Alla torrisar som gillar glow, se hit! Kommer ni ihåg den här foundation godingen jag tipsade om förra året? För dig som söker efter en tunn mediumtäckande bas med mycket fukt, glöm inte Kerstin Florians Luminizing CC Creme!

Kerstin Florians Luminizing CC Creme

Det finns inget “värre” än att känna sig torr under en sminkning och perioden nu (mellan vinter och vår) kan skapa kaos i ansiktet. Okej, allt är relativt men om vi pratar sminkning så är det nog många som känner igen sig. Lösningen?

 Luminizing CC Creme

Antingen ser man till att använda massor av fukt / alternativt en riktigt bra primer under sin vanliga foundation eller så skaffar man sig en ny bas för just den här säsongen. Förra året testade jag Luminizing CC Créme för första gången under just den här perioden och jag älskade den lika mycket då som jag gör nu!

före och efter kerstin florian

Så vad är Luminizing CC Creme för något? 

En vegansk, lätt, återfuktande färgkorrigerande kräm från hudvårdsmärket Kerstin Florian som ger hyn lyster samtidigt som den jämnar ut hudtonen naturligt. I den finns aktiva växtextrakt (röd rabdosi och asiatisk klibbstjärna) som samtidigt verkar utjämnande på struktur och hudton.

färger cc creme kerstin florian

Vilka färger finns den i?

Luminizing CC Créme finns just nu bara i 3 toner vilket är lite trist men jag hoppas verkligen att de tar fram fler färger av den då jag tror många skulle uppskatta den! Vid en första anblick på tonerna som finns så känns samtliga nyanser ganska varma i tonen MEN samtliga blir faktiskt ganska neutrala när man väl smörjer ut den på huden.

Från vänster:

Porcelain – Fair/Ljus [klick]
Natural Beige – Medium [klick] (denna har jag på bilden)
Sand – Medium/tan   [klick]

cc foundation

Mitt intryck?

Det är lite svårt att se den fina lystern på före- och efterbilden men basen blir så fin på! Inget trolleri med retouch på bilderna utan det enda som gjorts är att jag ändrat ljuset en aning så att den har samma ljus som förebilden. Jag tok gillar lätta baser som låter huden andas…

…men samtidigt vill jag att produkten ska vara tillräckligt täckande så att det känns slätt och utjämnat ut. Annars finns det ju ingen mening med den. 🙂 Formulan täcker jättefint (mediumtäckande) samtidigt som den verkligen återfuktar huden. Den kan upplevas lite kladdig ibland (vilket jag som torris uppskattar) men är du noga med att fixera den med ett tunt puder så är det inga konstigheter. Däremot vet jag inte om du med oljig hy kommer uppskatta det lika mycket. Jag tror helt enkelt att detta är en produkt som är bäst för dig med torr-kombinerad hy.

Pris | 485 kr /50 ml  >>Du hittar den här<< 

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

1 Kommentar

  1. Åsa. Klemets Reply

    Älskar den här cremen i sand
    Så tråkigt hittar den inte att köpa.
    Tänk om man skulle kunna hitta något liknande.

Skriv en kommentar