Imorgon går jag in i vecka 24 och tänkte att det kanske äntligen är dags att reflektera lite över hur livet som gravid har varit hittills här på bloggen. 🙂 Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur fort tiden skulle rulla på …


Just nu. Bebisen, som vi i början kallade “räkan”, är nu alldeles för stor för sitt tidigare smeknamn. Ca 60 % av graviditeten är avklarad och i början av den här veckan är den redan 28 cm och väger ca 565 gram vilket känns helt overkligt! Vår bebis … 40% kvar!! Nu har man dessutom börjat skapa sig en slags relation till personen som finns där inne i magen. Jag känner av när bebisen är vaken och när den sover. Njuter och förbluffas över kraften i sparkarna som bara ökar och ökar (kände första sparken v.20).


Veckorna hittills. Livet som gravid är verkligen en upptäcktsresa, fantastiskt på så många plan och jag både njuter och förundras över hur kroppen förändras och anpassar sig. Däremot så har det inte varit någon dans på rosor. Detta är ju så olika för alla men för mig har det varit ganska så tufft då jag tampats med väldigt mycket illamående, yrsel och ryggont, något som är tufft när man har ett socialt jobb som också kräver att man är kreativ både fysiskt som mentalt. Jag försöker däremot fokusera på att allt är övergående och att det är så många som gått igenom det här fast tusen resor värre än mig. Dessutom kommer det vara värt allt för den som växer där inne i mig. Vi får hoppas att v.24 blir lite ljusare och att jag kommer få må lite bättre. 🙂

En sak är i alla fall säker. Det där glowet “man skulle få” runt vecka 20 som alla pratar om har INTE infunnit sig! Så är det någon som tycker att jag strålar så kan jag meddela att det är smink. 😉

Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar