INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, HUDOTEKET, GLOWID & YOUTIME

Om du vill bevara huden frisk och hälsosam gäller det att använda solskydd regelbundet nu när solen skiner. Dessa 5 innovativa produkter tycker jag går bortom det vanliga utbudet och erbjuder både effektivt skydd mot solens skadliga strålar och en fantastisk känsla på huden.

bästa solskydd ansiktet 2024
Hur mycket solkräm ska man använda för ansiktet per gång?
För att tillräckligt skydda ansiktet mot solens skadliga strålar bör du applicera solkräm som motsvarar ett mått på en halv tesked, ca 2,5 ml. Skulle du inte ha med dig en måttsats i parken eller på stranden (;)) så kan du istället köra trefingersmetoden. Använd fingrarna och dra ut solskyddsprodukten på ditt lång-, pek- och ringfinger. Då har du tillräckligt med produkt för att täcka både ansikte och hals

Bästa solskyddet för ansiktet 2024

1. La roche posay Uvmune Ultra Light Cream SPF50+ | 189 kr 50 ml (reklamlänk lyko)
En storsäljare som med sin ultralätta och kladdfria fluidkonsistens slog ner som en bomb på marknaden och banade vägen för solskydd i viktlösa formulas som knappt känns. Produkten är parfymfri och hypoallergen för känslig hud. Är svettresistent och har en formula som blir transparent på huden.

2. Dr. Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun | 259 kr (349 kr) 50 ml (reklamlänk glowid)
Otroligt hyllad hybrid mellan ansiktskräm och solskydd med en underbar lätt gelformula som ger fukt till huden med hjälp av 10 olika typer av Hyaluronsyra. Verkar djupt återfuktande och barriärstärkande på huden och sjunker in snabbt i huden utan kladd. Innehåller även Panthenol (Vitamin B5) och Fructan som båda jobbar återfuktande och ökar elasticiteten. Detta solskydd verkar åldersförebyggande och utjämnande och känns verkligen inte som en solkräm utan som en lätt essence eller ett serum. 

3. Gun Ana Face Cream SPF 50 | 360 kr 50 ml (reklamlänk youtime)
Ett väldigt cleant märke som erbjuder ett solskydd med silkeslen formula som stärker och återfuktar huden. Närande oljor från havre, vetegroddar och nypon ger huden antioxidanter och fettsyror såsom omega 3, 6 & 9. Hyaluronsyrakomplex hjälper till att ge huden fyllighet och hålla den återfuktad under hela dagen. Har en doft av gurka + mint som svalkar. En av årets bästa upptäckter.

4. M Picaut Supernatural Defence Tinted Rich Cream | 599 kr 40 ml (reklamlänk hudoteket)
En lyxigt rik kräm som stärker huden, ger fukt och en fantastisk lyster. Färgkorrigerande pigment täcker lätt, jämnar ut hudtonen och neutraliserar rodnad. Perfekt som lätt foundation, solkräm eller kräm. Ger en naturlig ”no-makeup-look”. 99 procent ekologiska ingredienser.

5. Verso Skincare N°2 Daily SPF 50 with algica | 750 kr 40 ml (reklamlänk lyko)
En riktigt innovativ och återfuktande solskyddsprodukt som innehåller unika svenska alger och fermenterad havre som lugnar och stärker huden med fräsch lyster. Den skyddar effektivt mot UVA/UVB-strålar och HEV-ljus (blått ljus) med en lätt, silkeslen formula som passar perfekt för daglig användning. Produkten är vegansk, doft- och silikonfri samt vattenresistent i 40 minuter.

 

Hoppas du hittar en ny favorit bland solskydden! /Lina

Vill du lära dig mer? Läs mitt tidigare inlägg: Välj rätt solskydd för ditt ansikte | En guide till olika solskyddstyper

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar