Det känns overkligt men 70% av graviditeten är nu avklarad! I Tisdags gick vi nämligen in i vecka 29, starten på den sista delen och då passade vi även på att offentliggöra vilket kön det är på bebisen …

Vecka 29 (28+5 )

Den sista delen av graviditeten, Trimester 3 som den kallas, kommer med all säkerhet att bli den mest händelserika delen på resan. 30% känns just nu som en baggis, tidsmässigt, men jag förbereder mig för fullt på att den tid som är kvar troligtvis kommer bli både tuffare och mer utdragen än innan.

Vecka 24-29 har varit ganska så härlig och jag har tom haft tid och energi till att planera dem första inköpen till plutten.

Tiden mellan vecka 24 och vecka 29 har varit ganska så härlig måste jag säga. Har fortfarande haft en del bakslag när det kommer till att må illa på morgonen och har en hel del sammandragningar men utöver det har jag känt mig mycket starkare och piggare i kroppen. Sötsuget är enormt, jag hinkar i mig Kiviks pärondryck och hormonerna skenar som aldrig förr (hårfin gräns mellan skratt och gråt kan jag lova) men jag mår liksom ganska så bra.

I veckan avslöjade vi också att bebisen som lever loppan där inne är en pojke! 🙂 Han är nu ca 35 cm från huvud till fot och väger runt 1,26-1,4 kg. Helt fantastiskt och obeskrivligt. Rörelserna har också blivit något helt annat den här veckan. Nu är det inte bara små snabba sparkar då och då utan nu känner jag också tydligare rörelser och vändningar. Dessutom känner jag ett tydligare mönster över hans dygnsrytm vilket är väldigt häftigt eftersom man, på något konstigt sätt, kan föreställa sig lite på hur det kanske kommer se ut på utsidan sen.

Ja, herregud så spännande det här är … Trimester 3 … Nu kör vi!! /Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar