INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO, NK, CAIA & SEPHORA

I höst är det dags att omfamna jordiga toner och kaffeinspirerade makeup-looker. Den trendiga “Latte makeup” sprider sig som en löpeld i sociala medier, och i det här inlägget ska jag lära dig hur du kan skapa den varma och bronziga looken själv. Läs vidare för att upptäcka den hetaste skönhetstrenden just nu.

Den här säsongen är det jordiga toner som gäller, nyanser som är rätt så bekväma även för dig som inte brukar sminka sig så mycket. Kaffeinspirerade makeup looker som “Caramel, macciato makeup” och ögonskuggor i choklad- och karamellnyanser är hett och fått ett rejält uppsving tack vare “Latte makeup”- trenden som spridit sig i sociala medier, framför allt på Tik tok. Latte makeup, var ursprungligen en look framtagen av Makeup Artisten Tanielle Jai, men fick sitt fiffiga namn av TikTok beauty influencern Rachel Rigler. Looken är varm, bronzig och lätt att göra själv, inte konstigt att den blivit populär!

Looker som inspirerar mig!
Fr.vänster: @Taniellejaimua, Christian Cowan, Gigi Hadid & Hailey Bieber


Vilka produkter behöver du för att sminka ‘Latte makeup’ looken?
Idag ska du få lära dig min version av latte makeup looken. Använd så mycket som möjligt av det du har hemma, men känner du att sminkväskan behöver en uppdatering så får du några tips nedan. Det du behöver är en ljus varm beige/latte nyans för ögonlocket, varma bruna och brända toner i globlinjen och en riktigt djup espressobrun nyans längs med fransraden! Basen ska även den vara varm, innehålla fejk-fräknar och avsluta gärna med ett par semi-matta läppar. Se nedan hur du ska sminka looken steg för steg.

Produkter som hjälper dig få till looken:

1. Mac Cosmetics, Pro Longwear Paint Pot Groundwork | 265 kr på Lyko.se
2. Caia, Bronzer Antigua| 345 kr på Caia.se
3. By terry, Ombre blackstar, 4 bronze moon | 375 kr på lyko.se
4. Sephora, 12h Colorful – Eyeliner Pencil, Cocoa | 129 kr på sephora.se 
5. Anastasia beverly hills, Brow wiz | 278 kr på lyko.se

Steg för steg – så här sminkar du ‘latte makeup’


Steg 1 – Börja med att applicera den bruna grundskuggan över hela ögonllocket och en liten bit upp på globbenet. Fortsätt under ögat för att förstora ögat.
Steg 2 – Fortsätt med en varmare ton i globlinjen och sudda den en bit högre upp över globbenet än du gjorde med basskuggan. Använd tex ditt solpuder hemma.
Steg 3 – Om du vill ha lite shimmer i makeupen kan du i det här steget applicera en något gnistrigare skugga mitt uppepå locket, för effekt när du blinkar.
Steg 4 – Applicera en kajal, gärna i en djup brun nyans som du lägger på vattenlinjen, både på ovansidan och undersidan. Sudda ut den ner i fransraden (missade tyvärr att ta bild på det.)
Steg 5 – Avsluta med ett par fejk-fräknar över näsan med hjälp av din brynpenna hemma och komplettera looken med en highlighter i gonvrån, mascara, varm rouge och ett par matta naturliga läppar!

Vill du se hur jag sminkar till looken i video-format? Kila in på min Instagram @makeupbylina och spana in mina reels, där ligger videon upplagd from ikväll! Vill du ha full produktlista på looken innan så hittar du den i Månadens favoriter September.

/Lycka till Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar