ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO

Tycker du att foundation blir för täckande och lägger sig i linjerna? Samtidigt vill du kunna använda en bas som jämnar ut huden lite grann och ger dig lyster? Här har du 5 fantastiska baser som är lätta, innehåller spf och som ger dig fukt och lyster. Perfekta till vår och sommar!
När du ska välja ut en foundation eller en tunn bas som ska hjälpa dig att jämna ut och ge dig en hälsosam lyster behöver du först ställa dig själv ett par frågor för att ta reda på vad du ska leta efter. Det är ju så du hittar rätt typ av produkt som passar just dig. I mitt tidigare inlägg: Bäst i Test | Hitta rätt foundation till sommaren lär jag ut ett par knep för att du lättare ska hitta rätt typ av produkt utifrån behov, hudtyp osv.

Det här inlägget är dock en liten genväg till tips på bra tunna foundations om du bara vill göra det enkelt för dig.

Tunna basfavoriter 2024

Bästa tunna foundation spf

1. Mádara, City CC Hyaluronic Anti-Pollution Cc Cream | 385 kr Spf 15

Här har du en ganska så nyupptäckt bas hos mig som kommer med ursprung från Lettland som jag vill hylla för sin underbara formula. Jag skulle beskriva den som en mjuk färgad fuktkräm med solskydd som både korrigerar hudtonen och minskar förkomsten av fina linjer och rynkor på sikt. Den doftar dessutom ljuvligt, ger en påtaglig fin glow och känns återfuktande utan att upplevas fet. Innehåller zinkoxid = UVA/UVB-skydd och ger även ett bra skydd mot luftföroreningar och tungmetaller. Du kommer bli imponerad av texturen på formulan!

2. PÜR Cosmetics, 4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer | 545 kr SPF 20
Här får du en multi-formula med fuktkräm, primer, foundation och solskydd i ett! Detta är en av mina all time favoriter som berikar huden med kraftfulla fuktgivande ämnen och effektiva ingredienser som natriumhyaluronat och PÜRs exklusiva Ceretin Complex – ett unikt komplex som förnyar huden dramatiskt utan att orsaka irritation. Jämnar ut hudtonen på ett naturligt sätt utan att täppa igen porerna. Du kan inte hitta en bättre!

3. IT Cosmetics, CC+ Nude Glow | 550 kr SPF 40

Ett lätt skin tint men med en något mer medium täckningsgrad än samtliga andra som jag tipsat om. It cosmetics är dessutom fantastiska på att ta fram produkter anpassade för rosacea. Denna patentsökta formula, i CC+ Nude glow, innehåller 90% hudvård och ett serum utvecklat för att ge huden lyster samtidigt som den gör den klarare berikat med 2% niacinamid, hyaluronsyra samt extrakt av grönt te. En favorit hos många.

4. IDUN Minerals, Moisturizing Mineral Skin Tint | 279 kr SPF 30

En färgad dagkräm med lätt täckning och även den en lystergivande finish, som håller huden återfuktad och ger skydd mot solen. Har du en känslig hy så är detta ett bra alternativ eftersom produkten skyddar mot solen tack vare mineralfilter. Den känns viktlös på huden, jämnar ut hudtonen fint och lämnar ett väldigt naturligt resultat. Dessutom formulerad med antioxidanter, vitamin C och E för att skydda huden.​ Idun kan man alltid lita på.

5. Lumene , Glow Fluid Foundation | 230 kr SPF 20
En luftig och lätt, vegansk foundation som ger en perfekt “osminkad look” och naturlig lyster. En av de mest sålda på marknaden som passar på alla hudtyper. Är du lite fetare i hyn kanske du vill undvika för mycket glow i t-zonen bara. Täckningsgraden är byggbar så du bestämmer helt själv om du vill ha en lätt, medium eller täckande resultat. Älskar och är extra snygg på sommaren!

Behöver du tips på en bra foundationborste till så läs vidare här: Tips på vilka sminkborstar du behöver i sminkväskan!

Lycka till/ Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar