Vilken fantastisk respons på nya bloggen, tack snälla för alla fina ord! Så sjukt kul att äntligen vara igång och jag kickar i gång Söndagen med ett nytt typ av inlägg som kommer postas varje vecka. Tanken är att det ska ge en liten inblick i hur det kan vara att jobba som en frilansande Makeup artist. Här kommer jag inte bara dela den glamorösa bilden av yrket utan visa er allt bakom kulisserna.

I Måndags flög jag tillbaka hem från Visby där jag spenderade min Midsommarhelg. Dagarna här var extremt välbehövliga då de senaste 2 månaderna har fyllt huvudet med en hel del stress med tanke på den större bloggförändring jag skulle göra. Det har varit ganska så tufft faktisk då jag har lagt väldigt mycket tid på att hitta rätt företag att jobba med. Det var inte det enklaste kan jag säga men tillslut hittade jag ett företag, SesNordic. Det löser sig ju alltid men under en förändringsperiod tvingas man möta alla sorters demoner i huvudet och detta kommer jag skriva om lite längre fram.

Tisdagen var jag på Åhléns City tillsammans med L’Oréal Paris för att hålla en utbildning för personalen. Utbildningen är en version av en utav mina föreläsningar/kurser som jag vanligtvis håller som handlar om Försäljning- och kundpsykologi. Detta är bland det roligaste jag vet. Jag brinner så enormt för att inspirera säljare till att sälja med hjärtat i stället för att kränga. Det brukar vara så uppskattat och ger personalen många verktyg de kan använda i sin karriär.


Förra hösten fick Caroline ta hand om min rygg som krånglade.

Mellan jobb var det dags att ta hand om baksidan av mitt yrke. En längre tid av stress, enformig jobbställning och tungt fysiskt kånkande leder ofta till att kroppen får ta stryk. Denna gång kunde min kiropraktor Caroline bekräfta en höft-inflamation som jag dragits med en tid. Den har blivit värre och det enda som egentligen kan göra den bättre är att jag varvar ner och vilar. Jag jobbar på det;)

Sedan åkte jag vidare till L’Oréals huvudkontor i Alvik där jag mötte L’Oréal Paris nya It-girl Ellinor Löfgren. Vi gick igenom hela sortimentet och jag visade henne bland annat hur man hittar sin rätta ton på foundation (här kan du lära dig det) och hur man ser till att allt sitter. En helt fantastisk produkt som jag älskar att jobba med nu på sommaren är bla L’Oréals Hydra genius aloe water som är en fantastisk dagkräm som förbereder ansiktet innan sminket! Har ni inte testat så gör det!!


Under hela Onsdagen jobbade jag hemifrån med bloggen i fokus. I och med att jag lagt om alla kategorier så kommer många utav mina gamla inlägg från förr dyka upp oftare. Detta har tyvärr inneburit extremt mycket jobb då Metro missade att föra över all mina bilder från ALLA inlägg under 2013-2014 då jag bytte portal från Byou till Metro. Jag har med andra ord fått lägga in massor av bilder manuellt från min externa hårddisk. Ett arbete jag hållt på med i snart 1 år. A never ending story helt enkelt. Så trist att behöva fokusera på det gamla då allt jag vill fokusera på nu är att skapa nya inlägg.


Torsdagen såg ungefär likadan ut. Hårt jobb framför datorn med en liten break på Salong Frida Selkirk där jag fixade nya naglar. Det blev en kall beige rosa färg som kommer bli superfin i sommar! Under kvällen kunde jag äntligen lansera bloggen!


Fredag var jag ute på uppdrag åt Tv4 då jag skulle sminka pressbilder på två profiler inför en utav höstens Tv-program. Det är väldigt sällan jag är på plats i Tv4 huset utan oftast är jag ute på “fältet” när jag jobbar åt dem men denna gång var jag på plats i Tv4 sminkets rum.

Tyvärr är det så sällan jag kan visa upp vad jag gör då allt är extremt hemligt och inga bilder får läcka ut innan Tv4 väljer att publicera nyheter (såklart). Så man får passa sig med sociala medier och spara bilderna tills det kommer ut:)

Under helgen tar många ledigt men då Bröllopsäsongen är i full gång för mig så tog jag bilen ner till Södertuna slott där jag sminkade 6 st inför Emma och Daniels bröllop. Bilder och produktinfo kommer i på Tisdag!


Här sitter jag nu. Det är Söndag och jag har äntligen hunnit städa hela mitt hem. Hemmet kommer liksom alltid sist på något sätt och lägenheten reflekterar alltid hur min vecka varit. Jag har inte hunnit städa mitt sminkbord, inte hunnit tvätta och matlådor existerar liksom inte, haha. Nästa vecka ska nu planeras och jag är så taggad för att skriva nya inlägg till bloggen.

Hoppas ni gillade denna typ av inslag, förhoppningsvis ska ni kunna lära känna mig på ett annat sätt med hjälp av Veckan som gått och få en insikt i en Makeup Artists vardag:)

Kram på er /Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar