INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Sminkborstar är bland det roligaste jag vet inom smink. Varför? Jo, för när man väljer rätt typ av borste kan det förbättra tekniken och göra en markant skillnad i sminkningen. Idag tipsar jag om 3 sminkborstar som jag inte vill vara utan när jag sminkar för de gör allt så mycket enklare.

favorit penslar i sminkväskanIdag finns det riktigt bra sminkborstar i kit om man behöver hjälp att få en bra start i sin sminkrutin när det kommer till verktyg men vissa borstar är värda att köpa styckvis …

Bästa sminkborste concealer

Shade & Diffuse Eye brush

… Tex Shade & Diffuse Eye Brush som jag använder brutalt mycket och jag har flera stycken av den i mitt kit. Det är en paddelformad borste med två typer av syntetiska hårfiber som jag använder främst till concealer men den går minst lika bra att använda till ögonen. Varför jag gillar den så mycket är för att den har en kombination av korta, täta strån som är perfekt när du vill badda in något för att bygga upp färgintensiteten och sedan lite längre strån som gör sig extra bra när du vill svepa runt borsten för att blanda och tona färger.

Hur den kommer förfina din sminkning?
Jag tycker som sagt att den här borsten är guld att använda till concealer för den ser till att resultatet blir mer täckande MEN tunt!

1. Lägg lite av concealern på din handrygg, dutta lite produkt mot penselns täta/mörka del och jobba in den lite med hjälp av ett par penseldrag mot handryggen.
2. Badda sedan in produkten under ögonen för att täcka dom mörka ringarna.
3. Avsluta med att dra toppen på penseln (dom vita långa stråna), i en lätt, svepande rörelse lodrätt ner över stället du applicerat concealern på.

Pris | Du hittar på borsten för 319 kr på >>Lyko.se<<

 


Brush A23

Om du fortfarande använder en stor puderborste när du applicerar ett solpuder så ska du få lära dig något nytt! Att gå ner i storlek när du lägger den typen av produkt kommer göra massor för dig! Den här borsten från Anastasia Beverly hills är min to go borste så fort jag ska lägga highlighter eller contouring för den ser till att produkten ligger där den ska och ingen annanstans! Borsten blir ganska så fluffig efter ett tag och är perfekt att jobba med i cirkulerande lätta rörelser över kindben, panna och dekolletage. Det blir så snyggt!

Hur den kommer förfina din sminkning?
Resultatet av en lite mindre borste blir som sagt att din skuggning kommer ligga där den ska. Vill du tex markera dina kindben kommer skuggan ligga mer precis i din redan befintliga skugga istället för över ett stort område över hela kinden.

1. Svep penseln i ditt solpuder i cirkulerande rörelser, skaka av penseln mot locket så att löst puder släpper från toppen av borsten.
2. Börja långt bak på kindbenet och svep sedan penseln precis under benet (inte på) fram mot främre delen av kinden. Jobba i cirkulerande rörelser och svep hellre pudret uppåt lite över kindbenet snarare än neråt.
3. Kontrollera att du sveper pudret uppåt i slutet så att du inte ska stupa ansiktet. Formen liknar med andra ord en liten minibanan!

Pris | Du hittar på borsten för 335 kr på >>Lyko.se<<

Brushes 217S Blending

Sist ut så har vi Mac Cosmetics fin fina blending brush. En blending brush bör verkligen finnas i din sminkväska om den inte redan gör det! Den är idealisk för applicering av både puder- och krämformulas men särskilt bra när du ska blanda ut färger, särskilt uppe i globlinjen! Den här penseln är av jättebra kvalité, supertunn och fin i toppen och hjälper mig alltid att få ett kantfritt resultat på öfonskuggan.

Hur den kommer förfina din sminkning?
Om du ofta känner att ögonskuggan blir hård och inte så där mjuk i övergångarna så är det just en sådan här borste du ska använda. Lägger du tex en ljus skugga över ögonlocket och en mörkare i kanten så är den här penseln bra att byta till när du vill sudda in det mörka in en bit över det ljusa. Allt för att det ska se ”naturligt” ut i övergången.
1. Börja med borsten helt tom (ingen ögonskugga på) och dra den från den mörka ögonskuggan in mot det ljusa över locket.
2. När du är nöjd med suddningen kan du doppa borsten i en valfri ögonskuggsfärg precis mitt emellan dom två tonerna och täcka skarven. På så sätt får du en 3:e ton in i sminkningen utan att den blir för uppenbart stark.
3.  Borsta bort lite av skuggan på penseln (dra den mot en handduk tex) och gå in en gång till i sminkningen och sudda en extra gång.

Pris | Du hittar på borsten för 230 kr på >>Lyko.se<<

Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar