Tagg

Hos frisören

Browsing
INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE
INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Vem har inte googlat efter bilder på nyanser av blont hår att inspireras av inför frisörbesöket? Att hitta den perfekta blonda nyansen är inte så lätt men under senaste frisörbesöket blev det jackpott! Här får ni en glimt av nya hårfärgen …

ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO CONCEPT HAIR OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO CONCEPT HAIR OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Har du slitet eller sönderblekt hår? Den nya snackisen i hårindustrin just nu är K18 (hittas här på lyko), som med hjälp av molekylen K18Peptide™ återställer skador på håret på fyra minuter! Under mitt senaste frisörbesök på Lyko concept hair fick jag testa behandlingen!


K18 har jämförts med succé behandlingen Olaplex. Vad är skillnaden? Du finner svaret längre ner i inlägget!

Vad är K18?
K18  är en hårbehandling/mask som sägs vara den stora banbrytande produkten inom hårvård. K18 Peptide är patenterad och har tagits fram i samarbete med hudvårdsforskare och den europeiska bioteknikforskaren professor Artur Cavaco Paulo. Själva genombrottet är att man med hjälp av biomimetisk teknologi kan styra hårfibrernas form och beteende som ger förmågan att återställa kemiska skador på håret.

Vad gör K18?
K18Peptide™ återställer hår som har skadats av kemiska behandlingar, värmeverktyg, UV-strålar och hårtvättar, inte bara tillfälligt utan permanent pga biometik! K18 reparerar och läker håret och skapar mjukt, frissfritt, starkt hår med flexibilitet på 4 minuter.


Dessa två behandlingar testade jag under mitt senaste besök på Lyko Concept Hair

Vilka produkter har lanserats?
2 produkter har lanserats med molekylen K18peptide™:

– Professional molecular repair mist (endast för professionell salongsbehandling)
Leave In Molecular Repair Mask (kan köpas och användas för hemmabruk)


K18 på salong. Misten sprayas i fuktat hår, innan kemiskbehandling. Låt verka 4 min.

K18 Vid professionella salongsbehandlingar
Jag passade på att testa behandlingen under mitt senaste frisörbesök, hos CatrinLyko Concept Hair, där jag gör mitt hår. Professional molecular repair mist, är som sagt en del i salongsbehandlingen och används före en kemiskbehandling. Den påverkar varken nyans eller förändrar själva behandlingen annat än att man adderar 4 minuter på behandlingstiden. Den andra delen av behandlingen görs sedan i schamponeringen. Applicera Professional molecular Repair Mask efter schampo/innan toning och låt även den sitta i 4 minuter! Klart!

Vem kan använda K18?
K18 fungerar på alla olika typer av hår och åldrar.

Vill du göra en K18 behandling hemma?

Så här gör du:
1. Börja med ditt vanliga schampo och skölj ur det. Använd INTE balsam efteråt utan handdukstorka håret direkt.

2. Börja med 1 pumptag K18 Mask och applicera mer efter behov beroende på hårlängd, tjocklek och hårkvalitet. Arbeta in jämnt i håret, ett pumptag åt gången, från botten till topparna. Överdosera ej.

Kort hår: 1-2 pumptag
Axellångt hår: 1-3 pumptag
Långt hår: 2-4 pumptag

3. Låt verka i 4 minuter. Skölj INTE ur.
4. Styla sen håret som vanligt.

Pris | 895 kr/50ml

Här köper du hemma-behandlingen: Leave In Molecular Repair Mask  (finns även i mindre doser om du vill testa)

Resultatet?
Ni vet ju att jag alltid är nöjd när jag kommer från Catrin men den här gången var det extra kul att få testa just K18 behandlingen då jag sett den överallt i sociala medier. Håret kändes faktiskt så otroligt starkt/lent efteråt och resultatet har faktiskt hållit i sig (i skrivande stund är det 2 veckor sedan jag besökte salongen). Frisörerna på salongen känner dock tydligare skillnad än vad jag som kund gör och älskar den nya “innovationen”.

Vad är skillnaden på K18 och Olaplex?
Om du haft problem med slitet hår sedan innan så har du nog även hört talas om Olaplex som också slog ner som en bomb i hårindustrin för en massa år sedan. Den kan tyckas vara en ganska så lik produkt till K18 men de kan faktiskt inte riktigt jämföras då de har lite olika funktioner och jobbar på lite olika sätt. Enkelt förklarat:

  • Olaplex innehåller en molekyl som stärker håret inifrån och är framtagen för att hålla ihop svavelbindningar. Appliceras i kemiskbehandling
  • K18 innehåller en molekyl (aminosyra) som länkar ihop proteinbildningarna i vårt hår. Appliceras innan och/eller efter kemiskbehandling) och gör håret starkare med en tydlig visuell skillnad.

Ingen är egentligen bättre än den andra utan de arbetar som allra bäst tillsammans.  Vill du lära dig skillnaden lite mer detaljerat så kan jag varmt rekommendera att lyssna på när frisören Olivia PRO förklarar skillnaden i en video.

Vill du testa behandlingen proffesionellt? Varma rekommendationer att besöka Lyko Concept Hair  /Lina

ARTIKELN ÄR ETT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
ARTIKELN ÄR ETT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Under sommaren har håret fått utstå en hel del sol, bad och en och annan knut på huvudet. Detta kan bidra till att håret blir så mycket torrare. I detta inlägg tipsar Top stylisten Catrin SköldLyko Concept Hair om hur du kliver in i hösten med rätt hårprodukter som motverkar frissigt hår.

lyko concept hair

Under gårdagens besök på Lyko Concept Hair (där jag också jobbar) tog jag med mig några frågor om hår som jag fått från er följare på Instagram. Majoriteten av alla frågor handlade faktiskt om frissigt hår och om hur man motverkar att få det torrt i höst!

Pågrund av det skandinaviska klimatet varierar ju höstens dagar mellan varma och kalla vindar. Det ger en ganska så torr luftfuktighet som du säkert vet och med det följer en inte allt för sällan ett torrt frissigt hår!

lyko concept hair före och efter

Mitt hår (tunt till normalt) hade tidigare en förmåga att bli jätte-frissigt om jag inte fönade håret men sedan jag fått lära mig att tillsätta rätt hårprodukter under en “torr-period” så har jag både lyckats få bort frissigheten OCH få tillbaka mer av mitt hår som tidigare gått av.

ny höstfrisyr

Så slipper du frissigt hår |

Fråga: Så vad är hemligheten bakom att få bort torrt och frissigt hår?

Svar: Jo, du måste tillsätta rätt typ av fukt! Catrin menar att det är stor skillnad mellan att vårda ett kemiskt skadat hår (skadat från blekning/överkonsumtion av färg) och ett torrt hår som fortfarande är friskt och har proteiner kvar. Det är en vanligt misstag!

Ett kemiskt skadat hår ska använda sig av reparerande produkter (står oftast repair på förpackningen). Produkterna fokuserar då på att återuppbygga och stärka hårfibrerna samtidigt som det vårdar med intensiv näring.

Tips på återuppbyggande Schampo & Balsam: 

1. Repair Duo, Ida Warg | 249 kr
2. Repair Me Wash Paket, Kevin Murphy | 599 kr
3. Repair&Restore Shampoo & Conditioner
, Oribe | 589 kr + 595 kr


Tips på återuppbyggande Leave-in produkt:

1. Leave-in repair, Kevin murphy | 329 kr

Har du ett torrt och frissigt hår som inte är särskilt skadat eller behandlat ska du använda ren fukt utan reparerande innehåll! Använder man fel stylingprodukter (repair-produkter) på ett frisk/torrt hår kan håret istället packas på med en beläggning vilket tillslut kan göra håret torrare vilket i sin tur kan leda till att håret går av!


Tips på återuppbyggande Schampo & Balsam: 

1. Moisture Duo, Ida Warg | 249 kr
2. Vital Cleanse Shampoo & Vital rinse Conditioner, Martinson King 275 kr + 275 kr
3. Deep Moisture Paket,
Aveda | 799 kr

så slipper du frissigt hår
Tips på återfuktande Leave-in produkt:

1. Brilliance & Shine Supershine Light, Oribe | 595 kr  (Tunt till fint normalt hår) (Använt så mycket!!!)
2. Supershine Moisturizing Cream, Oribe | 595 kr  (Medeltjockt till tjockt, grovt hår)


Tyckte du att inlägget var intressant?

Jag och Catrin svarade på fler frågor på Insta Story live under mitt salongsbesök! Du hittar filmen med frågor och svar sparad i mina highlights på Instagram (@makeupbylina)

 

ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE MED LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR
ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE MED LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Igår var det dags för ett efterlängtat besök på Lyko Concept Hair där jag gör mitt hår regelbundet. Det var verkligen hög tid för en uppfräschning och nya rutiner då jag haft en hel del problem med kvalitén den senaste tiden …

lyko concept hair catrinDå jag själv jobbar på salongen två gånger i veckan (brynkonsultationer och makeup) är detta inlägg i samarbete med Lyko och därför reklam för min egna arbetsplats.

… Denna gång fick jag äran att bli färgad och fixad av min kollega Catrin (jag har velat gå till henne så länge!). Hon har dock bara haft hand om min klippning innan då hon är så brutalt bokad men nu fick vi äntligen till det.

fixa håret lyko concept hair

Mitt hår har inte mått så bra de senaste månaderna. De har absolut “sett bra ut” men kvalitén har varit hemsk då jag upplever att håret både varit rejält uttorkat och vad jag än gjort så har det känts tunt och inte alls lika fylligt som det brukar va. Detta har resulterat i skonsamma behandlingar, försiktighet med färgningar och jag har till och med kört en kur med kosttillskott för hår i 3 månader ( Priorin – för att få håret att växa till sig).

förebild hår

Målet med gårdagens frisörbesök var därför inte att göra någon drastisk förändring, “utåt sett”, men rent tekniskt gjorde vi massor och fokuserade på att bygga upp kvalité och få tillbaka rätt nyans utan att skada håret allt för mycket. Alltså herre vilken skillnad sånt kan göra!

fräscht hår vår page

Först av allt, Catrin är en stjärna!
Hon vet verkligen vad hon gör och hon brinner verkligen för att få vara kreativ med hår – både när det kommer till klipp och färg. Så lyxigt att få tid med henne <3

Det här gjorde vi med håret:

För kvalitén: För att “rädda” upp mitt hår fokuserade vi massor på fukt och diverse häxblandningar i schamponering. Vågar inte skriva ut vad vi använde här då det är massor av produkter och blandningar som endast finns hos frisörer men vi la bland annat 1. Davines hårinpackning (unisex-doft, fantastisk  79 kr). Herregud, mixen av allt vi gjorde, vilken skillnad det var när jag kände på håret när det var blött. Så brukar det inte kännas kan jag lova.
ny hårrutin 2020Färgmässigt: la vi frihandsslingor men fokus på fronten för att ljusa upp vissa partier, därav skapade vi mer kontraster i håret utan att det ser randigt ut. Vi la också en bottenfärg av intensivtoning för att sudda ut utväxten av de gamla slingorna (gillar när det inte blir en markant utväxt!). Sen la vi en annan toning på resten av håret för att få en mer beige/sand toning.

Klippning: För att fräscha upp håret klippte vi av 3cm för att forma till min page, som blivit lite väl långt. Sen formade vi bara till luggen en aning.

Ny stylingrutin: Här pratade Catrin om vikten av att välja rätt produkt när man är torr i håret. Fukt och fett är ju två helt olika saker (precis samma princip i hudvård) och hon gav mig lätta produkter som alltså ska fokusera på att boosta håret fuktmässigt … inte massa moist som i krämiga stylingprodukter. Då jag vill ha mycket volym i botten så valde vi en 2. Volume infusion som jag ska lägga i fuktat hår närmast hårbotten. Älskar den och har skrivit om den innan (se länk nedan) samt la vi 3. Oribes Brilliance & shine “balsam” som ska användas i längderna för att bibehålla fukt och shine under dagen. Sen fönar jag och tillsätter mitt älskade texturspray från Oribe! 🙂

Så glad för resultatet!! Gillar ni det?

Läs också: Martinsson King | Hårvård med Infusions
Läs också: Mina 8 bästa texturspray för volym i håret

makeupbylina