September har passerat och det är dags att visa upp några av mina skönhetsprodukter som blivit #Månadens Favoriter! Detta är produkter som jag använt extra mycket och som jag så gärna vill tipsa dig om!

månadens favoriter smink september

Direktlänkar till mina favoriter:
1. Contour Duo brush   | 2. Stoned Eyeshadow Palette  | 3. Amsterdam Collection


Fler produkter som använts i looken:

Tröja Wera (Strlk XS)
Glow Play Blush , So natural (rouge)
Niacinamide cushion foundation N10 (solpuder/contouring)
Falsies Lash Lift Lift Black (mascara)
Primer Potion Eye Shadow Anti-Aging (primer)
Yves rocher gris armoise (Kajal)
Lipgloss Bella Anastasia Beverly hills (Läppglans, utgått tyvärr)

Vad innebär “Månadens Favoriter”?
Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya sminkprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett “Månadens Favoriter-inlägg” här på bloggen och sen ger jag en muntlig recension och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.

Här hittar du tidigare Månadens Favoriter inlägg på bloggen<<

 

203 Contour Duo Brush

1# 203 Contour Duo Brush | Flaer

I början av September fick jag möjligheten att testa på sminkborstarna från Flaer, ett nytt prisvänligt penselmärke som faktiskt höll imponerande kvalité! Borstarna gjorde inte bara succé hemma hos mig och i jobbväskan utan har blivit väl mottagna av både press och konsumenter. Jag har använt dem sååå mycket under den här månaden och jag älskar att de går att använda med både kräm- och puderformuleringar.

Borsten som jag använt lite extra mycket i Septemeber heter …

203 Contour Duo brush  | 179 kr
Den här är perfekt att komplettera sminkväskan med om du ofta använder samma pensel till både rouge och solpudret (jag gör det själv ibland)! Duo-borsten är framtagen för contouring egentligen (skuggning i ansiktet) men jag har också använt den till bronzer och rouge då borsten både har en stor fluffig sida och en lite smalare som är bra när man vill ha resultatet lite mer precist!

Borstarna är så otroligt grymma och prisvärda så jag är säker på att du kan hitta en ny favorit bland de här borstarna – oavsett vad du söker!

Läs också: Flaer | Prisvänliga sminkborstar i snygg design

Pris |  179 kr  >>Du hittar Contour Duo brush här<<

Stoned Eyeshadow Palette

2# Stoned Eyeshadow Palette | Urban Decay

En av höstens absolut vackraste ögonskuggspaletter hamnade i min sminkväska under September, Urban Decay Stoned Eyeshadow Palette! Har ni sett något så vackert? Som ni vet är det här märket en megafavorit när det kommer till pigment (inte första gången de hamnar i Månadens Favoriter) så när jag såg nyheten så åkte jag och köpte den direkt!

Urban Decay har dessutom hakat på samma “sten-trend” som bla Bareminerals (minns ni den senaste läppstifts kollektion inspirerat av helande krafter från naturliga mineraler?)! Den nya Stoned paletten är nämligen både dekorerad med ett vackert stenmönster på utsidan samt innehåller de skimrande nyanserna äkta turmalin (kristallen som ska blockera dålig energi)! Älskar!

Stoned Eyeshadow Palette swatches

Speciellt med paletten?
Paletten innehåller 12 *nya* höstiga nyanser som ska förgylla säsongen och den innehåller även lite olika texturer!

4 av färgerna har som vanligt den här underbara sammetslena finishen medan 8 av färgerna kommer i en puder/krämig textur med skimrande nyanser! De är inte kladdiga men de upplevs lite krämigare i texturen vilket gör att det skimriga verkligen framhävs. De är sååå snygga!

I paletten följer också (som alltid) en bra dubbelsidig borste som du enkelt kan applicera och sudda ut färgerna med. Ett tips dock, om du frågar mig, är att applicera de kladdiga nyanserna med fingertopparna … då får du ett kraftigare resultat!

(Du hittar en steg för steg video av hur jag gör makeupen på Instagram!)

Pris |  620 kr >>Du hittar ögonskuggspaletten här<<

Läs också: 5 Smarta knep i sminkbasen när du byter årstid

3# Amsterdam Collection | Rituals

Inför hösten gäller det att bunkra upp med mysiga komplement till hemmet och under September månad har jag fallit pladask för Rituals senaste serie, Amsterdam Collection!

Jag testade en av produkterna redan förra året då man fick ett litet smakprov på serien i deras dåvarande julkalender (här har du årets version)!

Inspiration till design och doft?
Den här kollektionen är inspirerad av Nederländernas guldålder då Asien influerade livet i Amsterdam. Detta speglas i både förpackningen som inspirerats av en unik Delftvas från 1600-talet samt i innehållet som har en mustig doft av exotiska blommor, nederländska tulpaner, kryddor och japansk yuzu! Tom killen reagerade på att hemmet doftade mysigare än vanligt!

rituals Amsterdam Collection

Amsterdam Collection serien
Serien innehåller en hel del mysiga produkter så jag vet … det är så svårt att välja! Jag är däremot hooked i peelingen, doftljuset samt handtvålen/krämen!

Hand Wash | 125 kr
Kitchen Hand Balm | 125 kr
Limited Candle | 230 kr
Body Mist | 205 kr
Foaming Shower Gel |105 kr
Body Cream | 215 kr
Limited Fragrance Sticks | 285 kr
Body Scrub | 170 kr

>>Du hittar hela kollektionen här<<

 

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

6 Kommentarer

  1. Alltså, såna där duoborstar ser ju praktiska ut – två borstar i en liksom. Men ingen kan ju ha tänkt på hur man ska förvara dem?? Jag tror att de flesta är som jag och har sina borstar ståendes i ett ställ/burk eller liknande. Känns både ofräscht och osnällt att ha borsten stående på borsten liksom, haha. Det gör att jag aldrig köper den typen av borstar.

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Haha, ja så sant! 🙂 Kanske lätt att glömma att den är duo-sidig när den står upp också man får förvara den i ett skrin/liggandes necessär. Många som förvara dem så också:) Kram

  2. Upplever du att ögonskuggan är skimrande eller glittrig?

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Bra fråga! Både och faktiskt … när den blir mer kontakt upplevs den lite mer skimrig och när man drar ut den så framhävs små glitterkorn!

Skriv en kommentar