Har du svårt att hitta en bra rengöring som tar bort din makeup? Jag använder ju en hel del smink och detta kräver bra sminkborttagningar som tvättar bort min makeup snabbt och effektivt men ändå skonsamt. Jag är ganska så kräsen då jag delvis är ganska känslig i ansiktet och avskyr när det svider i huden! Jag tycker inte om när en rengöring gör mig grå runt ögonen efteråt som en tvättbjörn och inte heller när den är alltför oljig då jag är linsbärare. Bäst i test av alla rengöringar jag hittills testat? Det här är mina 4 favoriter som effektivt tar bort allt!

Tips! : Mina favoriter | De bästa vattenfastamascarorna 2018

rengöring kraftig makeup

Först! Bör man hålla sig till en hel hudvårdsserie? Det finns såklart olika typer av rengöringar efter tycke och smak, i olika prisklasser och i olika format. När det kommer till ansiktsvård har jag fastnat för Hudvårdsmärket Exuviance, som ni säkert läst tidigare (Läs här) och jag tycker det är skönt att ha allt från ett märke då ja vet att alla ingredienser samarbetar med varandra. Har man olika märken får jag för mig att olika ingredienser kan motverka varandras syften. Detta gäller ansiktsvård för mig…

MEN om jag ska få bort lite hårdare makeup/vattenfastmakeup på ögon och läppar behöver jag absolut komplettera med sminkborttagningar som är gjorda för just det syftet.

4 sminkborttagningar jag älskar

Vanliga Frågor som jag brukar få när man ska välja en bra sminkborttagning:

Vad är Micellärt-vatten för något?
Det är kortfattat ett rengöringsvatten med ingrediensen miceller – fettsyror som kan binda föroreningar och smuts och därmed på ett skonsamt sätt får bort dem från huden. Man kan likna det med en magnet som drar åt sig makeup och smuts från hudytan. Mild och effektiv!

Vilken sminkborttagning är bäst för linsbärare?
Jag själv är linsbärare och jag försöker vara noggrann med att aldrig tvätta av sminket när jag har linserna i…men visst händer det!  Då är det viktigt att inte använda en alltför oljig produkt då jag avskyr när det blir oljigt på linsen (mardröm) Så i första hand, använd något oljefritt!

Vilken sminkborttagning ska jag använda om jag har fransförlängning?
Samma här. Skippa olja då oljan kan lösa upp limmet på dina fransar och tufsa till håren!

Är det verkligen så dåligt att sova med smink?
Man brukar säga: Att sova i smink borde vara undantaget, inte regeln! Sova med smink är ingen hit, babes! Det är kanske inte syns nu..men sen! Någon gång ibland är helt ok, det gör ingen skillnad direkt men om du ofta får finnar och hudproblem så är det A och O att tvätta bort sminket så att huden får andas! Det är bara lathet, välj lätta enkla produkter och nöt in rutinen!;)

Mina 4 favoriter!

Micellar cleansing Water in Oil

Micellar cleansing Water in Oil, Garnier SkinActive, 69 Kr (!) /400 ml
Min absoluta favorit just nu som jag använder dagligen runt ögonen då den är sjukt effektiv, snabb och grymt enkel att använda. Detta är ett Micellärt-rengöringsvatten med olja som rengör både huden och avlägsnar alla typer av makeup runt ögonen, även vattenfastmakeup och starka läppar.

Varför jag älskar den? Först och främst så är den prisvärd så in i norden (400ml under 100-lappen)! Oljan i kombination med Micelär-vattnet tar bort makeupen riktigt snabbt tillsammans med pads utan att ge någon fet känsla efteråt. DET är uppskattat. Man behöver inte ens skölja av den om man inte vill (jag gör alltid det ändå). Sen doftar den härligt!

För dig på resandefot: NYHET – Garnier släpper dessa i travel size!!! Finns redan nu på Hm och Åhlens! för 35 kr / 100 ml!
För den late: Micellar cleansing wipes with oils De finns i cleansing wipes och jag älskar dom!  Ligger alltid i min frilansväska!

Användning:
Se till att skaka flaskan ordentligt så vätskorna blandas och rengör sedan ansiktet med en bomullspad utan att gnugga! Micellarvatten ska ej skölj av.

Sensibio H20 Bioderma

Sensibio H20, Bioderma, 115 Kr /250 ml
Min vapendragare som jag alltid har i min frilansväska och som jag använt på plåtningar i flera år. Sensibio H20 är även den en Micellär-rengöring som skonsamt och effektivt tar bort makeup, samtidigt som den bevarar hudens balans.  Den är lugnande, smidig och är alternativet för dig som inte vill ha olja i ansiktet. Finns på vissa apotek om du följer länken ovan!

Varför jag älskar den?
Den är anpassad för känslig hud, är enkel, neutral doft och den passar dom flesta. Jag älskar att Bioderma erbjuder olika varianter, storlekar och för olika hudtyper.

För dig på resandefot: Sensibio H20 100 ml!
För dig med oljig/kombinerad hud: Sebium H20 (grön)!

Användning:
Applicera på en bomullspad och torka bort orenheter och makeup. Ska inte sköljas av.

Eye & lip makeup remover waterproof

Eye & lip makeup remover waterproof, L’Oréal Paris, 75 Kr / 125 ml
Första gången jag använde den här gapade jag när jag tog bort makeupern. Så effektiv! Jäklar vad fort det går. Samma här, mild rengöring för ögon och läppar, särskilt anpassad för makeup som är vattenfast eller håller länge. Den är skonsam utan att göra huden allt för fet.

Varför jag älskar den?
För att den är liten och smidig i förpackningen (platt vilket går ner enkelt i väskan) och för att den är så sjukt effektiv!

För dig som inte vill ha olja: Gentle Eye makeup remover

Användning:
Skaka flaskan ordentligt så vätskorna blandas och rengör sedan ansiktet med en bomullspad

makeup REmover Pads moiSturiZing,andrea EYe q

Makeup Remover Pads Moisturizing, Andrea Eye-Q´s, 55 Kr /65 Pads

Min äldsta partner in crime…och det är min systers förtjänst för hon missbrukar Andrea Eye-Q’s Pads. Återfuktande formula tar skonsamt bort all makeup och hjälper till att återfukta huden kring ögonen vid rengöring. “Padsen” hjälper till att förhindra uppkomsten av fina linjer runt ögats känsliga hudområden. Lämnar ögonfransarna mjuka och vackra.

Varför jag älskar den?
När jag är trött, när jag är lat och när jag har väldigt mycket makeup på mig… då åker dessa fram! Det går fort, det är okomplicerat men väldigt oljigt! Innehåller 65 st pads och det känns som om de varar liksom for ever…

För dig som inte vill ha olja:   Remover Non-oily pads
För dig med väldigt känsliga ögon: Ultra quick pads med Aloe vera

Användning:
Öppna burken och ta fram två pads! Så enkelt är det, haha. Tänk på att inte kasta dessa i toalettstolen sen bara! Utan släng i papperskorgen! 😉

Tycker ni att jag missat någon riiiiktigt bra rengöring för hård makeup? Dela jättegärna med dig genom att kommentera nedan!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

4 Kommentarer

  1. Tack så mycket för tipsen! Blir att köpa micellar cleansing 🙂 Jättebra beskrivet och framförallt när man bär linser så vill man ju som sagt inte ha det för oljigt. Ha det gott!

    • Användarens profilbild
      Lina Ekh Reply

      Tack så mycket Lindha, glad för att du gillade inlägget<3 Älskar Micellar cleansing, går så snabbt! Stor kram Lina

  2. Jag kanske läste slarvigt men var så säker på att hitta Clinique Take the Day off Clensing oil i listan så var bara tvungen att skriva en kommentar. Den klart bästa pre-cleansern jag nånsin testat och typ det enda som får bort Estee Lauder Double wear stay in-place foundation enligt mig. ? ??

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Marie! Tack för tips! <3 Den från Clinique har jag faktiskt aldrig testat. Är säker på att det finns massa bra bland premium märkena. De i inlägget är lite mer budget inspirerade;) Kram Kram och tack för att du läste

Skriv en kommentar