Ingen sommar utan solskyddsfaktor! SPF borde vara en självklarhet för oss men trots ökningar av solskador och pigmentfläckar i ansiktet slarvar vi i solen. I dagens inlägg tipsar jag om mina 7 bästa solskydd för ansiktet! (Spana i slutet av inlägget för en uppdatering 2021)

bästa solskydden till ansiktet


Solkrämer är något som blivit både viktigare och roligare
för mig med åren och är det något solskydd jag är lite mer noggrann med så är det solskyddsfaktor som är anpassat för ansiktet! Det är absolut det första du ska prioritera om du vill undvika pigmentfläckar (hyperpigmentering) och för tidigt åldrande!

Ansiktet är vårt mest synliga parti på kroppen och jag kan faktiskt inte ha vad som helst i ansiktet för det är så lätt att jag får prickar och finnar av de olika solkrämstexturerna (ett fenomen som inte är allt för ovanligt när det kommer till solskydd).

Kan jag fortfarande bli brun om jag använder solskydd?
Ja, absolut! Att använda solskyddfaktor innebär inte att du inte blir brun … det tar bara lite längre tid och detta är bra då huden får tid på sig att bygga upp melaninet (det som ger den bruna färgen).

Det finns olika sätt att sola på och att sola smart är verkligen A och O om du vill att solbrännan ska vara både hälsosam och sitta länge på din hud!

Läs också: “Sola smart | få en hälsosam och hållbar solbränna”

 



Mina 7 bästa solskydd till ansiktet – Budget till Lyx

 

Anti Age & Anti Pigments Cream Spf30, Nivea | 105 kr 50 ml
Daily uv face mousse spf30, Evy | 159 kr 75 ml
Protective Anti-Wrinkle Cream Face SPF30, Decléor | 279 kr 50 ml
Sun Dry Touch Sun Care Face Cream Spf30 , Clarins | 295 kr 50 ml
Anti aging Facial Sun Mist SPF50+, Mesoestetic | 695 kr 60 ml
Sun 30+ experts pro cream, Shiseido | 450 kr 50 ml
UV Bronze Face Spf 50+, Filorga | 425 kr 40 ml

 Nedan hittar du recensionerna på alla 7 solkrämer!

bästa budget spf solskydd ansikte

1# Anti Age & Anti Pigments Cream Spf30 | Nivea

Vad är nu detta för bra produkt?
Här har du en av mina upptäckter i år! Nivea är ju bokstavligen talat en solklart budgetalternativ som håller extremt bra kvalité till ett bra pris! Den här produkten är speciellt framtagen för känslig hud och fokuserar på Anti-Age och Anti-Pigments! Den innehåller naturliga antioxidanter, UVA/UVB-filter, är dermatologiskt testad och ska även minska risken för solallergi. Du blir mjuk och smidig och så doftar den ju nostalgiskt! Varma rekommendationer frö dig som vill hålla dig runt 100-lappen!

Pris | 105 kr  50 ml  >>Du hittar solskyddet här<<

evy budget solskydd

2# Daily uv face mousse spf30 | Evy

Vad är nu detta för bra produkt?
För dig som gillar skumversioner så måste du testa EVY! Den är relativt kladdfri, är transparent (lämnar ingen vit hinna) och täpper inte till porerna. Den är med andra ord mild samt allergitestad och formulan ska även dämpa inflammationer, motverkar soleksem och lämpa sig utmärkt för dig med eksem eller acnehy (funkar på alla hudtyper).

Innehåll?
EVYs ansiktsmousse innehåller bla C- och E vitamin, hyaluronsyra och kollagen samt flera vårdande ingredienser som hjälper till att förebygga pigmentfläckar och för tidigt åldrande orsakat av solen.


Pris |
189 kr 75  ml  >>Du hittar solskyddet här<<

 

3# Protective Anti-Wrinkle Cream Face SPF30 | Decléor

Vad är nu detta för bra produkt?

Aroma Sun Expert serien från Decléor är en solserie i kräm som jag använt flitigt sedan 2018! Jag kan säga att den här solkrämen hade jag kunnat betalat mer för! För dig som vill ha en krämigare känsla (om du är torr) så kan jag rekommendera denna! Serien funkar på alla hudtyper och återfuktar huden ordentligt så att solbrännan ska sitta längre. Produkterna innehåller både UVB- och UVA-skydd och förpackningarna känns enkla och syns snabbt i väskan på sommarens utflykter! Det bästa av allt? Doften!! Solprodukterna doftar verkligen sol … helt underbar!

Pris | 279 kr 50 ml >>Du hittar solskyddet här<<

clarins solskydd ansikte 30 spf

4#  Sun Dry Touch Sun Care Face Cream Spf30 | Clarins

Vad gör Clarins solskydd bra?
Det här är också en av mina upptäckter i år och jag blev glatt överraskad av både konsistens och doft! Texturen är superlen och nästan smälter ner på huden (likt shiseido’s) men ger samtidigt en torr/matt känsla som jag gillar massor! Doften är sååå härlig, något exotiskt likt en blandning av papaya och ananas (enligt min egen doftnäsa). Otroligt härlig på!!

Vad innehåller den?
Clarins egna Multi-Skydd:
SunFilterComplex: en kombination av solfilter för att ge optimalt skydd mot UVA/UVB. SunPlantComplex: extrakt av senna, platan, olivträd, baobab, ärta och aloe vera (förebygger synliga tecken på åldrande och uttorkning)

Pris | 295 kr  50 ml  >>Du hittar solskyddet här<<

filorga solskydd spf

5#  UV Bronze Face Spf 50+ | Filorga

Varför ska du spana in Filorga?
Filorga är också en nyhet för mig i år och jag har varit så nyfiken på deras solprodukter då hudvården imponerat massor på mig! Uv-Bronze Face har en unik “non oily” textur som ger en matt finish och den innehåller både UVA och UVB skydd. Texturen är vattenresistent och har en blomdoft som jag inte kan sätta fingret på (tänk lite maskrosdoft). Den är med andra ord lite mer sofistikerad och inte lika söt/exotisk som de andra.

Pris | 425 kr  40 ml  >>Du hittar solskyddet här<<

 

shiseido bäst solskydd spf

6# Sun 30+ experts pro cream | Shiseido

Varför jag tycker att det här solskyddet är en bra investering?
Med tanke på hur förälskad jag blev i Shiseidos solskydd förra året när jag var i Portugal på surfsemester så var jag helt säker på att årets upplaga skulle vara minst lika bra!

Ny teknologi – vatten- OCH värmetålig!
Den nya versionen håller samma vattenfasta och silkeslena textur som tidigare men årets upplaga är ett responsivt solskydd och bygger på synchroshieldtm – technologin som även är värmetålig! Med enklare ord är solskyddet bland de första produkterna som anpassar sig efter din omgivning genom att höja skyddet när det blir nödvändigt (hur det nu går till).

Export Sun Protector är iaf en antioxidant, innehåller en anti aging effekt och sjunker in snabbt i huden samtidigt som den håller dig återfuktad! Ett av de bästa solskydden jag haft utan att överdriva!

Pris | 450 kr  50 ml  >>Du hittar solskyddet här<<

Läs mer om förra årets upplaga i  Månadens Favoriter | Juli 2019
 

7# Anti aging Facial Sun Mist SPF50+ | Mesoestetic

Varför är detta en grym SPF till ansiktet?
Sist men inte minst så har vi dyrgripen! Detta är en ansiktsmist med högt solskydd (SPF 50+) som har en osynlig finish som passar alla hudtyper! Misten är dermatologiskt testad, vattenresistent och kommer i en grym resestorlek som smidigt får plats i väskan. Varför jag älskar den är för att du snabbt kan spraya den över ansiktet (även uppe på ditt smink utan att sminket förstörs) och den doftar så neutralt och fräscht … som om det vore en del av din hudvård! Grym!

Hur använder du den?
Skaka produkten före användning och spraya misten ca 10-15 cm från ansiktet – ovanpå sminket eller direkt på huden. Det bästa resultatet får du om du applicerar den minst en halvtimme före solexponering så att den hinner sätta sig.

Pris | 695 kr  ml  >>Du hittar solskyddet här<<

 

Uppdatering! Nyheter som testats och gillats 2021

360º Pigment Solution Fluid SPF 50


360º Pigment Solution Fluid SPF 50 | Heliocare

SPF med Niacinamide till ansiktet som förebygger pigmentfläckar!

Heliocare är för mig helt nytt och imponerade med sin formula! Det här solskyddet kommer i en tunn fluid, känns lätt på huden och fokuserar på att jämna ut hudtonen samt förebygger nya pigmentfläckar. Sammansättningen består av Heliocares patenterade antioxidant Fernblock som tillsammans med flera andra verksamma antioxidanter samt niacinamid minimerar befintliga pigmentfläckar och hämmar uppkomsten av nya.

Vem passar den?
Ger ett komplett skydd mot skadliga effekter av UVA- och UVB-strålning, synligt ljus (HEV) och infraröd strålning (IR). Sammansättningen bidrar även till att reparera solskador. Passar alla hudtyper. Icke-komedogen. Vattenresistent.

Hur använder du den?
Applicera ett jämnt lager i ansiktet och se till att återapplicera efter 2 timmar eller/efter bad för fullt skydd.

Pris | 349 kr >>Du hittar den här<<

 

 

makeupbylina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Monica Yngbäck Reply

    Jag har köpt Shiseido’s och håller med, den är grym ??? Har även köpt till den kroppen också, den håller vad den lovar, i världsklass!! Men jag upplever att den är lite ”odryg”, försvinner lite innan man hunnit smörja runt ? (men kanske det som är lite poängen ?)Tack för alla dina underbara tips ?? Glad sommar!

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Vad roligt att du tycker samma! Älskar Shiseidos texturer, det ger en sån härlig känsla på huden! Ja, precis! Det är ju oftast baksidan av något man tycker om … när det används flitigt så tar den slut fortare, haha. Den är däremot värd det!! Stor kram och så kul att du följer här på bloggen! Kram Lina

Skriv en kommentar