Ny månad igen! Det innebär nya tips på produkter som tagit sig in i min privata skönhetshylla och som lyckats norpa åt sig titeln Månadens favorit. Här kommer mina mest omtyckta produkter från Oktober …

Vad innebär Månadens Favoriter?

Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya sminkprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett Månadens Favoriter-inlägg här på bloggen och sen ger jag en muntlig recension och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.


Fler produkter använda i looken:

Multi Cream | Cle *Nyhet*
3D Firming Serum foundation | Babor
Magic wand original | Face Sthlm
Essence Moonlighter Cushion, färg Glinting buff | Cle *Nyhet*
Endless Summer Bronzer Faux Tan | Bareminerals
E Vitamin Blush & Glow Ruby/Bronzed Balm | Makethemake
Eye primer potion Original | Urban decay 
Cinnamon Swirl Sweet & Spicy Eyeshadow Palette | Too Faced *Nyhet* Limited Edition
Kajal 02 Gris Armoise | Yves rocher (utgått men kommit i ny tappning)
Lash Sensational Sky High mascara | Maybelline 
Afterglow Lip Balm Dolce Vita | Nars

Hår
Hypersonic Heat Styling Mist
Signature Dry Texturizing Spray | Oribe 
Côte d’Azur Luminous Hair & Body Oil | Oribe  

Hypersonic Heat Styling Mist | R+Co Bleu

1# Hypersonic Heat Styling Mist | R+Co Bleu

R+Co är ett hårmärke som tagit mer och mer plats här hemma. Sail Soft Wave Spray är tex en produkt jag använder vid i stort sätt varenda föning (i blött hår) för att få lite mer textur och fyllighet i håret. Älskar den och priset är överkomligt.

R+Co Bleu en exklusivare del av R+Co!
I Oktober kom jag i kontakt med R+Co Bleu vilket är en exklusivare och mer couture-inspirerad del av hårvarumärket som testar andra typer av teknologier! Här hittade jag deras värmeskydd Hypersonic Heat Styling Mist som jag använt massor under den senaste tiden.

Ett bra värmeskydd är ett måste
Ett värmeskydd ska alltid användas i håret innan du använder värmeredskap för att förhindra att håret slits eller tar skada av för hög värme! R+Co Bleu är en av mina senaste favoriter då jag älskar doften och tycker att den känns lätt och lyxig.

Det här värmeskyddet kan användas både i lätt fuktat hår inför en föning eller så använder du den i torrt hår inför styling/omstyling med värmeverktyg. Sprayen låser in fukt, tillför glans, mjukhet, flexibilitet och har en mjuk stadga. Sprayen ger skydd mot värmeverktyg upp till 232° C!
värmeskydds favoriterMina värmeskydds favoriter?
Jag har alltid varit svag för bra hårprodukter och lägger mer än gärna en extra peng för att vara säker på att jag får både kvalité och resultat, speciellt när det kommer till värmeskydd! Här har du 5 av de bästa värmeskydden som jag hittat och har hemma, alla i olika prisklasser.

1. Ida Warg, Heat Protection Spray | 99 kr (Idawargbeauty.se)
2. Ghd, Wetline Bodyguard Heat Protect Spray | 189 kr (Lyko)
3. Sebastian, Professional Trilliant | 223 kr (NordicFeel.se)
4. Oribe, Gold Lust Mystify Restyling Spray | 525 kr (Lyko)
5. RCo+ Bleu, Hypersonic Heat Styling Mist | 549 kr (Lyko)

 

Deep Waver BaByliss

2# Deep Waver | BaByliss

Beach waves eller vågiga lockar har blivit allt trendigare vilket har sett till att hårmarknaden fullkomligt exploderat med nya varianter av vågtänger. Från början använde jag en vanlig plattång när jag skulle få till looken men i Oktober har jag använt en vågtång vilket såklart blir mycket smidigare och förkortar stylingtiden markant. En solklar månadens favorit då jag använt den så mycket.

Varför vågiga lockar?
Den här typen av styling är ett supertips för att få en lite trendigare look som inte behöver vara så perfekt. Lockarna blir något busigare och behöver inte alltid vara helt symmetriska. Dessutom är det ett fantastiskt sätt att få håret något tjockare, speciellt för dig som har ett klassiskt skandinaviskt hår som kanske är både tunt och fint i kvalitén. Vågigt hår skapar textur och ger en luftigare styling!


Vilken vågtång är bäst?
Ska jag vara ärlig så finns det alldeles för många varianter där ute för att kunna säga att någon är bäst. Däremot har jag själv använt vågtängerna från Babyliss (som ligger mellan budget och premium kategorin) och jag är toknöjd!

Vilken storlek ska du välja?
Jag har använt två olika storlekar på vågtängerna:

Deep Waver W2447E – större storlek på vågen ger större lockar och mer volym
Easy Waves C260E  – mindre storlek på vågen ger mindre och något tätare lockar. Lite creppad känsla.

Pris |
Deep Waver hittar du på Lyko för 599 kr
Easy Waves hittar du på Nordicfeel.se för 349 kr 499 kr

Eyeshadow Primer Potion Urban Decay
3# Eyeshadow Primer Potion | Urban Decay

Ja, vi har alla varit där. Problemet med att ögonskuggan kan krypa upp i linjer efter ett par timmar är ett faktum och det är egentligen inte så konstigt då vi lätt blir lite oljiga på locket under dagen. Under hösten kan det ju också bli helt tvärtom, ögonskuggan känns för torr mot huden och det trillar av just den anledningen istället. Lösningen är en bra primer till ögonen och jag vill påminna dig om Eyeshadow primer Potion, en kär vapendragare som aldrig gör mig besviken!

Till vänster: Ingen ögonprimer under ögonskuggan. Till höger: Med ögonprimer under ögonskuggan.

Varför du behöver en bra ögonprimer?
En bra ögonprimer ser framförallt till att fixera ögonskuggan så att den inte lägger sig i vecken på locket. En annan fördel är att den verkligen tar fram färgen/pigmenten i ögonskuggan du använder så att den syns bättre. Eyeshadow primer Potion är en av de bästa på marknaden och är känd för att den känns krämig, tunn och återfuktande utan att bli sådär klistrig som en del primers kan bli.

Hur använder du en Eyeprimer?
Lägg ögonprimern tunt med pensel eller med fingret över ögonlocket innan man applicerar ögonskuggan. Låter man primern torka lite innan skuggan appliceras blir färgen oftast exakt som den ser ut i burken men låter man primern vara något kladdig vid applicering så blir färgen något intensivare.

Eye primer potion anti age

Tips – Den finns i två varianter!
Är du 40+? Då finns den här produkten i en ännu bättre variant mer anpassad för din hud Eyeshadow Eyeprimer Potion Anti Aging!

Pris | 240 kr 10 ml hittar du på Lyko.se

 


Hoppas du hittar en favorit bland produkterna!
Kram Lina

 

Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar