ARTIKELN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR OCH GÖRS I SAMARBETE MED LYKO

Denna vecka har jag passat på att testa lite produkter från Sensai i samarbete med Lyko, då vi har fått in deras produkter på salongen! En utav produkterna som legat på min önskelista sedan länge är Flawless Satin Foundation

Varför?

…då den vann Årets Ansiktsbas över 250 kr i Swedish beauty awards 2018. Jag har hört så otroligt mycket om den då finishen är väldigt omtyckt då den lämnar en tunn och naturlig känsla på huden! Jag är ett stort fan av just den här typen av foundation som ni vet då jag gillar tunt och fuktgivande för min torra hud. Basen har blivit intensivt testad under veckan på både mig själv och kunder…

Läs också: Guide: Så hittar du rätt nyans på din foundation!

Finish och textur?

…och det slår mig verkligen att detta är en perfekt “your skin but better”- bas att rekommendera till dig som vill ha det väldigt naturligt, tunt men ändå få lite glöd i huden. Med andra ord så ser huden ut och känns som sig själv! Formulan är berikad med ett ljusreflekterande “Silky Frost Powder” och har en krämig/silkig konsistens dom innehåller mycket återfuktning. SPF 20 gör den ännu mer attraktiv!Till vem passar den?

Är du över 40+ och har svårt att hitta en tunn utjämnande foundation som inte lägger sig i linjer så är den här basen ett toppentips! Vill man ha mer täckning så kan man absolut bygga täckgraden ytterligare genom “lager på lager” men den ger en väldigt fin täckning första vändan också!

Tips! Vill man ha en ännu tunnare bas än denna (typ som en bb-kräm) kan man välja deras andra variant Luminous Sheer Foundation.

Flawless Satin Foundation swatches
Swatches – Flawless Satin Foundation finns i 8 nyanser. Jag bär nyansen 204 

Vilken färg ska du ha på Flawless Satin Foundation?

Så fort man testar runt bland foundations över 500 kr strecket får man tyvärr ett extremt mycket mindre utbud av nyanser. Delvis för att produkterna säkerligen är dyrare att framställa. Flawless Satin Foundation finns i 8 nyanser och när jag swatchade färgerna tyckte jag först att många utav dem såg ganska så rosa ut i undertonen vilket gjorde mig lite besviken. MEN det jag däremot upptäckt när jag jobbat mycket med dem är att de faktisk är väldigt neutrala och gör sig väldigt bra på de flesta hudtoner. Stort plus! Jag har tom blandat de kalla och varma färgerna utan att de blivit grå!

Recension Flawless Satin Foundation

Min recension av Flawless Satin Foundation

Som sagt tunna silkiga foundations är en favoritprodukt i sig hos mig så jag kan inte låta bli att lite jämföra den med en annan silkig goding som jag älskar sedan innan. Skillnaden mellan dem är nog att Flawless Satin ger en något tunnare täckning och känns lite mer “fuktig” i formulan. Annars är de faktiskt ganska så lika! Måste säga att den verkligen återfuktar hela dagen, en sån sak tänker jag mycket på, så det är verkligen en grym bas för dig som är lite torrare i huden och absolut superbra för dig med mogen hud!

Tips! Tänk på att skaka flaskan ordentligt innan du använder den. Då formulan är så tunn kunde jag annars uppleva att den ibland blev lite “streckig” vid applicering.

Resultatet av mitt test av Flawless Satin Foundation?
Resultatet blir väldigt fint måset jag säga och jag har haft så många som suttit i makeup stolen i veckan som varit supernöjda med känslan av den på huden. En lyxig foundation som verkligen står ut med sin finish! 4 nyanser har jag i min ägo och nu skulle jag så gärna vilja ha de resterande tonerna i frilansväskan! Väldigt nöjd!

Pris | 515 kr /30 ml Du hittar dem här på Lyko.se

Användarens profilbild
Författare

Lina Ekh 37 år – Makeup Artist sedan 18 år tillbaka i skönhetsbranschen. Jag driver MakeupbyLina AB och vänder mig mot både privatpersoner och företag med allt från sminkuppdrag till utbildningar.

8 Kommentarer

 1. Aaah hum! Jag som just bestämt mig för att köpa Laura Merciers tinted. Denna recension låter ju toppen för mig. 40+, torris som inte vill ha heltäckande.

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Vad kul att den faller i smaken! Finns ju så otroligt många sorter på marknaden idag så det är inte lätt att hitta den rätta! Kram

 2. Kristina Elfström Reply

  Hej! Jag har färg 202. På sommaren skulle jag behöva 1 steg mörkare. Vilken färg gäller då?
  Mvh Kristina

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Hej Kristina! Det är jätte svårt att rekommendera nyans så här över nätet, för det beror på vilken ton du har i huden och hur mörk du blir. 🙂 Men jag själv bär också 202 och använde 204 när jag blev lite mörkare. Lycka till <3

 3. Hej! Vet du om denna foundation ger “flashback” då man fotar med blixt?

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Bra fråga! Jag har kört med dem på plåtning och inte upplevt att den ger någon flashback men det beror säkert också på hur du jobbar med samt kompletterar produkten (om du har en nedmattande primer under eller med vilket puder du jobbar). Jag tror faktiskt inte att det ska va några problem men vågar inte lova något. Kram

 4. Hej!
  Vilken nyans av Sensai Silk Foundation tror du matchar Armani Luminous Silk 4,5 bäst? 🙂

  • Användarens profilbild
   Lina Reply

   Oh, det är en jätte svår fråga då jag tyvärr inte kan alla nyanserna på Silk:( Nog lättast att spana in den nyansen och sen jämföra med mina swatch:) Hoppas du får till det:)

Skriv en kommentar