Make Up Store släpper ett eget HD Powder (jippi!) och i samband med det tänkte jag skriva och klargöra vad ett HD puder egentligen är. Jag är ett stort fan av tunna puder (då jag väldigt sällan jobbar med att pudra med täckande puder) och om jag då väljer att jobba med ett Hd puder måste jag vara säker på att personen inte ska vistas framför kameror med blixtrar. Här nedan får du lära dig varför…

Vad är egentligen ett HD Puder?
Ett High Definition Powder är ett tunt och finfördelat transparent löspuder som är speciellt utvecklat för att avleda ljus och matta ner dina glansiga partier. Det skulle egentligen kunna förvecklas med ett vanligt fixeringspuder men dessa används lite mer sparsamt och kallas för HD puder då det används av många Makeupartister vid Tv och film inspelning då de spelar in mycket i ‘High Definition” kvalité! Man insåg ganska fort att vanligt puder blev alldeles för “tungt” i tv-rutan och då blev dessa puder perfekta.

Till vardags?
Ett Hd puder är alltså så pass tunt så att den även passar perfekt i vardagen så fler och fler märken har börjat ta fram just egna “HD puder” Perfekt för de flesta hudtyper men extra bra på väldigt oljig/fet hy som behöver bättra på tunt flera gånger om dagen. Om jag däremot ska använda pudret och vet med mig att jag kommer fotograferas med blixtar…

…ett big NO NO!
Använd inte mycket av ett HD puder om du själv eller din kund ska vistas framför fotoblixtar! Lägger du för mycket och inte blandar ut det ordentligt så kan det resultera i bilderna ovan. Pudret är inte riktigt gjort för kamerablixtar då de kommer att fånga upp de ljusreflekterande partiklarna och istället göra pudret fullt synligt. Detsamma gäller faktiskt produkter med mycket solskyddsfaktor i.

HD Puder jag tycker om:

Make Up Store’s Hd Powder – Innehåller jojoba-, Acadamian- och Aprikosolja och ger en super fin finish!
Pris: 345 SEK 11g Kicks, Makeupstore, Åhlens

Nyx’s HD Studio Finish Powder –  100% ren mineraler som är perfekt för att ställa din foundation eller att använda ensam.
Pris: 165 SEK 6g Eleven.se

Make Up Forever’s Hd Microfinish powder – Världskänt puder med massor av priser! Talkfritt puder med 100% Silica Mineral.
Pris: 315 SEK 8,5g  Sephora

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar