Tagg

Iguazu Nationalpark

Browsing

Att se vattenfallen i månens ljus slog ju verkligen alla rekord (Läs inlägget här) och att sedan få spendera hela dagen i Iguazús nationalpark, i dagsljus, var också en oförglömlig upplevelse! Vattenfallen var verkligen heeelt magiska att se på dagtid.

Iguazu vattenfall Argentina
Att ha fått se vad Argentina har att erbjuda när det kommer till natur har varit mäktigt. På riktigt, Iguazus nationalpark var bland det vackraste jag sett. Känslan av att höra alla läten från djungeln, de vilda djuren som sprang runt omkring oss och få se massor av arter man aldrig sett var otroligt coolt! Jag är så glad att vi åkte hit! Vilken jäkla överraskning!


”Iguazúfallen ligger alltså på gränsen mellan Brasilien och Argentina och består av ca 160 till 260 vattenfall av olika storlekar. Det högsta fallet (70m) är det hästskoformade Djävulsgapet, eller Djävulsfallet med en fallhöjd på 80 meter. Vattenfallen uppstod för 200 000 år sedan där floderna Iguazú och Paraná möttes. Idag bildar fallen en naturlig gräns mellan de tre länderna Argentina, Brasilien och Paraguay.”

Iguazu Argentina


Att bara traska runt i flip flops med ryggsäck och se ut som en riktig turist kan verkligen vara helt underbart!
fjärilar iguazudjur argentinaapor argentina fåglar argentinacataratas del iguazu       makeupbylinatravels argentina

Att resa är verkligen en utav de bästa sakerna jag vet och den här resan har verkligen fått mig att inse hur stressade vi är därborta i västvärlden. Här är det inte alls lika utvecklat som hemma, man äter middag med varandra i timmar, umgås på riktigt och mobiltelefonerna ligger långt ner på prioriterings listan. Vi har så mycket att vara tacksamma för i livet, vi får inte glömma bort det!

Ps. Har rejält med träningsvärk i benen idag kan jag lova efter alla backar och trappor vi sprungit runt i. Kram på er!


Du kanske också gillar:
Iguazú vattenfall under skenet av fullmånen
Secret escape | Iguazú

Iguazú vattenfall


Wow, säger jag bara! Gårdagens nattutflykt var obeskrivlig. 3 dagar i månaden arrangerar Iguazús nationalpark en kvällstour för dom som vill se vattenfallen under fullmånens ljus!  Efter en fantastisk buffé med massor av kött och andra godsaker som ingick så tog vi ett tåg genom djungeln för att till sist komma fram till ”The Devils throat”. Man fick gå ca 1 km på en gångbro endast upplyst av månljuset för att komma fram till det magnifika vattenfallet. Herregud, vad fint! Tror bilden säger mer än jag någonsin kommer kunna förklara! Jag hade fullt upp med att avnjuta allt så jag hann inte ta så mycket fler bilder men…

…i morgon väntar en heldag i nationalparken så då får ni se vattenfallen i dagsljus i stället! Hasta Luego, Amigos!!


Du kanske också gillar:
Magiska vattenfall i Iguazú nationalpark
Secret escape | Iguazú

Loí Suites Iguazu Hotel

Loí Suites Iguazu Hotel

Loí Suites Iguazu Hotel drink

Loí Suites Iguazu Hotel

Loí Suites Iguazu Hotel fjäril

Loí Suites Iguazu Hotel argentina

Loí Suites Iguazu Hotel

Loí Suites Iguazu Hotel       

Loí Suites Iguazu Hotel butterfly

fjärillar puppa

Vilken Måndag! Gårdagen startade väldigt tidigt på morgonen då det var dags för överraskningsresan som jag nämnde för er i Söndags och nu är vi alltså i Iguazú! Alltså jag har absolut haft noll idé om vart vi skulle resa och ledtrådarna…det där med att ta båt var ju bara påhitt för att förvirra mig haha!

Iguazú. En destination som för mig varit helt okänd som ligger nordöst om Buenos Aires. Vi flög hit för att besöka en utav världens största nationalparker med världens största vattenfall. Jag har alltid trott att det varit Niagara fallen men nope..det är denna, The Devils throat!

Hotellet vi bor på, Loí Suites Iguazu Hotel, är absolut beläget mitt ute i djungeln! Så fantastiskt att lyssna på alla läten, se alla vackra färger och hotellet kryllar av vackra exotiska fjärilar.

Efter en heldag vid poolen åkte vi igår sedan till Vattenfallen för att se det i månljuset. En fantastisk tour som bara sker 3 dagar i månaden då det är fullmåne. Snacka om bra tajming! De bilderna kommer senare i eftermiddag!

Jag är så överväldigad över allt detta, kan inte fatta att jag är här!


Du kanske också gillar:
Iguazú vattenfall under skenet av fullmanen
Magiska vattenfall i Iguazú nationalpark