Det är dags att kliva in i en ny månad och säga hej till en ny höstsäsong fylld av spännande trender och nyheter! Från Augusti tar jag däremot med mig 3 viktiga skönhetsprodukter som blivit #Månadens Favoriter efter att jag använt dem extra mycket!

månadens bästa sminkprodukter 2020

Direktlänkar till mina favoriter:
1. Glow priming moisturiser | 2. Niacinamide cushion foundation | 3. Studio fix conceal and correct palette 


Fler produkter som använts i looken:

Tröja Ichi (Strlk S)
Nagellack Kaf-tan 705
Shout Loud Satin Lipstick, silk
Nudies All Over Blush & Bronze Sunkissed (rouge)

Som ni vet testar jag en hel del sminkprodukter i mitt jobb. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med er! De sammanfattas i ett “Månadens Favoriter-inlägg” här på bloggen och sen pratar jag om dem på min Insta Story (sparas i highlights på Instagram).

Här hittar du tidigare Månadens Favoriter inlägg<<

 

Superfood Glow Priming Moisturiser

1# Superfood Glow Priming Moisturiser | Elemis

Elemis följer höstens hybrid-trend genom att lansera ett nytt magiskt tillskott i sin grymma Superfood serie (som jag skrivit massor om tidigare). Och om du följt mig ett tag så har du koll på att jag är lite extra svag för multifunktionella produkter, probiotika och basprodukter. Den här favoriten från Augusti innehåller alla 3 godbitar i en och samma produkt!

Superfood Glow priming moisturiser är alltså lite av en hybrid då den fungerar som både en lystergivande dagkräm, en återfuktande primer till din makeup och en glowig highlighter. Konsistensen upplevs verkligen som någonting mellan en ansiktskräm, serum och flytande highligter vilket gjorde mig väldigt nyfiken på innehållet!

Superfood Glow Priming Moisturiser swatch

Innehåll:
En blandning av kombucha och fermenterat ingefära-extrakt = Jämnar ut hudtonen
Grönt te och prebiotika = bidrar till en mjuk och len hud.
Ljusreflekterande mineraler = Ger lyster och glow till produkten

Så använder du Glow priming moisturiser:
Applicera produkten på morgonen efter att du rengjort ansiktet och innan du lägger din makeup. Låt den gärna sjunka in något innan du lägger din sminkning.

Resultatet?
Wow, en fantastisk mjuk kräm att starta dagen med! Texturen är otroligt härlig och ger känslan av att den slätar ut huden samtidigt som den lämnas glowig innan sminkningen. Får mig att inte vilja lägga så mycket bas uppepå utan låta huden andas och bara se frisk och hälsosam ut.

Pris | 559 kr / 60 ml >>Du hittar Glow Priming Moisturiser här<<

Niacinamide cushion foundation

2# Niacinamide cushion foundation | Makethemake

Gillar man tunna foundations med hudvårdande egenskapen så ska man spana in den här basprodukten från Skincity’s egna märke, Makethemake. De har släppt en otroligt fin makeupbas i form av en Cushion foundation som låter huden synas igenom trots att den slätar ut ojämnheter vilket faller mig i smaken den här säsongen!

Niacinamide cushion foundation är en “sheer” foundation som innehåller en hög koncentration av hudvårdande ingredienser som ska förbättra huden på sikt samtidigt som den jämnar ut och täcker ojämnheter. Cushion-formatet gör att du kan anpassa täckgraden från lätt till medium (byggbar) och finishen blir otroligt fin med en naturlig lyster. Kanon för dig som inte vill använda för mycket då den varken blir matt eller lägger sig i linjerna!

cushion foundation

Vad innehåller den?
Niacinamid, lakritsrot och azelainsyra = reducerar pigmenteringar och förstorade porer för en jämn och klar hudton
SPF 30 = skydd mot UV-strålar

Vilken färg du ska välja?

Hittills kommer produkten endast i 6 färger men de är faktiskt ganska så “flexibla” då de är framtagna för att kunna passa flera olika hudfärger. Min nyans (N6) ser tex väldigt rosa ut, vilket jag absolut inte ska ha då jag är varm men den gifter sig väldigt bra med min ton ändå!

Din Färgguide:

N2.5 | Passar dig med en ljus hy med en neutral underton. För dig som kan bli brun i solen men lätt bränner dig.
N4 | Passar dig med en ljus med en neutral underton. För dig som kan bli brun men också kan bränna dig.
N6 | Denna nyans passar dig med en medium till solkysst hy med varmt till neutral underton. För dig som lätt blir brun men sällan bränner dig.
N8 | Passar dig med en medium till mörk hy, med varm till neutral underton och som blir brun men sällan bränner dig.
N10 | Passar dig med en mörk hy, med en kall till neutral underton och som tål solen väl och sällan bränner dig.

Pris | 299 kr >>Du hittar basen här<<

Studio fix conceal and correct palette

3# Studio fix conceal and correct palette | Mac Cosmetics

Upplever du att du aldrig får till det med din concealer? Då ska du spana in månadens oldie men goldie – en concealer som med hjälp av olika toner neutralisera bort färgen på din skavank istället för att bara täcka över den med din hudfärg. På så sätt blir täckresultatet mer effektivt, håller längre och du slipper använda så mycket produkt!

Concealer – vilken färg täcker vad?

Enkelt förklarat kan du alltså välja att ha en concealer hemma med olika nyanser i som täcker olika “problem”.

Använd Grönt (grön/gul) om du vill täcka rött  – läggs på finnar, brustna blodkärl, röda näsvingar osv.
Använd Orange (orange/rött/rosa) om du vill täcka blått – läggs på mörka ringar under ögonen, ådror, pigmentfläckar osv.
Använd Gult om du vill täcka LilaOm du är mer lila än blå under ögonen

Läs mer i mitt tidigare inlägg: Så färgkorrigerar du bort ojämnheter i ansiktet

Studio fix conceal and correct palette färger

Studio fix conceal and correct palette är magiska att jobba med då jag tycker att de har en bra hållbar textur och ett riktigt bra utbud av nyanser till alla olika hudtoner. De har funnits i min frilansväska i alla år och jag kan inte vara utan dem!

Paletterna kommer i 6 olika färger som alla innehåller 6 stycken olika nyanser var:

1. Light
2. Medium (denna använder jag)
3. Medium Dark
4. Dark
5. Deep
6. Extra Deep

Pris | 435 kr  >>Du hittar alla concealer paletter här<<

 

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Tack för en jättebra blogg! Du har alltid så bra och genomarbetade och informationsrika blogginlägg. Så inspirerande!! Jättebra produkter i månadens favoriter, blir till att införskaffa. Blev så himla nyfiken på vilka mer färger du använde i din sminkning? Du sa att du hade hittat så fina färger. Det var så fint på dig.
    Tack på förhand!
    Therese

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Therese! Tack för att du följer och peppar! Blev otroligt glad för din kommentar:) Jag skrev ut några färger under fotot på mig ovan här i blogginlägget (det var rougen + läppstiftet jag syftade på) 🙂 Hoppas du kommer att gilla dem! Stor kram Lina<3

Skriv en kommentar