INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, CAIA, & ELIZABETHA ZEFI

En ny höstsäsong är på ingång men innan dess så ska vi gå igenom mina senaste skönhetsfynd från augusti! Vad sägs om en kroppsprodukt som trollar bort fnasigt och torrt? En otippad produkt som gjorde stor skillnad på skalpen och till sist en av de läckraste kajalpennorna just nu. Välkommen till månadens favoriter!

månadens favoriter aug 20231. Gel Eyeliner Pencil Polar Lights (länk lyko)  | 2. The hot ex  (länk lyko)  | 3.  Hair Growth Conditioner (länk elizabethzefi) 

Månadens Favoriter är produkter som jag älskar från första stund, använder extra mycket eller som blivit självklara för mig att använda i mitt jobb som Makeup Artist. Varje månad tipsar jag om det allra bästa i ett blogginlägg och ger sedan en muntlig genomgång i hur de används på min Instagram i storyn. Här hittar du kategorin Månadens favoriter så att du kan hitta alla produkter jag tipsat om.


Produkter använda i looken:

Bas:
Flawless Satin Moisture Foundation 203 Neutral Beige (länk lyko)
Original Liquid Mineral Concealer  2C (länk lyko)
The Wonder Stick Highlight Pure Bronze (länk lyko)
Hydra-Powder Tinted Veil N200. Natural (länk lyko)
Bounce & blur mauve sunrise (tyvärr utgått) (länk lyko)

Ögon:
Pro longwear Paint pot Groundwork (länk lyko)
Gel Eyeliner Pencil Polar Lights (länk lyko)
Eye Colour Palette 04 Frosty Twilight (länk lyko)
Ramina lashes (länk sweed)

Ögonbryn:
Brow Freeze(länk Lyko)
Brow wiz  Medium brown (länk Lyko)

Läppar:
Bianca lippencil (länk caia)
Lip Comfort Oil 01 Honey (länk lyko)

Nagellack:
748 Depend
(länk lyko)

 

 

Gel Eyeliner Pencil Polar Lights

1# Gel Eyeliner Pencil Polar Lights | BABOR

Först ut har vi en ny, supermjuk ögonpenna i en trendig skimrande isblå nyans som lanserades i aug. Som jag längtat efter den här typen av nyans! Färgen är nämligen något mer gråsilvrig än blå, men har fortfarande den där isiga blå undertonen som ser till att poppa ögonen. Så jag tror verkligen att du kommer att gilla den, även om du kanske lider av någon slags 80-talsfobi varje gång du tänker på blått kring ögonen. 😉

Hur du ska lägga den?
Eftersom den gelbaserade formulan är så otroligt mjuk kan du enkelt applicera pennan både ovanpå ögonlocket, längs med fransraden eller under ögat. Är man väldigt ljus i sina färger, så rekommenderar jag att kombinera den med något mörkt tätt längs med fransraden bara för att få en snygg kontrast mot fransarna. Är du något mörkare i tonerna, så kan du använda den både som den är eller kombinera (enligt mitt tycke).

Lägg kajalen på både övre och undre franskanten eller lägg den endast på ett ställe. Du väljer!

Hållbarhet?
Den sitter väldigt bra och ska inte kladda men med tanke på att den inte är vattenfast så beror resultatet på hur din hud beter sig. Jag själv kan uppleva att den tappar lite färg under dagen och blir mer grå om jag inte fäster den tex. Är man lite fetare på locket kan man därför behöva trycka lite puder ovanpå för att verkligen fixera den.

Vill du se hur jag lägger den i en video, så kommer du hitta hur jag gör i en steg för steg video på min Instagram (@makeupbylina) under kvällen.

Pris | Gel Eyeliner Pencil Polar Lights kostar 210 kr och du hittar den bla på Lyko alt inne hos Babor på Humlegårdsgatan i Sthlm.

2# The hot ex | mantle

Håll i dig, för nu ska du få ett av mina bästa tips inför höstens duschrutin! The Hot Ex är en oljig, exfolierande produkt för kroppen (kroppspeeling) som du skrubbar dig med innan du kliver in i duschen. Den ger dessutom en lite värmande känsla när den appliceras och innehåller innehåller huvudsakligen naturliga ämnen, inklusive CBD, MCT-olja, Q-10, havtorn och biologiskt nedbrytbara korn. Den är magisk!!

Varför du ska använda den i höst?
Först och främst för att det är en av de lenaste, härligaste exfolieringar som jag använt till kroppen men också för att den ger dig så mycket mer än att bara effektivt ta bort fnas och döda hudceller. Den är en upplevelse, för hela badrummet fylls med en harmonisk doft av citrongräs. Den där lilla egna stunden man har i duschen blir med andra ord spa:ig. För att inte tala om hur huden upplevs efteråt, så len!! Man känner att huden är påfylld med näring och fukt så den är toppen för dig som aldrig orkar smörja in dig!

Litet minus?
Som alla oljiga produkter med korn i duschen så bör du se till att tvätta rent badrumsgolvet innan du kliver ur duschen. Det kan bli himla halt annars

 

Pris | The hot ex  kostar 380 kr 200 ml och finns på bla lyko.se


3# HAIR GROWTH CONDITIONER | Elizabetha zefi

En annan produkt som överraskade mig rejält är ett hårbalsam från tyska varumärket Elizabetha Zefi. Jag var på en pressträff med dem innan sommaren när de lanserade i Sverige och då fick jag nys på deras Hair growth serie som skulle vara särskilt anpassat för skalp och förebyggande av håravfall. Jag som tappade otroligt mycket hår efter graviditeten och fått eksem i hårbotten gav mig på den serien direkt.

Ett balsam som masseras ner i hårbotten!?
Det är efter barn som jag haft otroliga problem med kliande hårbotten och i Hair growth serien fanns ett balsam som grundaren Elizabetha rekommenderade mig att både massera ner i hårbotten och ut i längderna. Jag ska vara ärlig och säga att jag var skeptisk till det, men jag gick hem och testade och nu är jag lite smått besatt. Känslan vid applicering i hårbotten är nästan liten mentholig och kylande, vilket är extremt härlig på något som kliar. Jag känner mig SÅ ren i hårbotten men också återfuktad ända ner i skalpen, något jag vet att jag är dålig på att återfukta annars. Innehållet är främst naturligt vilket min hårbotten reakerat bra på. Balsamet innehåller bla aloe vera, glycerin och panthenol som återfuktar. Allantoin som lugnar hårbotten och nässlextrakt som stimulerar cirkulationen. Kamomillextrakt och urea har en antiinflammatorisk effekt.

Resultatet av hela serien?
Jag har använt hela serien i ca 2 månader och det är såklart svårt att säga hur vida den har hjälpt till när det kommer till återuppbyggnaden av mitt hår. Man rekommenderas nämligen att använda produkterna ca 3 till 6 månader minst, för det är så lång tid det tar för den aktiva ingrediensen follicusan att verka. Det är ju så individuellt också. Men en sak är säker, jag kommer fortsätta använda serien, och specifikt balsamet, under småbarns åren då jag upptäckt att hormonellt håravfall och eksem är lite av en vardag för mig just nu.

Bra att veta:
Handlar man produkten och är missnöjd, så har de en 14 dagars pengarna tillbaka garanti!

Pris | Hair Growth Conditioner kostar 520 kr 250 ml och finns på deras egna hemsida samt i Mall of scandinavia Sthlm på

Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar