En av de viktigaste och roligaste höjdpunkterna i jobbet varje år är #Daisy Beauty Expo – en mässa för skönhetsjournalister, Makeup Artister och Digitala influensers. Här kommer ett par highlights från årets besök!

Daisy beauty expo 2020Tidigare besök på Daisy Beauty Expo:
DB Expo 2015 | DB Expo 2017 | DB Expo 2018 | DB Expo 2019

En av Sveriges första skönhetsbloggare Kattis (@bjooti) och Sveriges främsta Nagelspecialist Frida Selkirk (@fridaselkirk)

Helgens Daisy Beauty Expo innebar två dagar med inspirerande kollegor, möten med ambitiösa entreprenörer/företag, spännande föreläsningar och en tjuvkik på kommande skönhetsprodukter.

Dag 1 startade med föreläsningar och middag! Kick Norman från Daisy beauty lyfte några av de aktuella myter som cirkulerar i skönhetsbranschen och stack sedan hål på allihopa. 😉

De flesta myter har vi lite koll på i skönhetsbranschen och en del får man liksom bara lära sig att “leva med”. Tex att parabener är jätte farliga (nope det är de inte) och att Clean beauty är det enda bästa (det är faktiskt inte alltid naturliga ingredienser är bättre en kemiskt framställda)!


400 personer var med och röstade på min Insta-story (@makeupbylina) under dagen. 71% har alltså 4 eller fler produkter i sin normala hudvårdsrutin idag, 29% använder 3 eller mindre!

Vi pratade lite om hur branschen utvecklats och att vi idag har en hudvårsrutin som “normalt” innehåller bra mycket mer än vad den en gång gjorde. Om man egentligen kollar på behovet, vad man egentligen behöver i hudvård, så är det endast rengöring, fuktkräm och solskyddsfaktor som krävs för att huden ska “klara sig”. Resten är produkter som “får dig att må bättre”.

skintology
Skintology’s rengöring The basic gentle foaming cleanser är nominerad i årets Daisy Beauty Awards!

Föreläsning 1 | Skintology
Vi lyssnade på hudvårdsföretaget Skintology som startade upp 2018 i Sverige. När jag sitter i publiken och lyssnar på de två grundarna Maria Lund (Cosmetic Scientist) och Lill Andersen (Certifierad Hudterapeut) känns Maria väldigt bekant. Inser snabbt att det är en kollega som jobbade extra hos mig i sminkbutiken på Norrlandsgatan…för 10 år sen!

skintology rengöring På mässan fick jag ett eget serum, anpassat efter min egna hud!

Under de senaste 10 åren har hon bland annat hunnit med London i 6 år och har under 4 år utbildat sig till Cosmetic Scientist. Nu utvecklar hon egna produkter tillsammans med Lill baserad på noggranna tester och framtagningar i labbet. Vi alla blev så imponerad av hennes kunnighet under föreläsningen och jag själv satt extra stolt och lyssnade! Ser så mycket fram emot att testa produkterna!

Läs mer om: Lina Tipsar | Skintology Stockholm

Föreläsning 2 | N.C.P Olfactives
Vi lyssnade på doftmärket N.C.P Olfactives som för ett par år tillbaka grundades av fyra vänner, där i bland filmstjärnan Noomi Rapace! De startade märket med att ta fram ett par unika och sofistikerade dofter som går att kombinera med varandra. Att kombinera parfymer, så kallad “layering“, är ju riktigt smart då man kan blanda sin egen doft baserad på sina personliga preferenser.

Nyheten för i år är att N.C.P även ger sig in i hudvårdsvärlden och lanserar egen hudvård i kategorierna Cleans, Boost och Care! Jag blev lite extra nyfiken på deras dagkräm, makeupborttagning och natt-booster! Jag ska grotta ner mig lite extra i deras hudvård och återkommer med länk till ett separat inlägg längre fram. Spännande!

Dag 2 | Daisy Beauty Expo

Innan det var dags att kavla upp ärmarna för mässan mötte jag upp vännerna och kollegorna Mona och Isabelle för frukost! Sedan började dagens äventyr…


Frida Selkirk, jag och Fotograf Sara Arnald!

…som det doftades, testades, pratades!


Bild lånad av Isabelle

En av favorit-montrarna var Pixi Beauty som firar 20 år av Glow i år!

Här ser du några av deras bästsäljare som fått en hel del priser genom åren!

På mässan fick jag möjligheten att blanda till mitt egna doft-mist. Jag valde en doft av Gurka och Bergamot!

lastswab sverige

Årets snackis på mässan var utan tvekan företaget LastObject! De har tagit fram produkten, LastSwab, ett återanvändbart, hållbart och sanitärt alternativ till bomullspinnar och tops…detta känns helt rätt i tiden!

återanvändbar tops
LastSwab går att använda upp till 1000 gånger och minskar därför konsumtionen av engångs-tops!

Är det inte genialiskt att ta fram en produkt som ersätter tusentals bomullspinnar för engångsbruk? Jag är så exalterad över den här produkten så jag vet inte vad jag ska ta vägen. Den kommer att användas extremt mycket av mig på mina brynkonsultationer då jag själv gjort av med tusentals tops vid färgning av ögonbryn!

Läs mitt inlägg: LastSwab | Ett hållbart alternativ till tops

 elemis superfood

I Elemis monter fick vi bland annat känna och klämma på lite nyheter och till min stora glädje fick jag se att deras Superfood serie (läs tidigare inlägg här) som jag älskat (och hyllat) nu släpper två stycken nykomlingar! Ser så mycket fram emot dessa!

bareminerals poreless
Bild lånad av Isabell!

Bareminerals släpper bla en ny hudvårdsserie med probiotika som fokuserar på att reducerar porer! Bra där!

first aid eye mask

Biomed är nytt för mig men den här krabaten, First Aid Eye mask, ska jag se till att införskaffa till frilansväskan på direkten! Detta är en hypoallergen ögonmask som lugnar, återfuktar och dämpar besvär såsom brännande känsla och stramhet runt ögonen. perfekt för dig med atopisk eksem tex. Wow vilken textur!

depend

Depend montern var något utöver det vanliga som alltid och bjöd på härligt nagelsnack och fix! Jag passade på att “laga” en trasig nagel hos en av deras nagelterapeuter!

Här ser ni två av våren kommande it-färger enligt Depend’s egna Beatrice Gull!

ardell ögonskuggor

Ardell släpper en ny ögonskuggspalette med 15 skuggor (finns fler toner) och denna gång blev jag faktiskt imponerad av pigmeneten! Med tanke på att priset endast ligger på 189kr för 15 skuggor tror jag att denna kommer sälja som smör i solsken. Bra jobbat Ardell!

Magnetic Liner & Lash  Dessutom har de precis lanserat sina Magnetic Liner & Lash fransar som är ett kit innehållandes en magnetisk eyeliner och återanvändbara magnetiska lösögonfransar!

Eyelinern har nämligen en högpigmenterad, magnetisk gelformula som ska skapa en skarp och vattenfast linje som håller fransarna på plats! What! Detta måste jag testa inom kort! Jag föll för fransen som heter Demi Wispies (<-du hittar den här)!

daisy beauty magazine 2020
Daisy beauty har ett eget magazine – Väldigt bra tidning om man är intresserad av skönhet!

Vilken dag! Det är ju helt omöjligt att nämna alla utställare som man fick träffa under dagen men oj vad lärorikt det är varje år! Nu är jag så peppad och jag ser fram emot allt som ska testas och utvärderas under de kommande månaderna!

Tack Kicki & Sam som tillsammans med sitt team byggt upp en fantastisk plattform genom Daisy Beauty. Vilket arbete ni lägger ner för att inspirera oss och föra oss samman! Längtar redan till 2021!

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar