ARTIKELN ÄR ETT BETALT REKLAMSAMARBETE FÖR LYKO OCH INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR TILL LYKO.SE

Under sommaren kan skimmer och glow vara en självklarhet i en bronzer men i takt med att din hud förlorar sin naturliga glöd är min rekommendation att välja ett matt solpuder utan glitter till hösten. Här kommer tre favoriter!

solpuder höst vinterBorde du kanske byta ut ditt solpuder inför höst- och vintersäsong?

I takt med att årstiden ändras, förändras också din sminkning. För det som fungerar väldigt bra på sommaren är inte detsamma som vad som funkar på hösten. Eftersom både hudens ton och tillstånd skiftar i övergången behöver vi därför anpassa våra makeupprodukter en aning.

Hoppa över skimret och glittret
I din sommarlook gör sig skimmer väldigt bra då du vill vill framhäva glow och värme i huden men när vädret börjar bli kallt och din hud tappar den där solkyssta looken vill du definitivt välja ett mattare solpuder för en mer nedtonad look. För mycket skimmer kommer inte se särskilt trovärdigt ut om du är ute efter att fräscha upp huden med mer färg.

Läs också: 5 Smarta knep i sminkbasen när du byter årstid

bra solpuder kalla svala
Byt ut ditt solpuder inför höst- och vintersäsong
Här kommer mina favorit-bronzers under de lite kallare årstiderna!

1. Bronzing Moment Matte Bronzer, Nars | 440 kr
2. Endless Summer Bronzer, Bareminerals | 435 kr
3. BioMineral Healthy Glow Sun Powder, Estelle & Thild|  299 kr
4. Bahama Mama Bronzing Powder, The Balm | 149 kr

Välj rätt färg – använd din foundation som guide
När du ska välja färg på ditt solpuder till vinterhalvåret bör du välja ett solpuder som är max 2 nyanser mörkare än din “vinterhy”. Använd din foundationfärg som guide om du tycker det är svårt att gå efter huden. En för mörk färg kommer avslöja dig direkt. Välj gärna en något svalare ton (gärna utan en alltför orange underton) än vad du brukar också för ett så trovärdigt resultat som möjligt.

Var sparsam med appliceringen
För en perfekt bronzerlook på hösten så bör du också applicera solpudret sparsamt på väl utvalda ställen, inte i hela ansiktet som man ibland kan komma undan med på sommaren. Applicera bronzern under kindben, tinningen och panna för att trolla fram ett mer naturligt resultat och välj en bra borste som ser till att du inte får upp för mycket färg!

Tips på bra borste? Jag älskar att applicera solpudret varsam med hjälp av den här borsten.

Hoppas inlägget var hjälpsamt! Lycka till Kram Lina

Läs också: Bäst i Test | Vilket är det bästa solpudret?

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

1 Kommentar

  1. Jag köpte för länge sedan ett “oglittrigt” från MAC i puderform, bra, MEN det bästa jag köpt är Chanels kräm/puder. Dyr ja, men så lagom/bra i färgen och så dryg.

Skriv en kommentar