Äntligen har Anastasia Beverly Hills senaste ögonbrynsnyhet, Dipbrow Gel, nått Sverige! Nyheten är en liten efterföljare inspirerad av bästsäljaren Dipbrow Pomade fast i gel-format och igår var jag på Anastasias Master Class för att testa ögonbrynsprodukten!

DipBrow Gel Anastasia Beverly Hills

Min kärlek till ögonbrynsprodukter har alltid varit större än allt annat i sminkväskan och då jag gör ögonbrynskonsultationer på salong 1 dag i veckan testar jag en hel del nyheter både på mig själv och på mina kunder.

Anastasia Beverly Hills

Anastasia Beverly Hills var varumärket som tog brynprodukter till en helt ny nivå och drev hela branschen framåt via sociala medier för några år sedan. Det var faktiskt bland de första märkena som uppmärksammade mig på Instagram och tack vare dem växte både mitt konto och mitt brynintresse! Så när Anastasia uppdaterar brynsortimentet då lyssnar man!

DipBrow Gel

Dipbrow Gel, vad är det för något?

Dipbrow Gel är en högpigmenterad bryngel med en hållbar, vattenfast formula som används för att ta fram mer detaljerade och definierade bryn. Ögonbrynsprodukten ger full täckning och har extremt rika pigment. Bra att veta är att den inte är till för att fixera utan endast för att ge färg.

skillnaden dipbrow

Vad är det för skillnad mellan Dipbrow Gel och Dipbrow Pomade?

Dipbrow pomade kommer i en burk, har en fast gel-formula som stelnar och torkar in ganska så fort på huden. Dipbrow gel kommer i en “wand-förpackning” med borstapplikator och har en mer flytande gel formula som går att arbeta ut något längre innan den torkar. Båda produkterna innehåller mycket pigment och går att få heltäckande!

borste dipbrow gel

Vilken Dipbrow färg ska man välja?

Det finns hela 11 färger att välja mellan och det är i princip samma färger som på Anastasias övriga brynsortiment förrutom att Auburn är mycket rödare än den ursprungliga nyansen i sortimentet.

Ash Brown
Auburn
Blonde
Caramel
Chocolate
Dark Brown
Ebony
Granite
Medium Brown (denna har jag använt nedan)
Soft Brown
Taupe

Jag själv varvar mellan Dark brown (oftast vid festtillfällen), Taupe (kall vardagsfärg) och Medium Brown (varm vardagsfärg).

applicera browgel

Hur använder man Dipbrow Gel?

Tanken är naturligtvis att man ska använda borsten i produkten men då pigmenten är så starka så rekommenderar jag varmt att  jobba med en separat pensel tills man fått in rutinen. Jag kompletterar alltid med en snedställd pensel som har en borste på andra sidan när jag gör bryn. Det finns massa varianter av den typen av borste men Anastasias Duo Brush är nätt och smidig!

steg för steg dipbrow gel
Så här gör du:

1. Börja med att lägga din bas (tex foundation & concealer) eller go naturell!
2. Rama in brynet genom att använda en penna ( Brow wiz ), detta för att definiera formen något. Jag brukar börja med att applicera pennan längst med den undre brynkanten.
3. Dags att tona! Borsta in det du gjort mot brynets mitt för att undvika skarpa kanter.
4. Fortsätt att definiera brynet med pennan på ovansidan men spara den främre delen av brynet för att få en mjukare look.
5. Använd Dipbrow Gel tillsammans med en snedställd pensel för volym och färg. Måla på produkten med långa penseldrag i hårets växtriktning.
6. Avsluta looken med Dipbrow gelens borste för att verkligen definiera brynstråna ordentligt.

resultat dip brow gel

Recension | Mitt intryck av Dipbrow Gel

Ja, ja, ja! I like! Annars hade jag inte lagt så mycket tid på det här inlägget, haha. Det är en himla fin produkt som blir ett bra komplement för den som tycker Dipbrow pomade är för täckande. Personligen har jag upplevt att Dipbrow pomade har varit just det, för täckande och även lite för torr för min smak. Jag vet däremot att det är sååå många som älskar den! Därför blev jag lyrisk när de tagit fram en liknande variant fast i Gel! Den passar mig (och mitt bryntänk) så mycket bättre! Framför allt nu när den största bryntrenden [läs mer] handlar om att definiera utan att täcka! Jag upplever att den är extremt dryg och torkar lagom fort. Hur den beter sig i förpackningen återstår och se när jag vet hur produkten ter sig efter några veckors användande (I’ll be back).

Något minus?
Nja, det är mer en teknikfråga, tror jag. Det krävs ju alltid lite träning med en sån här typ av produkt så i början är det lite trilskigt med appliceringen (därav mitt användande av separat pensel) men det kommer ju med tiden.

Vad kostar godingen?

Priset ligger på 265 kr / 4ml >>Du hittar den här<<

DipBrow Gel Anastasia Beverly Hills nyhet

Tusen tack till Anastasia Beverly Hills Nordics & Presskontakterna som arrangerade ett jättefint event där vi fick känna och klämma på alla nyheter. Så inspirerande!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar