INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL GLOWID, LYKO

Det är dags att ta semester men innan dess ska vi kora ett par skönhetsfavoriter från juni! Den här månaden visar jag upp tre produkter som du alltid kommer kunna lita på och som jag rekommenderar varmt att åtminstone testa en gång under ditt makeupliv.

1. Hyal reyouth moist sun  (länk glowid) | 2. Prep + Prime Fix+ Primer And Face Spray(länk lyko) | 3. The Powder Puff (länk lyko)
Månadens Favoriter är produkter som jag älskar från första stund, använder extra mycket eller som blivit självklara för mig att använda i mitt jobb som Makeup Artist. Varje månad tipsar jag om det allra bästa i ett blogginlägg och ger sedan en muntlig genomgång i hur de används på min Instagram i storyn. Här hittar du kategorin Månadens favoriter så att du kan hitta alla produkter jag tipsat om.


Produkter använda i looken:

Bas:
Hyal reyouth moist sun (länk glowid)
4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer Tan TN2 (länk lyko) 
Under Eye Brightening Corrector Fair/light (länk lyko) 
Glass powder loose rodial (länk lyko) 
Laguna Bronzing Cream 02 (länk lyko) 
The Wonder Stick Blush & Lips Peachy Vibes (länk lyko) 

Ögon:
Pro longwear Paint pot Groundwork (länk lyko)
Epic Wear Liner Sticks Deepest brown (länk lyko)
Luxe Eyeshadow Quad Desert Dunes (länk lyko)
Eye tint 12 (länk lyko)
High Impact Zero Gravity Mascara Black (länk lyko)


Ögonbryn:
Infinity Power Brows Maximum Hold Tinted Brow Gel (länk Lyko)
Brow wiz  Medium brown (länk Lyko)

Läppar:
Rouge Volupté Shine Lipstick Corail Intuitive 15 (länk bangerhead)


Fixering:
Prep + Prime Fix+ Primer And Face (länk Lyko)

1# Hyal reyouth moist sun | Dr Ceuracle

Här har ni en produkt som jag använde varje dag under semestern förra året och det komemr jag göra även i år. Hyal reyouth moist sun, är fortfarande ett av de bästa solskydden på markanden som definitivt ska lyftas igen för ingen är som den! Det här är verkligen en ultimat sommarprodukt för dig som inte gillar den där solkrämskänslan i ansiktet och men som fortfarande vill skydda dig med spf. 

Använder du fortfarande inte en dagkräm med spf i?
Den här produkten har blivit otroligt hyllad för sin formula eftersom den är en hybrid mellan ansiktskräm och solskydd med en underbar lätt formula som ger mycket fukt till huden! Den innehåller 10 olika typer av Hyaluronsyra, som alla verkar djupt återfuktande och barriärstärkande på huden och den sjunker in snabbt i huden utan att kladda. 

Den känns verkligen inte som en solkräm
Den upplevs mer som en lätt fuktkräm, en essence eller ett serum. En perfekt konsistens under sommartid då vi blir fetare i huden. Det magiska med denna formula är ju att den innehåller SPF50, vilket idag är ett måste om man vill försöka undvika pigmenteringar, fler linjer och andra solsjukdomar. Jag är verkligen så imponerad av den här formulan och det är ett supertips för dig som fortfarande letar efter en bra dagkräm med spf i inför semestern. Så värd sitt pris!

Pris | Hyal reyouth moist sun kostar 349 kr/ 50 ml och du hittar den på Glowid.se


2# Fix+ Primer And Face Spray | mac cosmetics

Vikten av en hållbar makeup har gjort sig påmind den här månaden vilket har sett till att alla mina settingspray har gått varma frilansväskan. En settingspray som aldrig gjort mig besviken och som har hängt med mig under alla år som Makeupartist är Mac cosmetics bästsäljare, Fix+ Primer And Face Spray. 

Vad gör Fix+ till en must-have produkt?
Ska du satsa på en settingspray så är Fix+ en klassiker man måste testa, främst för att den är otroligt mångsidig som produkt och har olika användningsområden men också för att den levererar, funkar på alla hudtyper.  De är dessutom fullspäckade med vitaminer, bla gurka, grönt te, kamomill och mineraler. Sprayen ser till att sminket sitter bättre upp till 12 timmar och det funkar. Du kan hitta mängder av fina recensioner online. Och har du kombinerad/fet hy behöver du inte vara orolig för att den på något sätt ska trigga din acne, den är ej acknegen. 

Dessutom kommer den i olika varianter så att du kan anpassa produkt efter vilken finish du vill ha:
Olika typer av fix settingspray
1. Fix+ Original – 212 kr
2. Fix+ Matte – Matt finish, 212 kr
3. Fix+ Magic Radiance – Fuktboost och lyster med C-vitamin, hyaluronsyra och essentiella oljor 280 kr
4. Fix+ Goldlite – 280 kr
5. Fix+ Lavendel, Cococnut eller rose – Olika dofter 265 kr
6. Fix+ Stay over – 16 h hållbarhet, skyddar mot föroreningar och blått ljus. Extra lätt i känslan och utan alkohol, 350 kr

Olika sätt att använda Fix+ 

– Spraya för att återfukta huden innan du lägger makeup på morgonen. Spraya då efter din hudvårdsrutin.
– Spraya under dagen ovanpå din makeup för att återfukta huden och fräscha upp makeupen
– Spraya efter makeupen är klar för att fixera och kontrollera finish och hållbarhet.
– Spraya eller blanda tillsammans med dina sminkprodukter för att de ska sitta bättre.

Pris | Prep+Prime Fix+ Primer And Face Spray Original  kostar 212 kr 100 ml och finns bla på Lyko

Lär dig mer om Settingspray i mitt tidigare inlägg: Mina 6 bästa Settingspray favoriter

3# The Powder Puff | LH COSMETICS

En annan produkt som fått ett uppsving, inte bara denna månad, utan generellt under 2023 är den klassiska puderpuffen som gjort comeback i makeuprutinen tack vare tik tok (just nu 300 milj visningar). Jag använder en puderpuff vid varenda sminkning och då inte vilken puderpuff som helst. LH cosmetics populära the powder puff är bland de bästa jag testat och jag använder den jämt!

Varför du behöver en the powder puff i sminkväskan?
En puderpuff är inte bara bra för att matta ner vid den sista touchen i sminket utan är en guldprodukt att använda både för att pressa in makeupprodukter i varandra och för att fixera puder så att ytan blir slät och hållbar. Är du dessutom Makeupartist är det ett måste för att undvika att förstöra makeupen när du ev stödjer din hand mot basen. Det finns supermånga puderpuffar på marknaden men jag älskar the powderpuff både för att materialet är sametslent, form och storlek är idealisk och jag älskar att man både kan stoppa in fingret under den tunna lilla ficka som finns längst fram på puffen och under handtaget. Sedan älskar jag att stötta detta svenska märke eftersom jag tycker de gör underverk på sminkmarknaden med sina bra produkter!

3 smarta tips när du använder en puderpuff i sminkningen

 – Se alltid till att jobba in och släta ut din concealer under ögat innan du fixerar med puderpuff. Är den alltför krämig och tjock finns risken att du får synliga concealerlinjer när du fixerar. 

– Efter att du doppat din puderpuff i puder, se till att jobba in pudret i puffen genom att stryka puffen mot handryggen alternativt gnugga puderpuffens sidor mot varandra. Det ser till at du får en jämnfördelning av pudret på puffen.

– Puffa, klappa eller pressa alltid in produkter lätt med puderpuffen. Jobbar du med svepande rörelser finns risken att du flyttar produkterna som ligger under.

Pris | The Powder Puff kostar 129 kr och finns bla på Lyko

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

2 Kommentarer

  1. Blev så nyfiken på Mac Fix plus så nu har jag köpt den! Ska testa idag. Tänkte mest ha den innan smink.

    • Användarens profilbild
      Lina Reply

      Vad roligt!! Jag använder den supermycket i jobbet, hoppas du ska gilla den!

Skriv en kommentar