INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO & SKINCITY

April gick alldeles för fort men vad gör det när vårkänslorna smyger sig på. Jag har i vilket fall tre nya favoriter som fått mig på fall denna månad! En lätt basprodukt som smälter in på huden, en ljuvlig palette med vårfärger och en urlyxig rumsdoft – varsågoda! 

1. Cle cosmetics, CCC Cream | 2. Multi-Stick Limited Edition Palette | 3. Cythera Aromatique Room Spray

Vad innebär Månadens Favoriter?
Som Makeupartist och skönhetsbloggare testar jag dagligen nya skönhetsprodukter. Produkter som jag älskar från första stund eller som jag kommer på mig själv med att använda lite extra mycket blir sedan favoriter som jag varje månad delar med mig av till er! De sammanfattas i ett Månadens Favoriter-inlägg här på bloggen och sen ger jag en muntlig genomgång och visar hur de används på min Insta Story. Missar du något inlägg har du dem alltid sparade i mina highlights på Instagram.

Produkter använda i looken:

Advanced day ultimate protect Medik8
Auto Correct Depuffing Eye Cream
CCC Cream (Warm Light) 
Bye Bye Under Eye Concealer 20.0 Medium
Multi-Stick Limited Edition Palette (At Last, In the city och Cosmic Dancer)
Marking brow pen (Soft brown) 
Tint & Fiber Brow Gel, (Neutral Soft Brown)
24/7 Glide On Eye Pencils Desperation
High Impact Zero Gravity Mascara Black Black
Rouge Volupté Shine Lipstick 150


1# CCC Cream | Cle Cosmetics

1# CCC Cream | Cle Cosmetics

Varför den här produkten är ett bra fynd till sminkväskan?
Under våren och sommaren vill jag gärna hålla min sminkbas tunn och återfuktande men det har inte alltid varit så lätt att hitta en tunn bas som låter huden andas, samtidigt som den är tillräckligt täckande. Förrän nu! Aldrig tidigare har det väl ploppat upp så många underbara lätta baser med hudvårdande ingredienser som också jämnar ut huden. I April har jag bla förälskat mig i Cle Cosmetics ljuvliga CCC cream. Cle är ett otroligt fint varumärke och jag har sedan innan förälskat mig i deras highlighter som också blev en Månadens Favorit för ett par omgångar sen. Produkterna är så tunna, har minimalt innehåll, är superlätta i texturen och ger en satinkänsla på huden. Just den här CCC basen är en favorit bland många lätta baser just nu och jag har använt den så mycket!

Kort om produkten
Just den här lätta foundationbasen kallas för CCC Cream (Color Control & Change Cream). Det är en lätt allt-i-ett foundation som innehåller SPF 50 och som både fungerar som en primer, BB Cream och CC Cream. Låter väl som en dröm? Basen är vit men så fort du smetar ut den på huden omvandlas den och smälter in och anpassas efter din hudton med hjälp av en Micro Capsule-teknologi. Resultatet är en lite daggig känsla, alltså den blir riktigt återfuktande på och ger samtidigt en lätt täckning på huden. Finishen är satinmjuk och den kommer 7 nyanser.


(Bild lånad av CLE) – Jag har använt Warm light och kommer sannolikt gå över till Warm medium light så fort jag får lite mer färg.

Om du inte har hittat en bra tunn bas till sommaren med SPF
Då är ju detta ett jättebra alternativ eftersom basen innehåller spf 50. Är du tveksam på nyans kan jag meddela att alla 7 nyanser som erbjuds är relativt lätta i tonen vilket gör att de som sagt anpassas efter din hudton. Däremot tycker jag ändå att du ska försöka matcha din ton så gott som möjligt (se ovan). Vill du ha hjälp med att hitta din hudton har jag skrivet ett inlägg om det sen tidigare och vill du ha förslag på fler bra lätta baser med SPF rekommenderar jag även att läsa om hur du hittar rätt foundation till sommaren som jag också skrivit.

Pris | Cle cosmetics, CCC Cream hittar du för 375 kr på Skincity (Just nu 20% på skincity)

Läs också: Bäst i Test | Hitta rätt foundation till sommaren

Multi-Stick Limited Edition Palette
I looken har jag använt den kalla rougefärgen At Last, Bronzern In the city och highlightern Cosmic Dancer – alla från samma palett.

2# Multi-Stick Limited Edition Palette | Ilia Beauty

Jag är säkerligen inte ensam om att drabbas av en akut förnya-mig-känsla varje vår och den instinktiva känslan är då att köpa nya klädesplagg. Det jag däremot tycker är underskattat är att rota runt och inventera i sin sminkgarderob i stället. Det första vi ser när vi tittar i spegeln är ju ändå ansiktet och ibland kan faktiskt en ny nyans på rouget göra en större skillnad än en ny tröja. I april fastnade jag därför för Ilia beauty’s limiterade Multi-stick palett som varit en riktigt bra multiprodukt i sminkväskan!

Kort om produkten
Detta är en krämig multi-funktionell palette som är framtagen med inspiration från märkets bästsäljande multi-sticks och innehåller en formula i 6 olika nyanser som du kan använda till kinder, ögon och läppar. Nyanserna som finns i paletten är de tre bästsäljande nyanserna i Ilia Beautys berömda Multi-stick (Cosmic Dancer, Tenderly och At Last) + tre nya nyanser (In the City, In the Mood och Whisper).

Varför den här produkten är ett bra fynd för sminkväskan
Jag är en riktig sucker för krämrouge (som ni vet) och jag fullkomligt älskar när de kommer i stickformat eftersom det blir så mycket lättare att använda det regelbundet i vardagen. Det jag däremot kan vara lite sämre på är att skifta nyansen på rouget. Hittar man en favorit så kör man liksom på den. MEN för att jag inte ska hamna i samma gamla färgträsk och för att jag ska byta nyans behöver jag ha olika nyanser tillgängligt i sminkväskan. Därför är den här lilla och smidiga paletten ett fantastiskt kap då den med hjälp av de olika nyanserna både kan framhäva och matcha olika typer av looker som jag bär. Att textur, känsla och pigment på formulan är topp topp gör det hela ännu bättre.

Pris | Multi-Stick Limited Edition Palette hittar du för 529 kr på Skincity (Just nu 20% på skincity)

 


Cythera Aromatique Room Spray

3# Cythera Aromatique Room Spray | Aesop

Den som väntar på något gott … väntar alltid för länge! Aesops mest populära rumsspray Cythera Aromatique Room Spray har varit slut online så länge men nu har jag äntligen köpt hem den. Den här helt magiska doften använder de på Lyko Concept Hair (salongen där jag håller till), främst på toaletterna och det ger ett sånt lyxigt intryck. Det är så många kunder som kommenterar doften på salongen så jag har verkligen suktat efter att få ha den hemma.

Mer om doften
Kort och gott är detta en lite varmare, träig doft som har en ganska så kryddig arom av ambrette och Myrra blandat med toner av Neroli (min absoluta favorit doft), Geranium och Patchouli. Den doftar dyrt lyxhotell, är unisex och förgyller verkligen hemmet.

Användning:
 
Tro mig, ett halvt spray räcker för tex en toalett men du kan såklart spraya mer för att tillfredsställa sinnena lite extra. Spraya i luften och sen är det klart! Jag lovar att du kommer få så många kommentarer om doften. Älskar den!

Pris | Cythera Aromatique Room Spray hittar du för 525 kr/ 100 ml på Lyko.se

Hoppas att du hittar en ny favorit bland produkterna! Kram Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar