INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, KICKS, ÅHLENS, SKINCITY & SEPHORA.

En ny säsong fylld med inspirerande makeuptrender är på ingång och vi är så redo att frossa bland nya skönhetsknep. Här har du dem hetaste sminktrenderna och produkterna som du garanterat kommer vilja bära hösten 2021!

Bild från Paris Fashion week – Christian Dior Haute Couture Fall/Winter 2021/2022 (Photo: Thierry Chesnot Getty Images)

Under Hösten/vintern 2021/2022 kommer vi vara mer fokuserade på hår, smink och naglar än någonsin tidigare! För efter en omvälvande tid börjar vi äntligen fyllas av hopp inför en ny säsong fylld med färg och inspiration.

Skönhetstrender efter en pandemi

Maskslitaget börjar bli mindre frekvent och vi börjar nu anpassa oss till livet efter pandemin. Sakta men säkert balanserar vi den minimalistiska sminklooken vi alla vant oss vid med all den  glam som nu återuppstår när fester, tillställningar och annat börjar öppna upp sig igen.

Som jag nämnde tidigare i Vårens 8 största sminktrender 2021 har alltid Fashion week varit en stor ursprungskälla för alla kommande trender – både när det kommer till skönhet och mode. Efter pandemin kan man däremot se att haute couture kommer lite i skymundan då all form av beauty står i rampljuset i stället. Vi väljer hellre att satsa på nya makeuplooker, lägger pengar på bättre produkter och gottar oss bland trendiga färger att experimentera med i ansiktet.

xBild lånad av: Flavedo & albedo 


Vilka är höstens och vinterns bästa sminktrender 2021?

Baserat på nya lanseringar, sociala medier och bilder från Fashion Week har jag listat 7 skönhetstrender som jag tror på inför AW21 tillsammans med massor av Do-it-yourself tips! (Samtliga runway-bilder nedan är tagna av Imaxtree, Getty, Shutterstock hittade via medier som Harperz Bazaar, Allure, Vogue & Elle )

 


MAKEUP TRENDER AW 2021/22

Fr. vänster: Valentino, Staud & Burberry

#1. Glowing Skin från insidan och ut

När årstiderna blir svalare tenderar alltid baserna att övergå till en mer matt finish men glowing skin ska ingenstans den här säsong! Vi fortsätter att använda glow i både hudvård och sminkprodukter, allt för att eftersträva den hälsosamma looken. Dessutom kommer en subtil touch av highlighter vara ett säkert kort om du vill skina inifrån och ut!


DIY – Produkttips!
Applicera ett tunt lager av highlighter på näsrygg, kinder och i ögonvrån – alla de områden som ljuset faller på.  Vill du behålla glöden lite längre i höst så kan du välja en något krämigare highlighter i puderform, perfekt formula för säsongen!

1. Daily glow, Verso Skincare | 449 kr på Skincity.se
2. Skin Feels Good Fresh Almond, Lancôme | 370 kr på Lyko.se
3. Vitamin E & Hyaluronic Highlighter Duo, Skincity | 279 kr på Skincity.se
4. Satin Duo Highlighter, BABOR Makeup | 380 kr på Lyko.se

Läs också:
Steg för steg | Så fixar du rätt glow
Bäst i Test | Vilken är den bästa highlightern?

Fr. vänster: Prabal Gurung, Emporio Armani, Claudia Li

#2. En flush av rosiga kinder 

Säsongens trendiga rouge är inspirerad av den färg du får när det är en kyla i luften. Mjuka rosa nyanser i allt från pastell till grapefruit kommer bli en hit och om vi tittar på rougeprodukten i sig så fortsätter vårens stora trend av multifunktionella sminkprodukter även i höst. Fler och fler varumärken tar fram rouge i krämformat generellt (som också kan användas på läpparna) då det är ett vinnande koncept för alla oss som vill ha en snabb flush av rouge på kinderna utan någon större ansträngning.


DIY – Produkttips!

För att få till den perfekta flush-appliceringen får du mer än gärna sprida ut rougen tunt på ett större parti än tidigare. Applicera rougen ganska så högt upp på kindbenet och blanda sedan ut den snett upp mot tinningen. Tadaa!

1. Stay Vulnerable Melting Blush, Rare Beauty (Nearly Mauve)| 289 kr på Sephora.se
2. Satin blush, Babor (Rose) | 380 kr på Lyko.se
3. Vanish blush stick, Hoursglass (sacred) | 579 kr på Skincity.se
4. Soft Pinch Liquid Blush, Rare Beauty (bliss)| 269 kr på Sephora.se
5. Brightening cc palette, By Terry (beach bomb) | 499 kr på Sephora.se

Läs också: Hur sminkar man sig rätt inför ett videosamtal?


Fr. vänster: Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood, Flavedo and Albedo, Giorgio Armani

#3. Blekta pasteller

För dig som gillar ögonskuggor med färg men som inte är ett fan av trendiga pop-up färger som skriker på locket så kanske pasteller kan vara något för dig. Tricket för att få pasteller att fungera extra bra till hösten är att leta efter nyanser som har mer av en grå bas istället för en traditionell vit. Då får du fram en mer “dusty” nyans som skänker lite vintage-vibbar över looken.

DIY – Produkttips!
Applicera pastellerna över en gräddig ögonskuggsbas för en full retro look eller bara klappa på lite med fingret för att fånga upp den där akvarellkänslan. Matcha sedan looken med ett par örhängen i samma nyans!

1. Powder Kiss Soft Matte Eye Shadow Such A Tul, MAC Cosmetics |  190 kr på Lyko.se
2. Single Power WR Eyeshadow 01 Bare Beige, Isadora | 109 kr på Kicks.se
3. Double Effect Eyeshadow 17, Collistar | 140 kr på Lyko.se

Fr. vänster: Isabel Marant, Laura Biagiotti, Elisabetta Franchi

#4. Subtilt sotade ögon

En av mina favortitrender i år är den mjukt sotade vardagslooken i färger som Mauve, Taupe, Monochrome Terracotta och Dusty Peach. Färgerna är en bra investering då dem funkar utmärkt vid övergången från varmare väder till svalare temperaturer eftersom dem känns mer dramatiska än de somriga färgerna men inte lika kraftiga som de djupa hösttonerna. Dessutom gör dem sig ursnygga på dem flesta hudtoner!

DIY – Produkttips!

För en användbar höstlook kan jag tipsa dig om att välja en av färgerna och sedan använda den både på ögon, kinder och läppar – gärna samtidigt! Till det tillsätter du en svart kajal (inliner a´ la 90-tal) och suddar ut den något mot franslinjen och vips så har du en sofistikerad sotig look som du kan entra hösten med!

1. Bright Eyes Eyeshadow Duo 4 Fresh Autumn, Lumene | 149 kr på Lyko.se
2. Hypnôse Drama Eye Shadow Palette 04 Taupe Craze, Lancôme | 580 kr på Kicks.se
3. Perfect Eye Pencil Double Black + Double Espresso, All I am Beauty | 249 kr/st på Lyko.se
4. Stick Blush Soft Rose, Anastasia Beverly Hills | 325 kr på Kicks.se
5. Infinity lip gloss Mellow mauve, LH cosmetics | 199 kr på Lyko.se

Läs också: Inliner guide | Hur fungerar kajal längs vattenlinjen?


Fr. vänster: Dior, Dior, Courreges

#5. Reverse eyeliner

En eyeliner med vinge är ett säkert kort till hösten då det, med lite träning, är ett enkelt sätt att addera lite extra glam i vardagsmakeupen. Den här säsongen tar vi däremot eyelinern till en ny nivå med den nya trenden The reverse cat-eye trend, en look som cirkulerar flitigt i sociala medier just nu.Vad är en Reverse eyeliner? Jo, looken innebär att du istället för att applicera eyelinern på den övre franskanten lägger en utsuddat linje längst med den undre franskanten och låter den sedan suddas ut lätt mot tinningen. Underliner kan man också kalla den!
DIY – Produkttips!
För att få till en snygg reverse eyeliner look så börjar du med att applicera en brungrå ögonskugga med hjälp av en fluffig borste längst med ögonlocket hela vägen upp till globen. Applicera sedan samma skugga längst den undre franslinjen med en tunnare pensel. Lägg sedan en mörkare geleyeliner längst den undre vattenlinjen och sudda ut den något mot både den innre och yttre ögonvrån. Avsluta sedan med en svart ögonskugga som du mjukt suddar ut ovan på eyelinern och något nedanför.

1. Pro Longwear Paint Pot Groundwork MAC Cosmetics | 225 kr på Lyko.se
2. Brushes 217S Blending MAC Cosmetics  | 210 kr på Lyko.se
3. Pro Longwear Fluidline Eye Liner And Brow Gel MAC Cosmetics | 190 kr på Lyko.se
4. Brushes 219S Pencil MAC Cosmetics | 255 kr på Lyko.se
5. Eyeshadow Raven Maria Åkerberg | 149 kr på Lyko.se

Fr. vänster: Mark Fast, Jason Wu, Chanel

#6. Naturliga soap brows

Dagarna med superskulpterade och ifyllda ögonbryn ligger bakom oss. I höst handlar det om naturliga Soap brows, ni vet när brynen borstas uppåt med hjälp av tvål så att dem ska se fluffigare ut. Hårstråna ska alltså vara så separerade som möjligt och gärna peka i uppåtgående riktning. På skönhetsmarknaden släpps fler och fler brynprodukter för att få till just denna look och dem vaxliknande produkterna är både lättare och håller bättre än den klassiska tvålen!
DIY – Produkttips!
För att få till brynen optimalt så se till att skaffa dig en bra spoolie brush till hösten. Den kan du använda för att både lägga hårstråna till rätta och för att borsta ut dina brynprodukter i fall du får för mycket!

1.  Brow Freeze, Anastasia Beverly Hills | 265 kr på Lyko.se
2. Power Brows Maximum Hold Tinted Brow Gel Taupe, LH Cosmetics | 259 kr
3. Brow Lift Style And Decide Clear, Per Lei | 229 kr på Lyko.se

Fr. vänster: Bibhu Mohapatra, Prabal Gurung, Paul Costelloe

#7. Återkomsten av Bold lips

Läppstiftet har helt klart gjort comeback 2021 och vare sig vi matchar det till en väldigt enkel makeuplook eller till en mer avancerad så bär vi upp det med stolthet! Färgerna vi allra helst väljer att kliva in i hösten med är definitivt mauve (brunrosa), warm toffee, tegelrött till en djupare klassisk röd som sätter guldkant på tillvaron! Vi ser allt från strikta lite mörkare kanter till putigt och glossigt. Mer läppstift åt folket!

Som jag nämnde i Vårens 8 största sminktrender 2021 börjar också fler skönhetsvarumärken att ta fram läppstifts nyanser efter hud- och läppton, speciellt när det kommer till nude och rött! Clinique (se nedan) en en av de första som släpper anpassade toner i höst!
DIY – Produkttips!
Ett hett tips är att välja en röd ton med lite mer brunt i, då det är mer lättburet och ger lite mer edge till höstlooken!

1. The Longwear Lipstick 270, 3INA | 189 kr på Lyko.se
2. Color Riche Lipstick 179 Nu Decadent, L’Oréal Paris  | 139 kr finns på Kicks.se
3. Rouge Dior Forever Liquid Lipstick, 626 Forever Famous, Dior | 430 kr på Åhléns.se
4. Even Better Pop Lip Colour Blush Red Carpet, Clinique | 235 kr på Kicks.se

Hoppas du finner inlägget inspirerande inför den nya säsongen!
Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar