ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Förra månaden fick ni se ett par nyheter från hudvårdsmärket Elemis som är ett av mina favoritmärken. Produkterna tillhör serien Superfood som jag älskar men det finns fler magiska produkter från dem. Idag tänkte jag berätta mer om hudvårsmärket i samarbete med Lyko!

Elemis i mitt badrumsskåp

Upptäckte märket på ett flygplan
Om du aldrig hört talas om Elemis tidigare så kan jag berätta att det är ett av Englands ledande spa- och hudvårdsmärke! Jag kom faktiskt i kontakt med dem på ett British airway flyg från New York där man fick testa produkterna och jag blev helt frälst då jag tyckte att produkterna gav en riktig lyxig “hemma-spakänsla” och kvalitén var fantastisk! Ett år senare började de dyka upp i Sverige och då kom jag över min första (och absolut inte sista) Frangipani Monoi Body Oil (läs inlägg) och deras enzyme peeling (läs inlägg här)!

superfood hudvård
Två av de senaste nyheterna är en kompleterande skumregöring och ett fuktgivande serum. Läs om dem i mina senaste Månadens Favoriter!

I min privata hudvårdshylla 
Jag har två hudvårdsserier som jag kört regelbundet med under flera år. Jag använder Elemis under vår/sommar period och Exuviance under höst/vinter. Där emellan testar jag en hel del hudvård för att kunna skriva om mina första intryck men jag återkommer alltid till dessa två märken när jag vill ha en stabil rutin.

Läs också: Hemma hos mig | I Mitt badrumsskåp 2020

Hooked på Superfood serien – Probiotika och Cica
De har flera olika serier inom märket såklart men den som passar min hy bäst är Super Food Serien (+ några andra favoriter)! Superfood serien funkar på alla hudtyper och doftar verkligen spa i kombination med växter och grönsaker då den är formulerad med växtbaserade, superfoods samt aktiv prebiotika! Jag har använt den så länge nu och huden känns otroligt återfuktad och funkar så bra på min hud! Älskar!

Detta är några av produkterna som jag just nu använder i badrumsskåpet:

 elemis superfood

Superfood Facial Wash

Varje kväll när jag sminkar av mig känns det som man rengör ansiktet med en grönsakssmootie, älskar den här spakänslan! Rengöring funkar till både ögon och ansikte!

Rengöringen innehåller …
… Avokado, broccoli och pumpafrö olja samt naturlig prebiotika som bidrar till att balansera hudens värdefulla mikrober. Dessutom innehåller den vetegräs, grönkål och nässla som bidrar till strålande, jämn och klar lyster!

Pris | 445 kr 150 ml >>Du hittar rengöringen här<<  De har dock ett super smart kit med 4 produkter nu för 895 kr där denna ingår >>Du hittar kitet här<<!

fuktmist elemis

Superfood Kefir-Tea Mist

Den här misten är en av deras bästa i serien om du frågar mig! Ha den bredvid datorn för att återfukta över sminket för att få det att sitta bättre eller använd den efter rengöringen för att “tona” huden innan serum och fuktkräm. När som du behöver fukt helt enkelt!

Misten innehåller …
… rooibosteextrakt och vegansk fermenterad kefir som bidrar till att lugna och ge lyster. Dessutom innehåller den ekologisk aloe vera, kokosvatten och naturlig prebiotika som bidrar till att balansera huden och lämnar den återfuktad med lyster.

Pris | 395 kr / 100 ml >>Du hittar misten här<<

Pro-Collagen Marine Cream
Missa inte att den finns både med och utan SPF 30!

Pro-Collagen Marine Cream

En annan serie som jag gillar massor är deras PRO-Collagen Marine serie (en liten dyrgrip) som egentligen riktar sig lite mer till den mogna hudtypen som kanske behöver ett innehåll med lite mer Anti-age effekt! Man känner verkligen en plumpande effekt och den doftar underbart!!

Serien innehåller …
…en kombination av ingredienser som har visat sig reducera fina linjer och rynkor på runt 2 veckor tydligen (Padina Pavonica och Ginkgo Biloba). Ingredienserna ska öka fukthalten, elasticitet och smidighet så att huden ser direkt fastare ut.

Pris | 1195 kr >>Du hittar krämen här<< <- Med SPF 30

Peptide4 Plumping Pillow Facial
Peptide4 Plumping Pillow Facial är nominerad i kategorin Årets Bästa Ansiktshudvård över 700 kr i Sba 2020

Advanced Skincare Peptide4 Plumping Pillow Facial

Sist men inte minns har vi deras berömda sovmask som jag är ett av mina senaste inköp då jag såg att den var nominerad i Swedish beauty awards. Den håller jag på att testa nu så jag får återkomma med vad jag tycker men det är i alla fall en återfuktande mask som du sover med som fullkomligt dränker din hud i fukt samtidigt som den plumpar upp huden!

Denna “Overnight mask” innehåller …
… Star Arvensis ™ och vildplockad jasmin som ska arbeta under natten för att återfukta uttorkad hud. Peptide4 hjälper till att balansera och stödja hudens barriär samt ska botaniska extrakt som lövkoja, ylang ylang och apelsin hjälpa till att lugna sinnena. Mumma!

Pris | 795 kr  >>Du hittar masken här<< 

Läs fler tidigare inlägg om Elemis under min Tagg: #Elemis

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Josefine! Vad kul att du gillar den också! Den är helt underbar!

Skriv en kommentar