ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Tycker du att det är svårt att som bli av med gula toner i håret? Jag älskar att få fram den där krispiga looken i håret genom att använda ett bra silverschampo. Det tar fram en kallare nyans som får håret att kännas fräscht nyfärgat. Dessutom funkar det på dig som är brunett eller har grått hår!

bästa silver schampoSå här lila kan ett silverschampo se ut!

Min kärlek till silverschampo
Jag har bytt hårfärg så många gånger men jag har alltid hållt mig till de svalare nyanserna eftersom jag trivs bäst i det. Däremot blir mitt hår alltid gult efter ett par tvättar, så att använda ett bra silverschampo är ett av mina bästa life-hacks! Här har du tips på bra silverschampo och lila inpackningar som jag älskat från dag ett!

Vad är ett silverschampo?
Ett silverschampo är ett schampo som innehåller lila pigment som hjälper till att motverka gula, orangea och dova toner i håret som lätt uppstår i blont eller grått hår. Med hjälp av det lila pigmentet neutraliseras de oönskade tonerna direkt och ger ett svalare och något ljusare intryck.

Varför ska man använda ett silverschampo?
Om du har ett blont, grått, platina eller silver/grått hår har du säkert upptäckt att håret ibland kan gulna och bli något varmare. Detta är en effekt som uppstår när håret oxiderar. Ett silverschampo balanserar färgen för att bibehålla en nyfärgad look. Håret blir ljusare, svalare och jämnare för varje gång du använder schampot. Har du brunt hår kan du också använda ett silverschampo för att dämpa varma toner men då bör du välja ett silverschampo som är mer anpassat för just brunetter.

hur använder man silverschampoEn del silverschampo har extremt rikligt pigment så se till att tvätta händerna fort efter applicering.

Hur ofta ska man använda ett silverschampo? 
Ett silverschampo fungerar som en intensiv behandling och rekommenderas att använda vid var 2-3 tvätt. Du behöver alltså inte använda produkten som ett vardagligt schampo utan lite då och då när du tycker att de oönskade nyanserna uppstår. Om du använder silverschampot dagligen finns risken att håret får en aning blå/grå/lila nyans och i vissa fall kan håret upplevas mer slitet och torrt. Är du platina kan du däremot använda schampot lite oftare med tanke på att du kanske vill att håret ska dra lite mer i grått.

Hur länge ska ett Silverschampo verka?
Låt gärna silverschampot verka mellan 2-5 minuter för att få ett bra resultat. Ju längre du låter schampot sitta ju mer effekt men undvik att sitta allt för länge så att inte håret drar mot lila. Följ alltid anvisningarna på det aktuella schampot du använder.

Hur använder man ett silverschampo?
Använd silverschampo som ett vanligt schampo. Massera in det noggrant i fuktigt hår och låt verka i 2-5 minuter. Använd sedan balsam som vanligt för att få håret extra mjukt och smidigt efter behandlingen.

Läs också: Mina 8 bästa texturspray för volym i håret

bästa silverschampo 2022
Silverschampo – (Schampo-format)
Är du ute efter en omedelbar och effektiv neutralisering av oönskade varma toner så är det ett bra silverschampo du ska välja.

Tips på mina favoriter:
No Yellow Shampoo, Fanola | 99 kr länk till Lyko [Världskänd budgetfavorit]
Violet Crush Intense Shampoo, John Frieda  | 115 kr länk till Lyko [Budgetfavorit som jag använt flera år]

Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo, Kérastase |
206 kr länk till Lyko [Extra skonsamt och vårdande]
Blonde Angel Wash Shampoo, Kevin Murphy | 299 kr länk till Lyko [Doftar gott och ger superfin glans]

Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4, Olaplex | 329 kr länk till Lyko [Effektiv nyhet som blev en favorit direkt]

bästa hårinpackning silver

Silverschampo – (Hårinpackning-format)
När du har fått den ton du önskar på ditt hår kan du följa upp med en lättare inpackning för att underhålla och skydda din färg varje vecka/tvätt. 

Tips på mina favoriter just nu:

1. Silver Hair Mask, Ida Warg | 179 kr länk till Lyko [Vegansk och innehåller sheasmör som mjukgör och återfuktar]
2. Sheer Silver, maria nila | 289 kr länk till Lyko [Vegansk och ger glans/lyster med hjälp av björnbärsextrakt. Silkeslent resultat]
3. Blond Absolu Masque Ultra-Violet hair mask, Kérastase | 359 kr länk till Lyko [En must have produkt som hjälper till att bibehålla färgen så bra! ]

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar