INLÄGGET ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Solskyddsmisten har blivit en omtalad favorit inom hudvård tack vare sin lätta applicering och uppfriskande känsla. Det bästa är att den kan användas över makeup samtidigt som den ger ett effektivt skydd mot solens skadliga strålar. Här får du tips på tre favoriter i olika prisklass!

Varför ska du investera i ett solskydd i mistform?

Är du lite sämre på att använda solskydd generellt eller vet om att du kanske borde återapplicera ditt solskydd lite oftare än du gör så är ett solskydd i mistform en praktisk lösning! Jag använder en solskyddsmist främst som ett komplement till min vanliga spf-kräm för att jag tycker det är en otroligt smart lösning för att jag ska kunna återapplicera solskyddet under dagen när jag har smink på mig. På så sätt kan jag njuta av solen med gott samvete på lunchen!

Fördelarna med en mist:

Lätt applicering:
En solskyddsmist är lätt att applicera genom att helt enkelt spraya den över ansiktet. Spraya misten ca 10-15 cm från ansiktet och spraya i drygt 8 sekunder för att få rätt mängd solskydd. Den absorberas snabbt utan klumpar eller fläckar och tar som sagt ingen tid att applicera. Perfekt om du är en person som är på språng eller har en hektisk livsstil.

Fräsch och uppfriskande:
Solskyddsmisten ger en svalkande och uppfriskande känsla på huden. Den har som sagt en lätt konsistens och känns varken klibbig eller oljig. Vissa mistvarianter kan även innehålla ingredienser som lugnar och återfuktar huden!

Effektivt skydd:
Trots sin lätta konsistens ger solskyddsmist ändå ett effektivt skydd mot skadliga UVA- och UVB-strålar. Den bildar en osynlig barriär på huden som blockerar och reflekterar solens strålar. Detta minskar risken för solskador, solbränna och tidigt åldrande av huden.

Praktisk för användning över smink:
En av de bästa fördelarna med solskyddsmist är att den kan användas över smink. Du kan enkelt spraya den över ditt smink utan att förstöra det. Detta gör det lätt att upprätthålla skyddet även när du har smink på dig.

 

 1.  Garnier, Ambre Solaire Over Makeup Super UV SPF50 | 129 kr 75 ml
  I budgetkategorien så gillar jag ansiktsmisten från Garnier. Doftar gott, ger ett bra solskydd och känns lätt både under och ovanpå makeupen. Framtagen för känslig hud och funkar även på dig med lite mer kombinerad hud. Vill du dock ha en matt finish och är fetare i huden, skulle jag rekommendera nr.2!
 2. La roche-posay, Anti Shine Mist SPF50+ | 209 kr 75 ml
  En ny favorit som funkar både alla hudtyper, från den känsliga till den som upplever sig fet eller oren i huden. Känns sjukt lätt och ger huden en omedelbar fräsch känsla. Kvalité, kladdar inte och upplevs semi-matt i sin finish. Är du väldigt torr eller vill ha en mer fuktgivande och glowig finish så rekommenderar jag nr.3!
 3. Mesoestetic, Anti aging Facial Sun Mist SPF50+ | 695 kr 60 ml
  Min lilla dyrgrip som jag älskat i flera år! Detta är en ansiktsmist med högt solskydd (SPF 50+) som har en osynlig finish som passar alla hudtyper! Misten är dermatologiskt testad, vattenresistent och doftar gott men neutralt. Känns verkligen som en del av min hudvård och tycker den är grym!

 

Har du testat att använda ett solskydd i mistformat? /Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Det är ett fantastiskt komplement!! Går så snabbt och fungerar när som under dagen 🙂

Skriv en kommentar