Årets höstnyheter från Rituals är på väg att lanseras och som alltid hämtas inspiration från de Österländska traditionerna. Min spirituella sida älskar detta! I år har man döpt kollektionen efter Yalda Natten, en iransk högtid där man firar årets längsta natt. Det här är The Ritual of Yalda

The Ritual of Yalda

Ritual of Yalda infaller sig den 21 december i år, vid vintersolståndet, och har blivit en viktig social kväll där man samlas med dem man älskar, oftast i den äldste familjemedlemmens hus. Här äter man god mat och njuter av sommarens sista frukter, som tex vattenmelon och granatäpplen.

nyheter The Ritual of Yalda

Igår fick vi en sneak peek på Rituals pressevent inför den kommande lanseringen i Oktober där vi fick klämma, smaka och dofta på höstens produktnyheter.

event rituals

Under kvällen låg det stort fokus på att förklara att en ritual är något man gör för kropp och själ, något man tar sig tid till att göra med stor närvaro. Det behöver inte ske under en allt för lång stund utan en ritual kan handla om allt från att avnjuta en god kopp te till att tända ett ljus.

shower gel

Hela serien är baserad på essensen av lugnande granatäpple och den uppfriskande doften av vattenmelon – båda kända för sina antioxidanter och hudlugnande egenskaper.

nyheter rituals yalda

The Rituals of Yalda nyheter |

Produkterna som lanseras inför hösten består av en blandad kompott. Förutom dessa släpps också en stor presentbox.

Foaming shower gel 95 kr / 200 ml
Body Cream 195 kr / 220 ml
Fragrance sticks 260 kr/ 230 ml
Scentet Candle 225 kr / 290 gr
Bath Bombs 145 kr / 390 gr
Massage Candle 240 kr / 140 gr
Kitchen set 225 kr / 475 ml
Wishing box (önskebox) 195 kr
Tea 60 kr / 40 gr

quote rituals

Jag fick två direkta favoriter från kollektion som jag tycker är värda att titta lite extra på!

massageljus rituals

Massage Candle [klick].Om ni aldrig testat ett massageljus så vill jag verkligen tipsa dig om att prova! Jag har testat olika varumärken och det är verkligen en helt annan känsla än att bara använda en vanlig massageolja.

Hur använder man ett massageljus?

1. Tänd ljuset i 15-20 minuter så att det bildar tillräckligt med olja.
2. Blås ut och låt oljan svalna i 2 minuter.
3. Nu är oljan är klar att användas och värms till den perfekta temperaturen för huden.

wishing box

Wishing Box  [klick] är något jag varmt kan rekommendera. Ni som följt mig vet att jag varje år, på nyårsafton, skriver ner mina önskningar och mål. I samband med det skriver jag också en lapp med saker jag vill bli av med under följande år. Sedan bränner jag upp lappen!

Önskeboxen innehåller önskepapper med doftande oljor, tändstickor samt en skål som du kan bränna lappen i.

Hur gör man önskeritualen?

1. Riv ett papper från arket och skriv ner din önskan.
2. Vik papperet, tänd det och blås försiktigt så att papperet börjar glöda.
3. Placera sedan papperet i skålen och njut av oljorna som börjar dofta.

isastar

Isabell och jag skrev ner vår största önskan och brände sen lapparna i elden utanför eventet.

The Ritual of Yalda

I Yalda traditionen gör man sin önskan och öppnar sedan en bok som Poeten Hafez har skrivit. Iranier tror nämligen lika mycket på poeten som de tro på Gud. Den första dikten som de ser är tolkningen/svaret på deras önskan och visar huruvida den kommer slå in eller inte.

önskningar som går i uppfyllelse

Efter eventet fick vi därför med oss olika citat ur poetens diktbok. Jag ska inte avslöja mitt svar men jag tror det var en ganska så klockren tolkning av min önskan;)

Happy Yalda, vi längtar till lanseringen!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar