Har du svårt att välja ögonbrynsprodukt? Idag finns ungefär 7 olika kategorier av produkter till brynen och i detta inlägg ska vi reda ut skillnaden mellan två av dem. Vad är det för skillnad mellan bryngel och brynvax?

Detta är skillnaden mellan en Bryngel och ett Brynvax

Produkterna har faktiskt en ganska så snarlik funktion men det som utgör den främsta skillnaden är texturen, stadgan och appliceringen:

En Bryngel fungerar lite som ett “hårspray” på brynen då produkten är fuktig vid applicering och stelnar efter en stund (fixerar). Gelen appliceras antingen ensam eller efter dina ögonbrynsprodukter och finns tillgänglig i både färg och i transparent formula. Den passar utmärkt på dem flesta men speciellt till dig som har ett mjuka brynstrån och vill ett naturligt och snabbt resultat.

En Brynvax fungerar lite som en stabil vaxgrund/primer som mer hållbart fäster dina brynstrån samt håller din brynsminkning på plats utan att egentligen stelna helt (grundar). Brynvaxet appliceras antingen ensamt eller innan dina ögonbrynpodukter. Den passar utmärkt på dem flesta men speciellt för dig som har ett par tjockare brynstrån, som är svåra att tämja, samt för dig som vill ha en brow-lift effekt!

Nedan hittar du skillnaden mellan produkterna i detaljnivå och även en förklaring på hur du använder dem och vilka produkter som blivit mina favoriter!


Bryngelen är en av de absolut populäraste produkterna att använda då det är bland det enklaste sättet att få fram färg, stadga och fyllhet i brynen.

Bryngel

Varför ska du använda en ögonbrynsgel?
Syftet med att använda en ögonbrynsgel är främst för att hålla ögonbrynshår på plats. Du kan använda gelén för att forma dina ögonbryn, för att få mer volym/färg och för att rikta håren i en viss riktning. Ögonbrynsgelén har en gel-konsistens som sedan torkar in och blir något stel. Den finns i färg eller som transparent och produkten kommer oftast i en liten förpackning tillsammans med en mindre borste, likt en mascara.

Vem passar den?
Alla! Bryngel är perfekt för dig som vill styra och lyfta dina ögonbryn på ett så naturligt sätt som möjligt.

Så använder du en bryngelé
Då gelén är fuktig vid applicering och sedan stelnar så är det dumt att börja med den om du ändå tänkt fylla i ögonbrynen något. Börja därför med sminket och avsluta sedan med gel för att “fixera” brynen:

1. Borsta brynen med gelén i den riktningen du vill att brynstråna ska peka mot. Man kan antingen lägga litegrann för att bara fixera brynprodukterna under eller så borstar du in ganska mycket gele för att få brynen mer fluffiga och fylliga.

Fördelarna med att använda en bryngelé?
Av alla dem ögonbrynsprodukter som erbjuds på skönhetsmarknaden idag så är bryngelén en av de absolut populäraste produkterna att använda. Det är det enklaste sättet att få fram färg, stadga och fyllhet i brynen utan att lägga allt för mycket tid!

 

Bäst i test | Tips på mina Ögonbrynsgel favoriter

Transparenta:

1. Xbrow Gel, Xlash | 129 kr
2. 24-Hour Brow Setter Gel, Benefit Cosmetics | 349 kr
3. Infinity Power Brows Brow Gel & Mascara Clear, LH Cosmetics | 259 kr
4. Strength & Length Serum Infused Brow Gel Clear, bareMinerals | 275 kr
5. Control Freak Clear, Nyx Professional Makeup | 99 kr


Tinted / färgade:

1. Xbrow Gel, Xlash | 129 kr
2. Infinity Power Brows Maximum Hold Tinted Brow, LH Cosmetics | 259 kr
3. Boy Brow, Glossier | 140 kr
4. Brow Artist Plump & Set, Loreal Paris | 129 kr


Brynvaxet har fått sig ett uppsving efter den så kallade “brow lift” effekten som trendar just nu. En del gör det permanent på salong, en del väljer att styla dem så dagligen.

Brynvax

Varför ska du använda en ögonbrynsvax?
Syftet med att använda en ögonbrynsvax är för att få en maximal stadga på okontrollerade bryn samt för att få en så kallad “brow lift effekt” som innebär att du får ett omedelbart lyft genom att styla brynstråna uppåt. Ögonbrynsvaxet har en klistrig/vaxig konsistens och produkten kommer oftast i pennform, burk eller i en liten mascara-liknande förpackning.

Vem passar den?
Alla men framför allt för dig som har ett par tjockare brynstrån, som är svåra att tämja eller som växer “åt fel håll”.

Så använder du ett brynvax:
Då produkten är vaxig och verkligen får med sig samtliga hår i den riktningen du stylar dem åt så är det mer fördelaktigt att applicera den innan ditt brynsmink:

1. Borsta upp en liten mängd av Brow Freeze med hjälp av en brynborste (Duo Brush Nr 12). Arbeta sedan in produkten något på borsten genom att dra den fram och tillbaka i lockets baksida.

2. Borsta sedan igenom vaxet genom dina ögonbryn i uppåtgående rörelser och tryck försiktigt stråna mot huden. Borsta brynen i önskad riktning för att fixera dem!

3. Vill du ha dem riktigt “slickade” mot huden (som ett brow lift) så kan du använda dig av metallhylsan på Duo Brush Nr 12 för att pressa upp och skulptera brynen i önskad form och lägg stråna platt mot huden.

4. Önskar du sedan fylla i något glesa områden i brynen så kan du efter detta följa upp med en brynskugga eller en brynliner/penna föra att få ökad definition.

Fördelarna med att använda ett brynvax?
Ska du få dina ögonbryn att “peka uppåt” en hel dag utan att de ändrar form så är brynvaxet den mest fördelaktiga produkten. Det är kanske inte det enklaste sättet men absolut det mest hållbara för att kontrollera hår som vanligtvis inte går att kontrollera! Dessutom ser vaxet till att hålla brynprodukterna på plats, lite som en primer.

Bäst i test | Tips på mina Ögonbrynsgel favoriter

1. Depend, Brow Lift Illusion Styling Wax | 149 kr (länk lyko)
2. Browgame Cosmetics,  Instant Brow Lift Wax | 219 kr (länk lyko)
3. Brow Freeze, Anastasia Beverly Hills | 265 kr (länk lyko)
2. West Barn Co Soap Brows | 176 kr (länk lookfantastic)

Hoppas nu att det blev lite lättare att välja rätt brynprodukt! Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Hej, jag köpte brow freeze efter jag sett det här på din blogg så tack för tipset🥰 Men hur gör du för att rengöra själva borsten efter användning?

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Hej Malin! Vad kul att du testar den, hoppas du är nöjd! 🙂 Jag sköljer faktiskt bara av borsten med vatten mellan varje gång. Funkar utmärkt! Någon gång då och då kör jag med “Yes diskmedel” också! Lycka till!

Skriv en kommentar