Tagg

Babyliss

Browsing

Ny månad igen! Det innebär nya tips på produkter som tagit sig in i min privata skönhetshylla och som lyckats norpa åt sig titeln Månadens favorit. Här kommer mina mest omtyckta produkter från Oktober …

Vad innebär Månadens Favoriter?

Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya sminkprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett Månadens Favoriter-inlägg här på bloggen och sen ger jag en muntlig recension och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.


Fler produkter använda i looken:

Multi Cream | Cle *Nyhet*
3D Firming Serum foundation | Babor
Magic wand original | Face Sthlm
Essence Moonlighter Cushion, färg Glinting buff | Cle *Nyhet*
Endless Summer Bronzer Faux Tan | Bareminerals
E Vitamin Blush & Glow Ruby/Bronzed Balm | Makethemake
Eye primer potion Original | Urban decay 
Cinnamon Swirl Sweet & Spicy Eyeshadow Palette | Too Faced *Nyhet* Limited Edition
Kajal 02 Gris Armoise | Yves rocher (utgått men kommit i ny tappning)
Lash Sensational Sky High mascara | Maybelline 
Afterglow Lip Balm Dolce Vita | Nars

Hår
Hypersonic Heat Styling Mist
Signature Dry Texturizing Spray | Oribe 
Côte d’Azur Luminous Hair & Body Oil | Oribe  

Hypersonic Heat Styling Mist | R+Co Bleu

1# Hypersonic Heat Styling Mist | R+Co Bleu

R+Co är ett hårmärke som tagit mer och mer plats här hemma. Sail Soft Wave Spray är tex en produkt jag använder vid i stort sätt varenda föning (i blött hår) för att få lite mer textur och fyllighet i håret. Älskar den och priset är överkomligt.

R+Co Bleu en exklusivare del av R+Co!
I Oktober kom jag i kontakt med R+Co Bleu vilket är en exklusivare och mer couture-inspirerad del av hårvarumärket som testar andra typer av teknologier! Här hittade jag deras värmeskydd Hypersonic Heat Styling Mist som jag använt massor under den senaste tiden.

Ett bra värmeskydd är ett måste
Ett värmeskydd ska alltid användas i håret innan du använder värmeredskap för att förhindra att håret slits eller tar skada av för hög värme! R+Co Bleu är en av mina senaste favoriter då jag älskar doften och tycker att den känns lätt och lyxig.

Det här värmeskyddet kan användas både i lätt fuktat hår inför en föning eller så använder du den i torrt hår inför styling/omstyling med värmeverktyg. Sprayen låser in fukt, tillför glans, mjukhet, flexibilitet och har en mjuk stadga. Sprayen ger skydd mot värmeverktyg upp till 232° C!
värmeskydds favoriterMina värmeskydds favoriter?
Jag har alltid varit svag för bra hårprodukter och lägger mer än gärna en extra peng för att vara säker på att jag får både kvalité och resultat, speciellt när det kommer till värmeskydd! Här har du 5 av de bästa värmeskydden som jag hittat och har hemma, alla i olika prisklasser.

1. Ida Warg, Heat Protection Spray | 99 kr (Idawargbeauty.se)
2. Ghd, Wetline Bodyguard Heat Protect Spray | 189 kr (Lyko)
3. Sebastian, Professional Trilliant | 223 kr (NordicFeel.se)
4. Oribe, Gold Lust Mystify Restyling Spray | 525 kr (Lyko)
5. RCo+ Bleu, Hypersonic Heat Styling Mist | 549 kr (Lyko)

 

Deep Waver BaByliss

2# Deep Waver | BaByliss

Beach waves eller vågiga lockar har blivit allt trendigare vilket har sett till att hårmarknaden fullkomligt exploderat med nya varianter av vågtänger. Från början använde jag en vanlig plattång när jag skulle få till looken men i Oktober har jag använt en vågtång vilket såklart blir mycket smidigare och förkortar stylingtiden markant. En solklar månadens favorit då jag använt den så mycket.

Varför vågiga lockar?
Den här typen av styling är ett supertips för att få en lite trendigare look som inte behöver vara så perfekt. Lockarna blir något busigare och behöver inte alltid vara helt symmetriska. Dessutom är det ett fantastiskt sätt att få håret något tjockare, speciellt för dig som har ett klassiskt skandinaviskt hår som kanske är både tunt och fint i kvalitén. Vågigt hår skapar textur och ger en luftigare styling!


Vilken vågtång är bäst?
Ska jag vara ärlig så finns det alldeles för många varianter där ute för att kunna säga att någon är bäst. Däremot har jag själv använt vågtängerna från Babyliss (som ligger mellan budget och premium kategorin) och jag är toknöjd!

Vilken storlek ska du välja?
Jag har använt två olika storlekar på vågtängerna:

Deep Waver W2447E – större storlek på vågen ger större lockar och mer volym
Easy Waves C260E  – mindre storlek på vågen ger mindre och något tätare lockar. Lite creppad känsla.

Pris |
Deep Waver hittar du på Lyko för 599 kr
Easy Waves hittar du på Nordicfeel.se för 349 kr 499 kr

Eyeshadow Primer Potion Urban Decay
3# Eyeshadow Primer Potion | Urban Decay

Ja, vi har alla varit där. Problemet med att ögonskuggan kan krypa upp i linjer efter ett par timmar är ett faktum och det är egentligen inte så konstigt då vi lätt blir lite oljiga på locket under dagen. Under hösten kan det ju också bli helt tvärtom, ögonskuggan känns för torr mot huden och det trillar av just den anledningen istället. Lösningen är en bra primer till ögonen och jag vill påminna dig om Eyeshadow primer Potion, en kär vapendragare som aldrig gör mig besviken!

Till vänster: Ingen ögonprimer under ögonskuggan. Till höger: Med ögonprimer under ögonskuggan.

Varför du behöver en bra ögonprimer?
En bra ögonprimer ser framförallt till att fixera ögonskuggan så att den inte lägger sig i vecken på locket. En annan fördel är att den verkligen tar fram färgen/pigmenten i ögonskuggan du använder så att den syns bättre. Eyeshadow primer Potion är en av de bästa på marknaden och är känd för att den känns krämig, tunn och återfuktande utan att bli sådär klistrig som en del primers kan bli.

Hur använder du en Eyeprimer?
Lägg ögonprimern tunt med pensel eller med fingret över ögonlocket innan man applicerar ögonskuggan. Låter man primern torka lite innan skuggan appliceras blir färgen oftast exakt som den ser ut i burken men låter man primern vara något kladdig vid applicering så blir färgen något intensivare.

Eye primer potion anti age

Tips – Den finns i två varianter!
Är du 40+? Då finns den här produkten i en ännu bättre variant mer anpassad för din hud Eyeshadow Eyeprimer Potion Anti Aging!

Pris | 240 kr 10 ml hittar du på Lyko.se

 


Hoppas du hittar en favorit bland produkterna!
Kram Lina

 

Om du söker efter ett smidigt stylingverktyg att ha med dig på resan, utan sladd, så ska du spana in BaByliss senaste nyhet! Cordless Straightener 9000 är en högpresterande trådlös plattång med effektiva keramiska plattor. Jag är imponerad!

Cordless Straightener 9000Sladdlös nyhet som höll vad den lovade!

Imorse arrangerade BaByliss, tillsammans med Presskontakterna, en kreativ pressvisning av sin senaste nyhet Cordless Straightener 9000!


God frukost från Brekkie!

Vi skulle egentligen ses på en fysisk pressfrukost men istället budades nyheten hem tillsammans med en frukost som sedan avnjöts framför datorn där en digitalgenomgång med Paul Percival hölls. Fantastisk lösning!

bra plattång

Hur fungerar Cordless Straightener 9000?

De kallar den för “världens första högpresterande trådlösa plattång” och hurvida de är först eller inte vet jag inte men det som verkligen gör att den “sticker ut” är att de kombinerat den senaste uppvärmningstekniken med en trådlös prestanda så att du väldigt effektivt ska kunna styla håret vart du än är!

Jag har testat några sladdlösa plattänger förut utan att bli imponerad (de var fullkomligt värdelösa). Sen finns det en liten dyrgrip på marknaden som jag inte testat själv än. Babyliss nyhet var däremot riktigt bra då den var kraftfullare än vad jag faktiskt trodde!

Tillbehör Cordless Straightener 9000

Hur laddas den och hur länge räcker den?

Plattången drivs av ett littiumbatteri som är uppladdningsbart. I förpackningen följer det därför med en magnetisk laddare tillsammans med två olika adapters. Plattången har också en “multi spänning” vilket gör det möjligt för dig att ladda den vart du än är i världen.

Plattången har en uppladdningstid på tre timmar vilket ger en användning på ca 30 minuter (på högsta värme).

laddningsbar plattångVid behov av laddning så lyser den röd. Är den färdigladdad lyser den grön!

Vad har den för funktioner / temperaturer?

Plattången har tre olika temperaturfunktioner: 160°C, 180°C, 200°C och med dessa ska du både kunna platta och locka håret effektivt! När du sätter på plattången, håller du in knappen tills ett ljud informerar dig att den slås på (detsamma gäller när du stänger av den). Plattången värms sedan upp på bara några sekunder och är klar att användas direkt på 160°C! Extremt smidigt. Vill du ha en högre temperatur klickar du bara på knappen en gång till osv. Plattången har också ett viloläge och en automatisk avstängning i fall att du skulle glömma att stänga av den!


Plattången kommer tillsammans med ett jättefint resefodral och en skyddsmatta!

Min recension / Mitt första intryck:

Plattången skickades hem 1 dygn innan pressträffen så jag såg till att ladda upp den på en gång så att jag kunde använda och testa runt den under dagen för att få ett första intryck innan pressträffen. Jag måste säga att jag är riktigt imponerad. Hade inte riktigt förväntat mig att den skulle fungera snabbt och effektivt utan “direkt ström”.  Jag blev också imponerad av keramikplattorna, då jag vanligtvis upplever att majoriteten av plattänger “nyper av strån” när man drar igenom håret (men kostar en plattång 2000 kr så förväntar jag mig såklart att den inte ska göra det).

babyliss Cordless Straightener 9000

Resultat?

Jag började platta direkt på steg 2 (180°C) då mitt hår klarar ganska mycket värme (tillsammans med ett bra värmeskydd såklart). Fungerade utmärkt … den är en aning tung men det är också det som gör att den känns stabil och lyxig.

Jag brukar dock väldigt sällan platta mitt eget hår då det är absolut spikrakt i sig självt MEN jag brukar alltid använda plattång eller värmeborste när jag böjer in mina page-toppar (eller ta bort tofs-märken). Jag testade även att locka håret lite lätt (funkar också fint), medan jag sprang runt i hemmet! Det är så skönt att slippa sladden och resultatet blir superfint! Ska testa att ha den i frilansväskan ett tag framöver! En stor tumme upp från mig!

Pris | 1999 kr (3 års garanti)  >>Du hittar plattången här<<

makeupbylina

*Inlägget innehåller Adlinks. Läs mer om min policy.

Nu rullar filmerna ute som jag spelade in tillsammans med Babyliss och Metro Mode i vintras. Det känns verkligen som det var igår vi spelade in då tiden gått så snabbt! Ni fick ju en liten Behind The Scenes på Instagram under inspelningsdagen men idag vill jag ge er en liten närmre titt på verktygen vi använde i filmerna…

Bts Babyliss
Vi skulle göra två “Gör det själv” – videos och jag fanns på plats för makeuperna samt för att kunna hjälpa till med håret genom att instruera hur verktygen skulle användas.

Före och efter digital sensor straightener
Före och efter: Lockigt till rakt.

Videon nummer 1: Så fixar du den perfekta hästsvansen, var väldigt rolig att göra! Här skulle vi platta ut håret med hjälp utav Babyliss Digital Sensor Straightener (Klick) När modellen klev in i rummet och släppte ut sitt hår…wow! Drömmen! Skulle nästan göra vad som för att få testa en månad med hennes hår!

Babyliss Digital Sensor Straightener (Klick)

Vad tyckte jag?
Det första jag tänkte på när jag använde plattången var att den värms upp väldigt snabbt. Den är klar att användas på typ 15 sekunder. Otroligt coolt att den känner av hårets tjocklek och justerar själv temperaturen för att ditt hår inte ska drabbas av överhettning. Det jag också kommit på är att jag gillar plattänger när de är lite längre i keramikplattan. Det är så mycket lättare att platta igenom ett hår då, oavsett om det är kort eller långt. Härlig att jobba med!

Mer funktioner?
– Du kan också ställa in temperaturen manuellt och då välja mellan 12 olika temperaturinställningar, mellan 180 grader och 235 grader.
-Den har en smart jonisk funktion som minskar statisk elektricitet så att du kan säga hej då till frissigt hår och hej till ett extra glänsande resultat.

Något mindre bra?
Den känns något plastig MEN det är ändå något jag kommer vända till det positiva då den är så lätt, vilket underlättar massor i jobbet! Sedan ger den i från sig ett ljud under hela plattningen, misstänker att det är den där joniska funktionen men det var lite annorlunda, haha.

Vart?
Finns på Åhlens.se och kostar 1445 Kr


Mobil och fotopaus…:)

Digital sensor curl secret

Video nummer 2, Så gör du magiska lockar, var även den riktigt rolig att göra. Här skulle vi göra helt tvärt om, gå från rakt till lockigt med hjälp utav BaByliss Digital Sensor Curl Secret C1500E (Klick) Vanligtvis när jag lockar hår i jobb använder jag en vanlig locktång eller en plattång men den här produkten var ju något extra alltså…se själva!

BaByliss Digital Sensor Curl Secret C1500E (Klick)

Vad tyckte jag?
Jag har ju sett dessa på marknaden men aldrig haft tillfälle att testa dom innan. Den var så mycket smidigare än jag trodde! Du bestämmer själv vilken typ av lockar den ska göra då du väljer mellan två avtagbara och utbytbara huvuden: en för vågor och volym och en för mindre lockar. Locktången blir varm på nolltid och anpassar även den automatiskt temperaturen och tid efter vilket stylinghuvud som valts.

Mer funktioner?
– Du kan enkelt välja vilket håll locken ska gå åt, inåt eller utåt, med hjälp av ett enkelt knapptryck på skaftet
– 3 olika temperaturer finns att välja mellan

Något mindre bra?
Man måste verkligen vara noga när man för in håret i tången. Slarvar man med pasén (håret du för in) så kan det faktiskt fastna. Skulle det hända så har jag försiktigt dragigt ut sladden och blåste in luft för att svalka håret samtidigt som jag lirkar ut det vilket inte varit så svårt. På min egen tång har även funktionen där man väljer lockens håll strulat lite men jag har gett den en liten puff med handen sen har den funkat.

Vart?
Finns på Åhléns.se och kostar 1445:-