Problemlösningar, avancerad anti-agingsteknik och hudkärlande ingredienser vid tex rosacea. Det är några ledord för IT Cosmetics som i höst kliver in på den Svenska marknaden. Makeupmärket har fått stor uppmärksamhet för sina kliniskt beprövade och innovativa produkter och är framförallt hyllade för sina basprodukter, speciellt deras CC Cream, som fungerar utmärkt på dig med problemhy!

it cosmetics sverige

I går var jag på pressevent tillsammans med IT Cosmetics som lanseras i Sverige i November (Kicks). Trots att det ringde en liten klocka någonstans i bakhuvudet så visste jag inte så mycket om märket! Jag har hört talas om deras omtalade CC Cream som tydligen ska vara fantastisk för den som har rosasea eller starka pigmentförändringar men jag har aldrig testat den!

pressevent it cosmetics
Shannon Pirie IT Cosmetics Globala utbildare var på plats för att prata om märket.

Om IT Cosmetics |

Jamie Kern Lima, grundaren till det Amerikanska sminkmärket, är en prisbelönt nyhetsankare som har spenderat massor av år i tv-rutan där hon dagligen fått dölja sin rosacea. Då hon haft stora problem att hitta bra långvariga produkter för sina hudproblem teamade hon ihop sig med både hudläkare och de främsta inom plastikkirurgi för att utveckla sitt egna märke.

Produkter som är bra på huden |

IT står för Innovative Technology och handlar främst om att hitta rätt lösningar för en hud med problem. Alla produkter är därför utvecklade ur ett hudvårdsperspektiv och är därför fullproppade med ny teknologi och ingredienser för att få huden att må så bra som den bara kan göra! Ni kan spana in videon ovan…väldigt Amerikansk;)

top 5 bästsäljare

Top 5 Bästsäljande produkter från IT Cosmetics |

  1. Your Skin but better CC + Cream with SPF 50+ [klick]
  2. Bye Bye Concealer [klick]
  3. Confidence in a Cream [klick]
  4. Super hero Mascara [klick]
  5. Bye Bye Pores Pressed [klick]

Your Skin but better CC
Idag ska jag testa deras cc cream tillsammans med deras
kända foundation borste
[klick]
!


1. Your Skin but better CC + Cream with SPF 50+ 

“En foundation med hög täckning där du får flera produkter i ett. Fungerar bla som en solkräm med SPF 50 + UVA/UVB, en uppljusande färgkorrigering, ett mjukgörande serum, anti aging och en dagkräm / primer som minskar synligheten av porer.”

Ingredienser |
Innehåller bla hydrolyserat kollagen, peptider, niacin, hyaluronsyra, antioxidanter och vitaminer.

Min Recension |
En riktig snackis i makeupvärlden som jag använt i stort varje dag sedan jag fick hem den! Inte alls så tjock som jag trodde den skulle vara och du kan anpassa hur pass täckande du vill ha den. Du kan applicera rejält utav cc creamen utan att känna dig kakig och den täcker ändå. Den sitter hela dagen och jag har dessutom fått flera komplimanger på basen vilket gjorde mig lite överraskad och glad! Borsten som säljs separat är fantastisk och jag har börjat använda den flitigt både privat och i jobb! En keeper!! Varma rekommendationer!

Pris | 396 kr (Rek. pris) >>Du hittar den här<<

 Bye Bye Concealer

2. Bye Bye Concealer

“En prisbelönt concealer med hög pigmentering som håller och varken spricker eller smular. Den är perfekt för olika hudtoner och döljer förekomsten av mörka ringar, påsar, rodnar, brustna blodkärl och andra ojämnheter.”

Ingredienser |
Hudförskönande Peptider, vitaminer, antioxidanter, hydroliserad kollagen och hyaluronsyra.

Min Recension:
Oh yes, den här flyttar ner direkt i sminkväskan! Påminner lite i konsistensen om Kat Von D’s Loch-it concealer men Bye Bye går att lägga lite tunnare och ändå få den täckande! Jag tokälskade den redan från första stund när jag testade den på handen i går kväll och efter en heldag uppe på mina mörka ringar får den en guldstjärna då jag tyckte resultatet var så bra! Obs! Då jag är rätt så torr brukar jag undvika att pudra min concealer men det gick INTE i det här fallet utan då fick jag ist applicera två gånger då min hud under ögonen direkt sög åt sig massor av fukt från Bye Bye. Man behöver helt enkelt fixera den ordentlig med ett tunt puder, då sitter den!

Pris | ca 254 kr (Rek. pris) >>Du hittar den här<<

Confidence in a Cream

3. Confidence in a Cream

“En ansiktskräm utvecklad tillsammans med plastkirurger som är kosmetokliniskt testad för att förbättra hudens utseende. Passar alla hudtyper och är framtagen för att omedelbart tillföra huden fukt, öka spänstighet och minska synlighet av porer och missfärgningar.” 

Ingredienser |
Berikad med ett patentskyddat Anti-Aging Armour Rejuvenating Concentrate som kombinerar kollagen och hyaluronsyra som gör att huden känns ännu slätare och vackrare.

Min Recension:
Nu har jag bara hunnit testa den ett dygn men första intrycket…wow! Min hud är något torrare (funkar på alla hudtyper) och jag älskade känslan den gav. Lyxig hudvård när den är som bäst! Den är så där kräm-kladdig och len som man vill att den ska vara, sjunker in fort men lämnar en lite sträv-krämig yta på huden som får mig att känna mig ordentligt återfuktad. Fantastisk att applicera smink på. Efter att ha haft den på natten vaknade jag mjuk och det fanns inte en tendens till torrhet! Doften känns något citrus-aktig men är ganska så neutral och snäll. Jag kommer definitivt att fortsätta använda den!

Pris | 470 kr (Rek. pris) >>Du hittar den här<<

Super hero Mascara

4. Super hero Mascara

“Super Hero Elastic Stretch Volumizing mascara har en teknologi som gör att fransarna ser bredare och längre ut samtidigt som de får ökad volym. Har en special borste som täcker fransarna från rot till spets, lyfter och separerar.”

Ingredienser |
Super Black pigment plus kollagen, biotin och peptid för att vårda medan du applicerar. Innehåller olja (info till dig med fransförlängning)

Min Recension:
Här har vi däremot en produkt som inte riktigt mötte mina förväntningar. Personligen gillar jag en mascara som ger mer volym och det tyckte jag inte att den här gav alls trots att det marknadsförs. Däremot så ger den verkligen längd och definition så jag tror verkligen att den kan tilltala dig som inte gillar volym! Tycker fransarna efter en hel dag kändes lite torra och lite smuliga så det är tyvärr ingen mascara jag kommer forts använda. 

Pris | 254 kr (Rek. pris) >>Du hittar den här<<

 

Bye Bye Pores Pressed

5. Bye Bye Pores Pressed – Poreless Finish Airbrush Powder

“Ett transparent kompaktpuder som är framtagen för att släta ut förekomsten av porer och ojämnheter. Mattar ner och lämnar en fin finish utan att torka ut.”

Ingredienser |
Innehåller en Bye bye pores optical blurring Technology plus en hudförskönande och hudälskande ingredienser inklusive siden, hydroliserad kollagen och antioxidanter.

Min Recension:
För att testa ett puder behöver jag alltid lite mer tid på mig innan jag kan avgöra vad jag tycker. Ett puder kan ju variera sig så mycket under dagen beroende på vad man göra; jobbar, tränar osv. Bye Bye Pores påminner mig lite om By terry’s hyaluronic hydra-powder som är så känt. Det är supertint, känns fantastisk på huden (som silke) och lägger sig nästan osynligt på huden. Mattar ner lagom mycket utan att ta bort lystern i huden. Älskar att den både finns i lösform och i fast! Toppbetyg från mig!

Pris | 325 kr (Rek. pris) >>Du hittar den här<<

 

brow power

Brow power

På eventet lyfte dem även deras universala brynpenna Brow power som ger olika färg beroende på hur hårt du använder pennan. Det lät spännande så jag tänkte att jag lyfter den också!

Min Recension:
Ni vet hur kräsen jag är med brynprodukter 😉 Tycker idén om en universalfärg är grym men pennan blir ganska enfärgad på brynen oavsett hur löst/hårt jag trycker. Dessutom blir den ganska varm på (vilket jag iofs gillar) men vill man ha en kall nyans funkar det inte riktigt. Texturen är bra men den smular sig lite grann. Det jag däremot gillar är borsten som följer med på ena sidan. Så mjuk och tar inte bort så mycket när man borstar igenom färgen.

Pris | 255 kr  >>Du hittar den här<<

it cosmetics kicks

Det ska bli roligt att testa allt och jag lovar att återkomma och uppdatera inlägget så fort jag testat allt!

Som sagt, lansering i November exklusivt på Kicks! 🙂 Är så peppad på att testa allt nu!

 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

14 Kommentarer

  1. Låter som något jag borde testa. Har ej rosacea, men envis perioral dermatit och känslig hud. Är CC´n väldigt täckande? Det vill jag inte ha.

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Annika! Ja, men jag tror verkligen på det här märket. Testade allt för första gången idag så ska uppdatera ovan med en liten recension. CC creamen känns inte alls tung eller alltför täckande vilket var överraskande bra!! Kram

  2. Åh så spännande 🙂
    Vet du om även borsten kommer säljas på Kicks? Vad kommer den kosta?

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Verkligen! Håller på att testa allt för fullt! Vad jag förstått kommer allt säljas på Kicks. Borstarna kommer ligga på mellan 220-500 kr men priset var inte slutgiltigt riktigt så vi får se vad de landar på:) Borsten jag visade ovan var jättehärlig att jobba med!

  3. Gud så roligt! Vet du om dom kommer få in den nya Matta CC-crämen? 🙂

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Ja, det kommer dem få! Jag såg den på presseventet i alla fall så det räknar jag med! 🙂 Kram

      • Åh så glad jag blir! Lääääängtar till november nu!!! För övrigt har du en fantastisk blogg, ska lusläsa den! Stort tack för att du delar med dig! 🙂

        • Användarens profilbild
          Lina Reply

          Tack snälla Johanna! Om du visste hur mycket det värmer! <3 Stora kramar från mig 🙂

  4. Hej 🙂 är sååå sugen på att köpa foundationen. Men är ju omöjligt att kunna välja nyans. Har fairly light i bareminerals orginal. Bränner mig direkt på sommaren. Är alltså rätt ljus i huden och känslig. Hur skulle du säga att de ljusaste färgerna är? Gissar jag har neutral underton med tanker på nyansen på bareminerals. Kan du ge mig nå tips ang färgerna?

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Emelie! Oh, det är supersvårt att säga men det låter som du pendlar mellan Fair Light och Fair. Jag har tyvärr ingen utav dem här hemma men jag har försökt att googla fram tonerna. Känns som att fair är något “varm/neutral” i tonen och Fair Light “kall/neutral” Vet inte om det hjälper dig så mycket, haha men jag skulle chansa på Fair Light. Skulle den var något för ljus/rosa så kan du alltid använda den som concealer!:) Kram Lina

  5. Tack för bra info man blir lite sugen. Det ska finnas två serum också med niacid i som ska “släta ut” blemmor har du testat?
    Undrar om detta är ett smink för 55 åringar eller den vänder sig mest till yngre? Och som vanligt….hur väljer man cc cream när det finns 100! Jag har Lumenes men är inte nöjd med den. (och Idun täckande kräm,den är ok.). Om du jämför Lumenes med IT Cosmetics vad säger du då?

  6. Hej igen;
    Läste precis på Lycos sida, de hade testat bl a denna CC. Den var “tjock och VÄLDIGT täckande”. Då är den för kvinnor med slät hy, inga stora porer och inga rynkor. För visst lägger sig tjockare krämer i dessa? Så är det för mig. HarvLumenes CC t o m den kan “synas” för min hud är ojämn, har lite blemmor och några rynkor.( , jag har primer fr Kicks under).
    Har du tips om hur jag kan sminka mig med något så huden är slätare ut?

Skriv en kommentar