2022 väntar runt hörnet och som vanligt skriver jag alltid en årskrönika för att reflektera och blicka tillbaka på året som varit. 2021 visade sig nämligen bli ett överraskande år på många sätt och det blev verkligen ett av de bästa jag hittills fått uppleva i livet. Här kommer några av mina starkaste minnen från året.

Så minns jag mina tidigare år: 
Återblick 2020 | Återblick 2019 | Återblick 2018 | Återblick 2017

Under 2021 lanserade jag min första Onlinekurs, uppdaterade min bloggdesign och tog nya pressfoton.

Januari |

Året startade som alltid med en snabb återblick tillbaka på året för att jag skulle kunna sätta nya mål och planera framåt inför 2021. Ett av mina tydligaste mål var att våga ta till hjälp när det behövdes och sluta försöka göra allting själv. Det är inte alltid så lätt dock när man har så pass höga krav och vet hur man själv vill ha slutresultatet.

En av mina viktigaste prioriteringar inför året var därför att bli klar med en påbörjad onlinekurs-portal som jag börjat jobba med redan under 2020. Det projektet hade liksom blivit för övermäktigt då jag försökt mig på att göra allting själv. Jag agerade framför kameran, bakom kameran, klippte och redigerade samt roddade med allt annat administrativt runt omkring samtidigt. Ni hör ju! Jag tappade helt gnistan och det här året bestämde jag mig för att göra om och göra rätt tillsammans med ett klipp och redigerings företag istället.

Detta ledde till att jag i Augusti 2021 kunde lansera en ny uppdaterad hemsida samt en ny kursportal där jag äntligen kunde släppa min första onlinekurs som jag lagt ner SÅ mycket tid på: Lyckas med dina Ögonbryn!

Februari |

I Februari brukar jag alltid vara helt slut så därför brukar jag alltid se till att ha en utlandsresa inbokad under den här perioden varje år. Men tyvärr härjade corona fortfarande loss vilket satte stopp för sådana planer. Det blev lite lyx och ompyssling på hemmaplan istället och vi hann dessutom med lite skidor i Åre.

Årets jobbuppdrag |

Trots efterdyningar av corona blev även 2021 ett bra jobbår konstigt nog … Kanske ett av mina bästa år hittills. Två dagar i veckan var/är jag på salong (Lyko Concept Hair) där jag håller brynkonsultationer och privata sminklektioner. Resterande tid går till olika frilansuppdrag och bloggen vilket gör att jag får den perfekta mixen.

Tack alla fantastiska kollegor och kunder som jag haft möjligheten att jobba med under året. Lika inspirerande varje gång vi ses!

Mars |

I Mars välkomnades en efterlängtat vårsäsong och det årliga blogginlägget jag alltid skriver om Vårens 8 största sminktrender 2021 började ta fart! Jessica Blockström intervjuade mig bla om trenderna i Åhléns egna tidning och Lyko Magazine gjorde en trend-special baserad på inlägget. Utöver det kom bloggåret att bli lika kul som vanligt.

Mina 10 mest lästa inlägg som skrevs 2o21 |
(Utan inbördes ordning)

 1. Populära mascaror du inte får missa 2021
 2. Bäst i test | Så hittar du ditt röda läppstift
 3. Vårens 8 största sminktrender 2021
 4. Bäst i Test | Hitta rätt foundation till sommaren
 5. Flytande concealer | Hyaluronic Hydra-Concealer
 6. Vad är skillnaden | Bryngel vs Brynvax
 7. Lina Testar | Bästsäljaren Tan Revel
 8. Testar gravidolja mot bristningar
 9. Bästa tipsen för oljig hy och glansig panna
 10. Mina 5 bästa värmeskydd till håret

 

April |

När våren kom med sol och värme, ruvade jag och sambon på en helt fantastisk hemlighet. Om allt gick vägen skulle vi vid årslutet bli föräldrar! Dagen vi fick veta att vi var gravida tog vi årets första glass på en dagstur ut till Saltsjöbaden och gissa om vi var helt stissiga hela dagen. Hela April blev en månad fylld av känslosvallningar över vad vi skulle få vara med om längre fram.

Maj|

Följande månad var inte att leka med. Illamåendet var ett faktum och “räkan” som blev vårt arbetsnamn i magen var inte så lätt att hålla hemlig för dom som verkligen känner mig. Jag jobbade dock på som vanligt och började frossa i frukt som aldrig förr.

Årets Månadens Favoriter|

Månadens Favoriter har jag fortsatt att sända på Insta Story nästan varje månadsavslut hela året (inne på mitt fjärde år med det upplägget nu) och jag är så glad för att ni gillar konceptet! Ni har hejat, peppat och velat ha mer av den här typen av inlägg så det kommer jag fortsätta med! 🙂

Alla Årets Månadens Favoriter hittar ni sparade på min Instagram i highlight-fältet eller så kan ni läsa dom här i Månadens Favoriter Special! <3

Juni |

Smygstartade sommaren på Yasuragi och försökte intala mig att illamåendet snaart skulle gå över (nope, höll i sig till vecka 30!!). Unnade mig massor av vila och nu började det sakta sjunka in att vi skulle bli föräldrar.

Juli |

Årets semester blev en riktigt hit då vi fick den ultimata dosen av den svenska sommaren. Vi beslöt oss nämligen för att göra en road trip ner längst med Österlen och vi såg till att tälta under nästan 2 veckor. Vi passade på att besöka lite familj och vänner på vägen och resan slutade på Nord Koster där vi såg helt magiska solnedgångar tillsammans.


I slutet av Juli gick vi också ut officiellt med att vi väntade barn. En helt obeskrivlig känsla att få slippa smyga med hemligheten.  Nu började jag också dela med mig av min graviditet på bloggen vilket blev något nytt och roligt att skriva om.

Årets statestik på bloggen |

Den som säger att bloggkonceptet är dött vet inte vad dom pratar om! Min blogg rullar fortfarande på och det gör den för att jag älskar att skriva informativa inlägg! Det tar tid, för jag lägger ned så mycket research och testning på varje inlägg men det är så värt det i slut endan!

Lite historik (sessioner):
53000  (2016) | 95000 (2017) | 240 039 (2019) | 414 878 (2020) | 453 885 (2021)


Augusti |

Sommaren blev lång och vi försökte spendera varenda ljummen sommarkväll utomhus samtidigt som jobbvardagen satte fart både på frilansfronten och på salongen. Nu började det också bli dags att planera framåt, både när det kom till jobb och privatliv. ALLA mina bryn- och sminkkurser för resten av året bokades upp efter det och det slutade med att jag fick sluta med att ta emot nya kunder. Galet!!

Vi åkte ner till Småland på släktfest då vi firade morfars 80 års dag! Älskar det här gänget och även den andra halvan av släkten som bor på Gotland. Tyvärr hann vi inte träffas lika mycket under året pga covid men det ska vi ta igen under 2022.

September |

Det blev även fullt ös i September och nu började dock graviditeten bli mer påtaglig och påminde mig varje dag om att jag inte kunde rusa runt i samma höga tempo som innan.


För att ta hand om kroppen bokade jag bla upp mig på något som hette Magplasket, en slags vattengympa för gravida (under 6 veckor) som också innehöll en halvtimmes föreläsning med en barnmorska varje tillfälle. En rutin som jag älskade att ha inbokat i kalendern och som visade sig vara helt rätt för både kropp och själ!

Oktober |

I Oktober började jag verkligen må bra som gravid. Flera månader av illamående, trötthet och brist på ork byttes ut mot tydliga cravings (Clementiner, fruktjuicer, Cola och mat överlag) och energi som kom tillbaka. Det blev mycket restaurangbesök, goda middagar hemma och besök från vänner och familj.

November |

I mitten av November gick jag hem från salongen då det började bli lite för tungt att jobba fysiskt och vara så pass nära kund. Det var en tuff omställning de första dagarna då jag fullkomligt älskar att jobba men efter ett par dagar började det sjunka in. Jobbdrivet jag alltid haft på insidan började bytas ut mot ett aktivt “boande” hemma. Vagn och spjälsäng kom på plats, frysen började fyllas med bakverk (jag bakar aldrig annars!) och de sista förberedelserna togs om hand om.

Min älskade familj tillsammans med vänner överraskade mig med en baby shower så att det stod härliga till. Det var så otroligt kul att se alla på ett och samma ställe och jag blev så imponerad över att de lyckats fått ihop de flesta som jag umgås med. <3


December |

Den sista månaden på året blev den absolut längsta och definitivt den mest minnesvärda tiden hittills i hela mitt liv. Graviditeten började bli tuffare på slutet rent fysiskt men jag har nog aldrig mått bättre mentalt. Jag var så förberedd på att det lilla knytet snart skulle ta plats i vårt liv men tiden gick så långsamt och det kändes som att han aldrig skulle komma ut.


Men till slut kom han ut, prick på den beräknade födelsedagen, den 20 December 2021! Min förlossningsberättelse blev dock något helt annat än vad jag kunnat föreställa mig och det hela slutade med ett akut kejsarsnitt men trots det var belöningen den största jag någonsin fått.


Här har ni honom, Frans, vår nya familjemedlem som vi ska försöka lära allt vi kan och lite till. Jag är så otroligt förväntansfull för allt vi ska få upptäcka med dig!

Målreflektioner 2022 |

Så nu står jag här, med en fot i det gamla och en nyfiken fot in i det nya. Årets enda mål blir egentligen att njuta av nuet, skapa ännu fler minnen och att hitta min nya roll som mamma till Frans, på det absolut bästa sätt som jag någonsin kan. Det kommer nog bli en utmaning också, den nya mammarollen tillsammans med livet jag levt som egen företagare. Här ska jag försöka hitta och skapa en bra balans, dra ner dom ambitiösa “duktiga flickan”- kraven och låta vissa saker får ta längre tid än innan. Att vara nöjd med det lilla, är också en strävan jag ska ha för nu startar en helt ny del i livet och jag vill njuta varje sekund av det.

2021 tack för allt du gav mig och tack till DIG för att du följt och läst det jag publicerat under året! 2022, nu kör vi!
Stor kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

4 Kommentarer

 1. Lycka till med mammalivet till fina Frans! Bästa bloggen med så mycket bra innehåll blandat med både skönhet och nu mammaliv! Jag älskar månadens favoriter!
  Kram Johanna

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Tack snälla du! Blir otroligt glad för dina ord 😃

Skriv en kommentar