INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAM GENOM ANNONSLÄNKAR TILL LYKO

Söker du efter en tunn bas med glow som ger omedelbar effekt på huden så har du hamnat rätt! Idag recenserar jag Instant Perfector 4-in-1 Glow, en multifunktionell foundation som fått otroliga hyllningar och som kommit att bli en av dom mest omtalade baserna på marknaden just nu.

Instant Perfector 4-in-1 Glow recensionInstant perfector 4-in-1 glow är en snabb basprodukt till vardags som lätt jämnar ut och fokuserar på att ge huden glow.

Varför denna otroliga hajp?

Maybelline’s Instant Perfector 4-in-1 Glow (reklamlänk lyko) är som sagt en av dom mest hajpade basprodukterna sedan ett par månader tillbaka. Varför? Jo, basen började snabbt jämföras med Charlotte Tilbury’s lyxiga Hollywood flawless filter foundation på Tiktok eftersom resultatet blev slående likt! Succén var ett faktum och Maybellines nya pärla på 179 kr blev en otroligt prisvärd dupe (dublett/kopia) med tanke på att “originalet” som den jämförs med ligger på runt 480 kr!

Så beskrivs produkten

“Maybellines Instant Perfector 4-in-1 Glow är en allt-i-ett-produkt som tillför din hud omedelbar lyster och vacker finish. Ljusreflekterande och lätt täckande formula som används som bas, för att täcka, jämna ut och som highlighter. Praktisk spongeapplikator för enkel applicering. Vegansk formula* *Inga ingredienser eller biprodukter av animaliskt ursprung.”

Vem passar den till?

Till dig som eftersöker en snabb basprodukt till vardags som lätt jämnar ut och fokuserar på att ge huden glow och glans. Rekommenderas till samtliga hudtyper men med en liten reservation till dig som lätt blir blank. Blir du blank skulle jag undvika att använda den i hela ansiktet och bara använda den punktvis som en highlighter alternativt använda Instant Perfector 4-in-1 Matte (reklamlänk lyko) som är en version utan glow.

Swatches från vänster: Nyans nr 01, 1.5, 02 och 04

Vilken nyans ska du välja?

Instant Perfector 4-in-1 Glow kommer i 7 nyanser, vilket kan tyckas vara ganska så snålt i utbud men faktum är att nyanserna är ganska så snälla och anpassar sig väldigt bra på olika hudtoner. Jag har endast 4 av dom hemma just nu men ska försöka komplettera så att ni kan se alla nyanser.

Ljust till mörkt:
0.5 Fair Light Cool (kall)
00 Fair Light (varm)
01 Light (neutral) Min vinterfärg som jag använder just nu
1.5 Light medium (varm) Min vår/sommarfärg
02 Medium (varm)
03 Medium Deep (varm)
04 Deep (varm)

Hur används Instant Perfector 4-in-1 Glow?

En av produktens huvud-claims är att den innehåller fördelarna från fyra olika produkter fast i ett enda steg! 

1. Primer – Du kan använda den som en primer innan din vanliga foundation. På så sätt blir huden återfuktad, något jämnare och du får en subtil glow under din bas. Jag gillar tex att använda den som den är och sen komplettera basen med en concealer där det behövs.

2. BB Cream – Du kan välja att använda den precis som den är. Den har inte supermycket pigment i sig men gillar du en lätt produkt som bara jämnar ut hudtonen en aning samtidigt som den låter din hud skina igenom så kommer du gilla den som den är.

3. Concealer –  Nja, jag vet inte om jag skulle säga att Instant perfector har några direkta concealer-egenskaper faktiskt eftersom den inte täcker varken mörka ringar eller röda finnar men jag tycker ändå att det är en väldig enkel och bra lösning för dig som varken använder foundation eller concealer vanligtvis.

4. Highlighter – Det här steget är nog det steget som jag tycker att den passar absolut bäst som. Den ger en otroligt fin och “mogen” glow till huden utan att kännas varken glittrig eller uppenbar vilket gör den perfekt att använda på väl utvalda partier. Så är du ute efter något fräscht för att piffa upp huden med så passar den utmärkt till just detta

Förpackningen den kommer i

Instant Perfector 4-in-1 glow kommer i samma typ av förpackning som Maybelline’s bästsäljare instant eraser concealer (reklamlänk lyko) men är ca 3 ggr större. Den har med andra ord en svampapplikator som du applicerar produkten med vilket många både gillar och ogillar om man ska gå på åtskilliga recensioner av den på internet. Jag själv föredrar faktisk att lirka av svampen och använda den tillsammans med en pensel av både hygieniska- och tekniska skäl men det är ingenting som rekommenderas från märket eftersom det släpper in mer luft i produkten. Använd med andra ord svampen om det fungerar för dig!

Linas slutord på recensionen

En av nycklarna för att lyckas med basen 2023 (läs om årets sminktrender här) är att välja produkter med lätta formuleringar som ger en omedelbar effekt och som lämnar huden med en naturlig glöd och lätt finish. Tänk semi-matte men med en glow-from-inside känsla! Det är med andra ord ingen slump att Instant Perfector 4-in-1 glow blir hyllad till skyarna. All hysteri kring den på Tiktok är befogad, för den är verkligen helt rätt i tiden både när det kommer till formula och resultat. Den är enkel, snabb, smidig och dessutom snäll mot plånboken om du jämför den med andra produkter som håller samma kvalité. Det är inte den mest utjämnade bas jag testat som innehåller snäll glow (du hittar fler basprodukter här) men det här är en fantastisk basprodukt för dig som med endast ETT steg vill fräscha upp huden till vardags!

Pris | Instant Perfector 4-in-1 Glow kostar 179 kr och finns bla på >>lyko.se<<

Hoppas du ska gilla produkten! /Lina

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

Skriv en kommentar