ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Hur stylar man en page? Vilka produkter och verktyg passar till kort hår? Hur gör du för att få volym från botten? Idag betar jag av några hårfrågor som jag fått på Insta Story och visar hur jag tar hand om min pagefrisyr!

såhär stylar du en page på olika sätt!
Hårets ton ser lite olika ut då bilderna är tagna på olika dagar och tider!

Att klippa av mitt hår i en pagefrisyr är bland de bästa jag gjort! Men kort hår är inte alltid lätt att styla … tror man … tills man lär sig knepen! Idag tänkte jag visa mina bästa stylingtips på hur jag tar hand om min page – från att håret är nytvättat/blött till hur jag stylar ett 3 dagars otvättat hår!

Inlägget är gjort som ett komplement till ett inlägg på min Insta Storys så vill du se mig prata, visa och styla lookerna i en video så kilar du in på min Instagram ikväll!

Men vad är en page?
Den klassiska pagen kännetecknas egentligen av en halvlång längd som är symmetriskt klippt, rakt fallande och med mycket glans. Det finns massor av varianter av looken där längden når någonstans mellan hakan och axlarna och du kan styla den både lockig, rak eller rundad! Jag gillar den lite busigare varianten.

Vem passar i en page?

Frisyren passar dem allra flesta (Tips! Ju rundare ansikte ju längre längd) och kräver inte allt för mycket jobb. Du kan ha vilken färg du vill och både välja en mitt- eller sidbena beroende på vad du gillar!

page stylat med fön
Dag 1 stylar jag håret i en lite mjukare page med fön.

Dag 1 nytvättat hår – Så här stylar du pagen direkt efter tvätt

Mitt första tips är att schamponera håret två gånger vid tvätt! På så sätt får du håret ordentligt rent i botten och du slipper tvätta håret så ofta (försöker hålla mig till var 4:e dag)!

(ÖVERKURS: Ibland använder jag en “Volume infuser” ett så kallat serum som man blandar ut med schampot (i runda nr två). Detta masserar du in med fokus i botten för att få en hjälp på traven med volym vid föning. I så fall skippa steg 3.)

 

  1. Borsta igenom det handdukstorkade håret med en bra borste för blött hår.
    Wonder midi brush, HH Simonsen | 159 -199 kr
  2. Börja styla med ett “leave in balsam”! Innehållet återfuktar och ger håret värmeskydd inför föning!
    Brilliance & shine, Oribe | 595 kr
  3. Använd sedan en produkt som ska hjälpa till att skapa naturlig volym och textur i botten av håret (tex saltvatten el mousse). Fokusera på rötterna och på mitten av längderna.
    Soft Wave Spray, R+Co | 339 kr
  4. Föna sedan håret upp och ner tills det nästan är torrt.
    Upbeat Collection Helios neo-mint hair dryer, GHD |  1999 kr
  5. Sätt upp halva håret och gå igenom håret med en rundborste och se till att håret (och speciellt topparna) rundas inåt.
    Ceramic Vented Radial Brush (45mm) Size 3, Ghd | 279 kr
  6. När håret är fönat sprayar jag sedan ett textur spray i håret för extra stadga och textur!
    Texturizing Hair Spray, Oribe | 535 kr

Läs också: Mina 8 bästa texturspray för volym i håret

 

page stylat med rundborste
Dag 2 stylar jag håret i en lite tuffare page med värmeborste.

Dag 2 otvättat hår – Så här stylar jag min pagefrisyr dagen efter

Dagen efter brukar håret vara rätt så ok att styla då det är relativt fräscht efter gårdagens tvätt. Här brukar jag gå direkt på stylingen och ta bort ev sovmärken, virvlar och sedan fokusera på att böja håret inåt.

  1. Använd ett torrschampo för att fräscha upp håret i botten.
    Invisible Cleanse Dry Shampoo, Martinsson King  | 275 kr
  2. Förbered håret för omstyling genom att spraya ett fuktgivande spray som återaktiverar gårdagens stylingprodukter, samtidigt som den vårdar och skyddar mot kommande värmeverktyg.
    Gold Lust Mystify Restyling Spray, Oribe  | 519 kr ÄLSKAR!
  3. Styla sedan håret med en rundborste. På så sätt får du tillbaka volym och “rundheten” i pagen. Rulla håret inåt för att få runda toppar och gör tvärtom på luggen!
    Magic Style Brush 38, OBH Nordica Björn Axén  | 695 kr
  4. Om du behöver fixera frisyren något så avslutar du med ett hårspray som fortfarande tillåter dig att röra runt i håret. Vill du fixera för fest? Då använder du ett hårdare fixeringsspray.
    Smexy firm hold hairspray, Martinson King | 275 kr (Mjuk / flexibel men med stadga)
    Hairstay Firm Finishing Spray, Kms  | 249 kr (Snabbtorkande fixeringsspray med maximal stadga)

page stylat med plattång
Dag 3 stylar jag håret med hjälp av en plattång för att få lite lockar!


Dag 3 otvättat hår
– Så här stylar jag min page innan tvätt/vid smutsigt hår.

Dag 3 har jag ganska mycket virvlar och sovmärken. Dessutom har jag vid det här laget ganska så mycket produkter i håret så looken känns lite mer stökig och busig. Här väljer jag att följa hårets humör genom att göra det lockigt och lite mer rufsigt!

1. Borsta igenom håret och spraya ett lite starkare värmeskydd med mycket fukt över hela håret. Denna ger väldigt fin glans och en super sensuell doft! (Mystify Restyling Sprayen från Oribe funkar fint också)
Thermal Protection Spray, Philip B | 349 kr
2. Sätt upp halva håret så du lättare kommer åt underhåret och gå direkt på ett värmeverktyg, locktång eller plattång, beroende på vilket mood du har.
Upbeat Collection Platinum+ cobalt blue styler, Ghd | 2559 kr
(ROD Vs4 Curling Iron, HH Simonsen | 1299 kr )
3. Ta ungefär varannan passé och locka håret bort från ansiktet. Spara gärna topparna av håret så känns looken mer vild och modern.
4. Till sist använd ett lätt och flexibelt hårspray som ger glans och stadga för att skapa en rufsig textur och som ger intrycket av en ofixad look. (Denna är mycket blötare och fuktigare än tex texturizing sprayen.)
Bedroom Hair, Kevin Murphy | 289 kr lite

Hoppas du har fått lite ny inspiration till hur du tar hand om din pagefrisyr! Har du tips och ideér? Tipsa gärna i kommentarsfältet! <3

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Mycket snygg frisyr, men det är inte en page. En page har rakt eller lite inåtlockat hår på sidorna, längre i nacken och framför allt ALLTID en rak tvärklippt lugg som när ner till ögonbrynen. Det är det man känner igen pagefrisyren på. Utan luggen – ingen page!

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Stefan! Om du syftar på Originalfrisyren “pageboy haircut” som den moderna pagen inspirerats av så förekommer det ofta en tvärklippt lugg, helt korrekt. Den moderna klippningen av en modern page kan däremot se ut på olika sätt och varierar i både klipp och längd samt förekomma med eller utan lugg. 🙂 Allt gott! /Lina

Skriv en kommentar