Vecka 37 är här och nu börjar det verkligen närma sig! Om 25 dagar är det dags att få möta vår kille, om han nu inte bestämmer sig för att komma tidigare eller senare. I vilket fall så väger han nu runt 2866 g och är 48 cm lång (enligt statistik)!

Om ni läst de tidigare gravid-uppdateringarna så vet ni att jag inte mått så bra rent fysiskt men de senaste veckorna har varit SÅ mycket bättre och nu har jag kunnat koncentrera mig på att bara vara hemma och vila. Hans rörelsemönster är tydligare, han har lagt sig till rätta med huvudet neråt och man märker att han inte har så mycket plats att röra sig på där inne nu.

Utöver det har jag förvandlats till en jäkla fikatant. Från att inte ha det minsta intresset för bakverk så har jag bakat, fikat, städat och rensat som aldrig förr. Jag har förstått att det kallas för att man “boar”. Förstå vad massa hormoner kan göra med en, haha.

Vår fina barnvagn från Joolz har dessutom kommit nu och vi har redan varit ute och provkört den på en promenad. Vi var otroligt nojiga över att någon skulle se att den var tom, haha. Spjälsängen är också på plats, skåpen är fixade med allt bebis-innehåll och vi tror att vi hittat bebisens snutte också men som alla säger, bebisen kommer säkert välja ut “rätt” gosedjur själv ändå.


I vilket fall. Det är 25 dagar kvar och nu börjar förlossningen kännas mer verklig. Innan har jag liksom kunnat skjuta den så mycket framåt i tanken. Nu är det en slags skräckblandad förtjusning att se fram emot dagen han kommer men min känsla är ändå rätt lugn. Jag kan inte styra det ändå. Det enda jag gjort,när det kommer till förberedelser är att jag läst boken “Att föda utan rädsla” och skriva ett väldigt kortfattat förlossningsbrev (mer om det nästa gång). I övrigt förlitar jag mig på att barnmorskorna kommer ha full koll och guida oss i vad vi ska göra. Det kommer bli riktigt coolt att få uppleva det här!

Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Men Ja! Inte tänkt på det så men det är ju precis som en kalendernedräkning, haha! Håller tummarna för en tidig julklapp!

Skriv en kommentar