Så var årets upplaga av Daisy Beauty Expo avklarad – en skönhetsmässa där de flesta i skönhetsbranschen samlas under ett och samma tak tillsammans med runt 50 Företag! Här tittar vi på nyheter och nätverkar på hög nivå och stämningen är som alltid väldigt trevlig! I år såg det lite annorlunda ut för mig då jag spenderade halva dagen som gäst och andra halvan som representant i L’Oréal Paris monter men jag hann gå igenom det mesta på mässan ändå och hittade massor av härligheter…

Tidigare Daisy Beauty Expo’s jag skrivit om:
DBExpo 2015 (Länk) – 2016 var jag utomlands vid tillfället – DBExpo 2017 (Länk)


Det härligaste med mässan är att få träffa så mycket roligt branschfolk. Började med en frukost tillsammans med härliga Mona och Isabelle  (som stod bakom kameran) och träffade för första gången youtubers duon Amir och Marcell. 
Efter kaffet väntade alltså runt 53 företag och första stoppet blev hos Revlon

…där hittade jag mina favorit krämögonskuggor som jag väldigt ofta använder som grund på mina bröllopsmakeuper. Hittills har jag bara testat de guldiga så nu har jag skrivit upp de kalla nyanserna på önskelistan! Speciellt den här silvriga!

Ett par steg fram och jag fick testa en fantastisk Oxygen-behandling från Elizabeth Arden som finns på Åhléns City i Sthlm (om jag förstått det rätt). Man liksom Airbrushar in fukt med luft ovan på makeupen. Självklart blir det mer effektivt utan makeupen och då ska behandlingen sitta mellan 2-3 dagar. Väldigt behagligt!

Elemis är ett märke som imponerade stort på mig när jag kom i kontakt med deras Frangipani Monoi Body Oil (Läs här) redan 2015.

Dessvärre har jag inte hunnit testa någon utav deras andra hudvårdsprodukter…åtminstone inte under någon längre tid. Så det är något som också står på To do-listan i år!

På tal om hudvård så fick jag däremot passa på att blanda ihop min egna serum tillsammans med Skinderella & GlossGods. Jag önskade ett serum för torr/känslig/normal hud och fick ett jätte härligt, oljigt serum med lite syror i. Mums! 

Ett annat märke jag ser fram emot att testa mer utav 2018 är Björk & Berries. De har satsat både på parfym som kommer inom kort…

…samt uppdaterat hudvården rejält! De pratade om ett serum jag definitivt ska försöka lägga beslag på när det kommer ut.

Inget Daisy Beauty utan hårfix!

I år fick proffsiga Ghd sätta tängerna i mitt hår! Måste uppdatera mina tänger hemma…kommit så mycket nytt och roligt från dom. Deras Crepp-tång som man kan locka med (!)…kära tomten kom tillbaka!

Väldigt nöjd tjej som hade svårt att titta rakt in i ring light – lampan, haha.

Över till Let´s Face It som har hand om varumärken som Real Techniques, Idun & Wet n’ Wild.

Fina nyheter va? Alltså dra mig vad jag älskar Real Techniques…inte alls bara pga glitter och design utan främst håren och formen!

Här har vi mig framför en ring-light igen tillsammans med Isabelle, som för övrigt jobbar på Let’s Face It.

Idun visade upp ett par nyheter bland annat 3 stycken Bryngelér med mini borste och nya nagellack. Dessutom har Idun beslutat att byta ut sin vackra modell Andrea mot ett par nya ansikten 2018 med lite blandade etniciteter. Kul att se lite olika tycker jag!

Den flashigaste montern, som alltid… L’Oréal Paris!

Det känns alltid som att man kliver rakt in i Paris på sånna här typer av event.

Bland doftande snittblommor, croissants och magisk glass från 3 vänner, presenterades nyheterna från både L’Oréal Paris, Botanicals samt Elvital. (Bild lånad av Isabelle)

Vi hängde här en hel del…

…blommor från Elite floral.

Under tiden nyheterna presenterades satt även en sprudlande glad konstnär som målade av gästerna i montern. 
Några smarriga Peeling-nyheter från L’Oréal Paris – Smooth Sugars! 

Kommer skriva mer om dessa senare men de går i dofterna: Kiwi, Choklad och Citrus!  🙂
Jag stötte även på en intressant olja, 3 in 1 Facial oil , från Anne-Marie Börlind som innehåller en speciell antioxidant som helt absorberar det blå ljuset (tvskärmar, datorer, mobiler osv) som påverkar vår hud i form av pigmentfläckar, ojämnhudton mm. Den ska bli spännande att testa då den redan innan formell internationell lansering vunnit priser i Frankrike!

Vilken dag! Detta var bara ett axplock av vad som fanns på Daisy Beauty Expo 2018 och jag ser så mycket fram emot att testa de mesta utav alla pressprover vi fick under mässan.

Kicki, Sam och resten av Daisy beauty teamet…TACK för en minnesvärd och innehållsrik dag!<3

 

Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Vilka härliga livsglada bilder .) och visst är det kul ventilera med folk som är på samma nivå så att säga 🙂

    Ha en fin vecka! LOVE Maria på Inredningsvis

    • Lina Ekh Reply

      Vilken härlig kommentar! Tack<3 Väldigt roligt var det. Trevlig Helg Maria!

Skriv en kommentar