningarna:

1. Applicera den i nytvättat, handdukstorkat hår

2. Fördela krämen med hjälp av en kam eller fingrar. Använd handskar.

3. Låt verka i 3-10 min, beroende på hur mycket färg du vill ha. (Jag satt 10 min)

4. Skölj ur inpackningen och avsluta med balsam.

Bra att veta!

 • Inpackningen innehåller tillfälliga pigment så färgen sitter kvar mellan 4-10 tvättar.
 • Till varje produkt ingår en box med 1 par handskar.
 • Colour Refresh finns i flera olika nyanser (17 st om jag inte minns fel).
 • De olika nyanserna kan aldrig ljusa upp en befintlig hårfärg. Därför var jag osäker på om jag skulle få någon effekt då jag hade ganska mörka partier på vissa slingor men det blev superbra!
 • Det exakta färgresultatet beror på din befintliga hårfärg och hårets kvalité.
 • De ljusa nyanserna är bäst lämpade för ljusa hår medan de mörka fungerar på både ljust och mörkt hår.
 • Du kan blanda de olika nyanserna med varandra!

Colour refresh Peach kostar  vanligtvis 259 kr men jag hittade den på Lyko för 194:25 kr!
>>Du hittar den här! <<

Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

3 Kommentarer

 1. Hej. Tänkt att köpa en sådan men hasselnötsbrun. Men läste att en tjej hade jättesvårt att få bort färgen hon skjölde ur från badkaret och fick skrubba i en timme? Jag tonat håret mycket för men inte med detta märke men ingen färg har fastnat på badkaret. Hur gick det för dej? Mvh Maria.

  • Lina Reply

   Hej Maria! Hm, det är inget jag har hört eller varit med om. Om man lämnar färgen länge i badkaret så kan jag absolut tänka mig att det kan färga av sig men sköljer man av det direkt (vilket man borde göra när man duschar av sig färgen) så är det inga konstigheter:) Lycka till med färgningen Kram Lina

Skriv en kommentar